СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 4

• 187 192
  • 915
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте,

Да попитам за впечатления от г-жа Донякина ( дано не бъркам фамилията!), която ще преподава по Английски и за г-жа Ани Илиева, дамата, обявена на РС, която ще преподава по математика на два от петите класовете?

Успешна Учебна Година  bouquet bouquet bouquet

Благодаря  bowuu

# 736
  • София
Здравейте,

Да попитам за впечатления от г-жа Донякина ( дано не бъркам фамилията!), която ще преподава по Английски и за г-жа Ани Илиева, дамата, обявена на РС, която ще преподава по математика на два от петите класовете?

Успешна Учебна Година  bouquet bouquet bouquet

Благодаря  bowuu
Мисля, че беше Денякина. На кои класове преподава Ани Илиева? Аз доколкото разбрах на род. среща, само на 5д. На 5А и 5Б е Линка Минчева, а на 5В и 5Г - Иван Симеонов и на 5 Д Ани Илиева. Или бъркам?!

# 737
Черна станция , абсолютно си права. Едва ли директор сам ще запише 20 деца горница и то от след 400 място. Но ако така се продължи на някой  ще му писне и ще раздуха, и  да може да е имало връзкари винаги, пак за манталитета, и да СМГ става като супер желано училище и определено има защо!!! и натиска още по голям, но ще започне да пада новото.
Да вземат да обособят 5-тата паралела като допълнително приети по заслуги, а не знания и да не я мешат с тези приети с покриване на определени високи критерии.

# 738
  • София
Класът на синът ми завърши с 35 деца 7-ми клас. И беше доста проблемен поради силното момчешко присъствие - 30 момчета, ако  помня правилно. На една родителска повдигнахме въпроса за свръхприема и точно причините посочени от Черна станция ни изтъкна г-н Стоянов.
Относно Денякина - аз лично не съм и фен. В нейните часове класа беше неуправляем. Останалите учители все някак се справяха с дисциплината и привличането на внимание  в ” проблемния” клас. В 7-ми клас беше истински ад.

# 739
  • София
Дори със завишен прием, СМГ според мен е по-добро от повечето други училища.
5В на снимките, които сме направили са 22 Simple Smile Явно не всички са били пристигнали ...

# 740
Здравейте.32 са децата в 5 г( за сега😆). Много е доволно детето,  най-вече разбира се от г-н Симеонов . Laughing

Последна редакция: пт, 16 сеп 2016, 19:35 от eleonik

# 741
  • София
И моята дъщеря е много впечатлена от г-н Симеонов. Откакто се е прибрала, говори само за него. Добре се е чувствала на първия учебен ден. Върна се доволна и спокойна.

# 742
  • София
Здравейте.32 са децата в 5 г( за сега😆). Много е доволно детето,  най-вече разбира се от г-н Симеонов . Laughing
Да, детето вчера каза, че са 32. Просто на първия учебен ден се е впечатлило от голямата бройка и се е объркал, извинявам се за което.
Моят син също е много доволен от г-н Симеонов. Каза, че бил много забавен. Впечатлен е и от преподавателя по изобразително изкуство - млад г-н, на който не е запомнил името. Simple Smile Засега големият ни проблем е ранното ставане и стигане в училището до 7.20. За бележниците и личните карти синът ми твърди, че те щели да си ги попълват днес в часа на класа, притеснява ме да не оклепа нещо, но каквото стане  Laughing

# 743
Ако днес кажеш: „Не мога”, утре трудните задачи ще те затрупат
http://www.politika.bg/article?id=48266

„Да изгоним Кириак Стефчов от българското образование“
http://www.plusradio.bg/index.php/item/2039-ekskluzivno-direktor … skoto-obrazovanie

Последна редакция: сб, 17 сеп 2016, 16:28 от One of you

# 744
Само да вметна, че много родители, най-вече след 7 клас, използват една вратичка в закона, според който, ако родителите се преместят да живеят в друг град, детето също се премества с тях, т.е. държавата е длъжна да осигури семейството да е събрано при желание от тяхна страна, и детето като се мести от училище в училище, по закон има право да запише в училище (гимназия) със същия профил и покриващи се учебни програми. Та какво става на практика: на детето баба му живее в Монтана или Кюстендил (нищо против тамошните деца и училища, но приемът в тях е с доста по-нисък бал). Приемат го, записва се там, после в началото на учебната година родителте уж си го прибират при тях в по-големия град - София, Варна, Пловдив ... и приемащото училище е длъжно да го приеме. Ето ви още надпланов прием без много връзки

Не съм съгласна, че ръководството на училището няма значение. Има и то огромно.
Вижда се  , че практиката да приемат деца извън обявения прием, освен че става задължителна  придобива грозни мащаби.
Винаги го е имало, беше спряло за малко когато отлетя един директор след грандиозен скандал, но някак не е виновно само ръководството, а и манталитета ни, с връзки и пари всичко се купува, а което не се купува с пари се купува с много.

