СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 4

• 187 194
  • 915
  •   1
Отговори
# 750
...Ми кой човек с власт/пари/връзки ще си подреди така детето? Twisted Evil Много по-вероятно според мен е парашутистите да са в класовете с немски и английски, защото са по-модерни и атрактивни.
Напълно подкрепям  Peace

Един въпрос, по отношение на задачите по математика - домашните : Това с 50 задачи за домашно дневно до кога продължава  #Crazy #Crazy #Crazy?!?

# 751
Никой(ръководство, учители и родители) няма интерес всички надпланово приети деца да са в един клас.
Предполагам, че са разпределени равномерно във всички класове.

За преподавателката по математика нищо не знам, за Денякина ... ще си замълча.  Stop

...
Един въпрос, по отношение на задачите по математика - домашните : Това с 50 задачи за домашно дневно до кога продължава  #Crazy #Crazy #Crazy?!?
Индивидуално е за преподавателя.
Е, ще започнат и да прескачат всекидневно да са по 50 задачи.
Ще се стигне до всекидневно по 1-2 състезателни теми.  Laughing

И аз бях стресирана първоначално, когато детето ми беше в 5-ти клас.  Embarassed

# 752
.....
И аз бях стресирана първоначално, когато детето ми беше в 5-ти клас.  Embarassed

Благодаря за отговора Hug

Уважение към преподаването в СМГ, но ми се видя пресилено...  Thinking

# 753
поне 3 деца, без да съм се вглъбявал да търся специално, са извън тези 144, които би трябвало са прието по план.

Здравейте, случайно някой да знае колко деца са в 5 Д и дали спуснатите над прием не са се впили в нашата паралелка? Синът ми още не си знае номера.

......
32 деца са в 5 д. Не зная със сигурност дали има от "спуснатите" деца в руската. Съмнявам се само за едно дете, което е над 300 място в предварителния рейтинг и до колкото разбирам с математиката има пропуски.

.....

# 754
цъ, не сме избирали руския специално. просто там ни разпределиха, не сме се натискали нито за една друга.

засега синът е много възхитен от класа си и ходи с огромно желание на училище.

основното ми притеснение е, дали 5-тата паралелка не е направена специално за "парашутисти" и съответно нивото и да падне драстично в сравнение с другите паралелик. и в това отношение има ли смисъл да правим постъпки да местим юнака в английска паралелка, примерно.

...

Щом сте избрали руската паралелка, значи там сте искали, нали? ...

# 755
  • Резерват "Северозапад"
50 задачи в началото са си "класика в жанра". Аз също така се стреснах миналата година в началото. После свикват с натоварването и оправят цялото домашно за нула време.

# 756
50 задачи в началото са си "класика в жанра". Аз също така се стреснах миналата година в началото. После свикват с натоварването и оправят цялото домашно за нула време.

Дано!!!!  Laughing

# 757
поне 3 деца, без да съм се вглъбявал да търся специално, са извън тези 144, които би трябвало са прието по план.

Извън плана в този випуск са поне 20 деца - при обявен прием 28, паралелки от 32 ( до сега това се споделя!)

Не бих се вглъбявала обаче много в това.  Ето ни нас - Ние сме се подготвяли, кандидатствали, влезли сме си честно, с желание и сме щастливи от този факт. Не са само парашутисти в класа  Hug

Проблемът си е за децата, както споменах вече, които ще трябва да полагат повече усилия. Едва ли тези деца са искали да бъдат в СМГ, така че наистина им съчувствам  Sad

# 758
  • София
Никога не съм разбирала родителите, които "вкарват" децата си с връзки.
За мен, щом не се е класирал някъде, ами значи не му е там мястото. А ако не се е класирал, защото масово са влезли с връзки, то тогава аз не искам да е в този клас. За какво му е да учи в клас на "парашутисти"?!

# 759
Интересно какво ли казват на децата си? "Ти не си приет/а, ама ще влезеш..." или какво друго? Аз няма да мога да измисля какво бих казала в този случай. Дори сега няма да казвам на сина ми, дори и да знам кои дечица от неговия клас са извън класацията, някак ми е неудобно, ще опетня името на училището.

# 760
  • София
Ще свикнат с домашните, не се притеснявайте. Даже ще започнат да ги пишат частично в училище. Grinning Grinning
Например в час по музика. Или след като са решили изпитната тема в час по математика.
Чувства на децата са важни, особено когато ниското самочувствие избива в дисциплинарни прояви.

# 761
Интересно какво ли казват на децата си? "Ти не си приет/а, ама ще влезеш..." или какво друго? Аз няма да мога да измисля какво бих казала в този случай.

Мислила съм върху това..... newsm78 предполагам, че има някакво затъмнение и не се казва цялата истина на детето, ако и то не е било много заинтересовано, сигурно минава. Ако обаче детето разбере, че е било вкарано без заслуги... какъв пример се дава на детето.... че няма нужда да се трудиш, ами всичко се урежда...

Дори сега няма да казвам на сина ми, дори и да знам кои дечица от неговия клас са извън класацията, някак ми е неудобно, ще опетня името на училището.

Ако детето не се е досетило само, аз също не бих казала. В противен случай не бих лъгала. Това е светът, в който живеем и аз искам той да е подготвен за него. Но за това, че децата не носят отговорност за амбицията на родителите си не се съмнявам!

...
Чувства на децата са важни, особено когато ниското самочувствие избива в дисциплинарни прояви.

Това е същината на тревогите на родителите, чиито деца са влезли с подготовка, но предполагам, че училището си има строги правила! Поне това ни обеща директорът на родителската среща  Peace

# 762
  • София
На мен също ми е странно защо родител зорлем ще иска да мъчи детето си, когато е видно, че не му е там мястото. А кои са парашутисти, ще си проличи съвсем скоро. Ние нямаме по 50 задачи. И аз бях чувала как децата в началото се стресират с големи домашни и пишат до през нощта задачи, но г-н Симеонов засега доста "скромно" го дава.

# 763
  • София
На мен също ми е странно защо родител зорлем ще иска да мъчи детето си, когато е видно, че не му е там мястото.

Заради средата, учителите, добрата подготовка, възможността да се каже на близки и познати,  че детето учи в СМГ.
Предполагам, че част от тези деца няма да продължат в СМГ след 7-ми клас, но въпросът е да се "уреди" периода 5-7 клас.

# 764
Моля, за отзиви и мнения за г-жа Хинкова по биология!

Не говори немски.

Общи условия

Активация на акаунт