СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 4

• 187 143
  • 915
  •   1
Отговори
# 720
Питах малкия, каза ми , че по преценката му са около 31- 32 .

# 721
  • София
Здравейте, честит първи учебен ден на всички!  Simple Smile
Спешно търся телефонния номер на г-жа Емилия Вълкова!

Намерих го, благодаря! Hug

Последна редакция: чт, 15 сеп 2016, 22:40 от Courage

# 722
  • София
И ние сме 5г, но детето ми каза, че  са им казали 32 като бройка. Това 37 ме шокира. Надявам се да е грешка. При всички случаи и 4 ма парашутисти са много, но 9 вече си е 25% от класа.

# 723
  • София
Може и детето да се е объркало, макар да беше убеден, че е чул 37 деца от учителя. Утре ще стане ясно и ще споделя.

# 724
  • София
Оказва се, че и в следващите години се допълва бройката Mr. Green...в класа на щерката има 2 нови попълнения.
Да. Твоето е шести клас, но и при нас, в 7-ми клас, има двама нови в класа...

# 725
Пълен абсурд - във форума да разследваме колко деца са в класа ни. За мен лично, този казус - е първото впечатление  за администрацията и най-вече ръководството на училището  и то за съжаление съвсем не е добро.... Стигаме до там, че ще се радваме бройката да е 32 а не 37, вместо обявените 28.

# 726
  • София
Е, това не е прецедент. Случва се от години и е многократно коментирано, така че не би трябвало да ви изненадва.
Все пак сте избрали училището не заради ръководството, а заради други неща - знания, възможности, среда, учители и т.н.

# 727
Ама спокойно, в пети клас ако сте 32 то до седми ще станете 37 без проблем. Всяка година има нови попълнения. И то най-лошото е, че тези деца наистина не са за това училище и после пречат в час.

# 728
Не съм съгласна, че ръководството на училището няма значение. Има и то огромно.
Вижда се  , че практиката да приемат деца извън обявения прием, освен че става задължителна  придобива грозни мащаби.
Винаги го е имало, беше спряло за малко когато отлетя един директор след грандиозен скандал, но някак не е виновно само ръководството, а и манталитета ни, с връзки и пари всичко се купува, а което не се купува с пари се купува с много.

# 729
Моето лично мнение винаги е било, че не директорът има вина за допълнителните бройки. Тук става въпрос не за 2-3 деца над приема. За мен тези парашутисти се спускат отгоре, я РИО, я някое министерство, я фондация спонсор на училището. И понеже в последните години много се тръби за успехите на училището по медиите, явно връзкарите са повечко, което обяснява изведнъж поисканата и отпусната 5-та паралелка. Иначе класовете са щели да бъдат по 40 деца.

# 730
Относно бройката - 5Б са 32 деца, със сигурност. Предполагам, че и в останалите паралелки са толкова.

# 731
  • София
Най-вероятно във всички класове са по 32, което прави точно 20 общо над регламентирания прием. Определено са много.

# 732
  • София
За мен тези парашутисти се спускат отгоре, я РИО, я някое министерство, я фондация спонсор на училището.

Не знам откъде иват, но няма празно   Simple Smile Поне 2-3 деца в последните 2 години напуснаха СМГ /и страната/, но местата им веднага се попълниха. Изглежда така, сякаш е решено, че паралелките ще са с около 32 деца. При нас тази година ще са отново 34.

# 733
В нашия клас няма напуснали, има само нови. A защо си мисля, че не е от директора, ами никой няма да смее да приеме 20 деца над приема на своя глава, защото сигурно има подадени жалби от родители.

# 734
Не съм съгласна, че ръководството на училището няма значение. Има и то огромно.
Вижда се  , че практиката да приемат деца извън обявения прием, освен че става задължителна  придобива грозни мащаби.
Винаги го е имало, беше спряло за малко когато отлетя един директор след грандиозен скандал, но някак не е виновно само ръководството, а и манталитета ни, с връзки и пари всичко се купува, а което не се купува с пари се купува с много.

Разбира се, че ръководството има значение. То назначава учители, търси финансиране, осигурява ремонти, организира учебния процес и т.н. Но силно се съмнявам, че парашутистите се натрапват от ръководството, по-скоро им ги натрапват от Министерството, от РИО и от кой знае къде. И не е вярно, че е спирало някога. Тогава скандалът беше, защото директорът беше почнал официално да приема деца срещу спонсорство. Затова го махнаха и тази официалност спря, но връзкарчета винаги е имало. Логично е сега, когато интересът нарасна неимоверно, и връзкарчетата да станат повече, но това хич не ме радва. Трябва да се сложи някаква граница, защото иначе ще се влоши образованието. До 32 деца се търпи, но 37 щеше да е скандално. Надявам се да  е грешка. Но вината едва ли е на директора - по-скоро допускам, че му се налага да отстъпва пред домогвания и ходатайства.

Общи условия

Активация на акаунт