Разбира се, че ръководството има значение. То назначава учители, търси финансиране, осигурява ремонти, организира учебния процес и т.н. Но силно се съмнявам, че парашутистите се натрапват от ръководството, по-скоро им ги натрапват от Министерството, от РИО и от кой знае къде. И не е вярно, че е спирало някога. Тогава скандалът беше, защото директорът беше почнал официално да приема деца срещу спонсорство. Затова го махнаха и тази официалност спря, но връзкарчета винаги е имало. Логично е сега, когато интересът нарасна неимоверно, и връзкарчетата да станат повече, но това хич не ме радва. Трябва да се сложи някаква граница, защото иначе ще се влоши образованието. До 32 деца се търпи, но 37 щеше да е скандално. Надявам се да  е грешка. Но вината едва ли е на директора - по-скоро допускам, че му се налага да отстъпва пред домогвания и ходатайства.

# 745
  • София
Моля, за отзиви и мнения за г-жа Хинкова по биология!

# 746
Здравейте,

може ли мнения за преподавателите на 5Д в смг - специално ме интересува Ани Илиева по математика и г-жа Денякина, която ще им е класна. доколко децата успяват да овладеят аб-то на руския език.

засега синът е много възхитен от класа си и ходи с огромно желание на училище.

основното ми притеснение е, дали 5-тата паралелка не е направена специално за "парашутисти" и съответно нивото и да падне драстично в сравнение с другите паралелик. и в това отношение има ли смисъл да правим постъпки да местим юнака в английска паралелка, примерно.

предварително благодаря

# 747
Здравейте, случайно някой да знае колко деца са в 5 Д и дали спуснатите над прием не са се впили в нашата паралелка? Синът ми още не си знае номера.

# 748
Здравейте, случайно някой да знае колко деца са в 5 Д и дали спуснатите над прием не са се впили в нашата паралелка? Синът ми още не си знае номера.

За момента и нашите впечатления са прекрасни от класа, от класната и от преподавателите  Hug

32 деца са в 5 д. Не зная със сигурност дали има от "спуснатите" деца в руската. Съмнявам се само за едно дете, което е над 300 място в предварителния рейтинг и до колкото разбирам с математиката има пропуски.

Не ми се вярва "връзките" да са предпочели руския, но ще видим Simple Smile

Чудно ми е, защо, ако детето ти не се е представило добре на ОМТ и не е влязло ще го "уреждаш", като че ли в София само СМГ е добро училище?

Ако не се справя с математиката, как ще изкласи това дете СМГ Sick? Защо да му се смачкваме самочувствието между деца, които очевидно искат да учат математика  newsm78

За 5Д, има дечица доколкото разбрах са от втория прием и това би трябвало да направи много мотивиран клас Simple Smile

Успех на всички !!!!  bouquet

# 749

засега синът е много възхитен от класа си и ходи с огромно желание на училище.

основното ми притеснение е, дали 5-тата паралелка не е направена специално за "парашутисти" и съответно нивото и да падне драстично в сравнение с другите паралелик. и в това отношение има ли смисъл да правим постъпки да местим юнака в английска паралелка, примерно.

Решението си е ваше (не само твое, но вече и на сина ти), но не се поддавай на масовата психоза и не действай импулсивно, прибързано и недообмислено.

Щом сте избрали руската паралелка, значи там сте искали, нали? Тогава защо да сменяте класа, нали синът ти е щастлив? Даже и в тази паралелка да са всички парашутисти до един това няма да промени учителите и начина на преподаване. А и в школите по математика, където се готвят състезателите, няма разделение по класове. Или всички ще са при Минчева, или половината при Минчева, другата половина при Симеонов - дай боже всекиму такива алтернативи Grinning

А сега относно парашутистите - нямам представа колко са и кои са, но най-вероятно са все деца от семейства с много дебели връзки и протекции от високи места. Та мислиш ли, че тези протекции няма да стигнат децата да бъдат вкарани и в клас по избор, а ще ги сложат всички накуп като парии в един слаб клас? Ми кой човек с власт/пари/връзки ще си подреди така детето? Twisted Evil Много по-вероятно според мен е парашутистите да са в класовете с немски и английски, защото са по-модерни и атрактивни.

Ама ти си знаеш де, аз само си разсъждавам Peace

Общи условия

Активация на акаунт