СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 4

• 187 041
  • 915
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Няколко битово-организационни въпроса към опитните от темата:
Има ли някакво правило коя смяна започват първия срок петокласниците в СМГ?
Има ли стол в СМГ и бива ли го? Как са спортните занимания, нещо допълнително там? Школите кога се заявяват?
Някаква информация за учителите, които ще поемат петокласниците? Кога обичайно е първата родителска среща и стават известни класовете и класните?

Досега петите класове започваха с първа смяна.
Стол няма, но можеше да се поръча в бюфета храна на кетъринг за следващия ден. Не знам дали е ок, не сме се възползвали.
Говореше се в началото на годината за някакви възможности за баскетбол и тенис на маса, но не знам дали и как се осъществиха.
Миналата година заявявахме школите още при записването, но сигурно може и в началото на годината.
Вероятно ще има родителска срща около /дали не беше малко преди  newsm78 и може би беше само за петите класове newsm78/ 15.09. Беше качена на сайта инфирмацията.
Миналата година публикуваха на сайта малко преди 15.09. разпределението по паралелки и класните ръководители за пети и за осми класове.
На първата род. среща събрахме пари за шкафчета в класните стаи на петите класове. Много е удобно, защото иначе раниците са ужасно тежки. Бях купила дублиращи учебници по мат. и БЕЛ, както и от сборниците по мат., по които работеха, и тях хлапето държеше в училище, а другият комплект си стоеше у дома и така поне тези учебници и помагала не се носеха всеки ден до СМГ и обратно. Имаше деца, които си държаха нещата по рисуване в шкафчето.
Мисля, че и тази година ще си ползват шкафчетата. Събирахме пари и за учебниците по английски език и ги купиха за всички накуп.

# 151
  • София
Спряха И кетьринга около месец преди края на учебната година и не се знае дали ще има вече. На практика там няма какво да се яде за обяд (готвено).

# 152
И аз да се включа в темата с английския. Синът ми ходи от няколко години в Аво и сме много доволни. Смятам и тази година да сме пак там в клона им на Дондуков. Удобен е като локация и преподаването е на ниво. Peace

# 153
От тази година има лека промяна в смените. 5-ти, 6-ти, 7-ми и 8-ми класове ще са в една смяна, а останалите - в другата. Тази година гимназистите ще са втора смяна през първия срок. Не разбрах дали всяка година ще започват с втора смяна, но ще се разбере.

# 154
  • София
Благодаря за инфото! Hug
Храна от вкъщи ли си носят децата или от бюфета, там какво е положението?

# 155
  • София

Сандвич от вкъщи си носи за голямото междучасие + закусване у дома + обяд у дома /към 14.40, когато е първа смяна и към 11.15, когато е втора смяна/. Но това е  така, защото държа да се храни с готвена храна у дома и защото се придвижва за около 40-45 минути от и до училище. Иначе  може преди училище при втора смяна, т.е. към 12.00, или след училище при първа смяна, т.е. към 14.15, да си купува принцеси или сандвичи в района на СМГ. Има дни, в които започват малко по-късно втора смяна /в 13.15/ или приключват малко по-рано на обяд /в 12.30/, когато са първа смяна. Зависи и от това на колко и какви школи ще ходи детето /тази година школите бяха мат., информатика и лингвистика/ и дали, къде и кога ще ходи на школа по английски през седмицата.

# 156
  • София
От тази година има лека промяна в смените. 5-ти, 6-ти, 7-ми и 8-ми класове ще са в една смяна, а останалите - в другата. Тази година гимназистите ще са втора смяна през първия срок. Не разбрах дали всяка година ще започват с втора смяна, но ще се разбере.

Сигурно ли е това?

Имат опция за невъзможни дни и предпочитан час. Така определям с доста голяма точност кога да са посещенията. Досега не се е случвало да не се съобразят. Повече ми пречи това, че не знам преподавателя предварително, но при контакт с координатор понякога и това става ясно.

Така е,но е неприятно до последния момент да тръпнеш в очакване.

# 157
  • София
Благодаря за инфото! Hug

Дъщеря ми се храни често в едно заведение с обедно меню - "Яж и бегай". Близо е до СМГ. Има супи, салати, готвено и скара, цените са прилични.

# 158
  • София
Да, смените със сигурност са така.

# 159
Значи бъдещите 8-класници първи срок ще са първа смяна?

# 160
  • София
Достоверна ли е информацията за смените? На сайта на СМГ няма нищо.

# 161
Миналата година синът ми беше 5 клас и започнаха втора смяна.Стол няма има само лавка ,в която има сандвичи ,пици и такива неща ,но готвено няма.

# 162
  • София
Миналата година синът ми беше 5 клас и започнаха втора смяна.Стол няма има само лавка ,в която има сандвичи ,пици и такива неща ,но готвено няма.
Нещо бъркаш. Първа смяна почнаха 5 клас.

# 163
  • София
За АВО БЕЛ със съм смесени чувства. Confused При нас едната година не се съобразиха с предварително посочените като невъзможни ден и час. За компенсация предложиха вариант в офиса на Граф Игнатиев - като локация ни устройваше, но групата вече била препълнена и ако съм съгласна при това положение и моят син да добавят... Нямахме избор, но не е коректно и спрямо другите, на които им е казано, че ще са примерно до 12 деца в група, а се оказват 15-16. Има и един неясен момент с това, че и преподавателят и нивото на групата са въпрос на късмет. И въпреки че преподаването е на ниво, групата обаче може да се окаже слаба. А уж им правят предварително тестове. Е да, ама някои родители настоявали детето да е в по-високо ниво... Добра практика са занятията по спийкинг - допълнително няколко часа веднъж месечно. Неудобното е, че спийкингът беше само в петък, а тогава състезателите пътуват. Mr. Green
Която и школа да изберете, моят съвет е да ги натиснете много здраво, ама наистина много здраво, ако трябва зорноволно  Wink, в периода 7 - 8 - 9-ти клас. Тогава все още вятър ги вее и не мислят за кандидатстване, но после, към 11. клас, ако някой реши да кандидатства навън и особено в САЩ, става страшно. Sick А и тук да решат да останат, няма лошо да си знаят английски на добро ниво. Peace Желателно е в школата да са една година напред спрямо нивото в училище.

# 164
"Най-добре представилият се олимпиец – Цветослав, е от Софийската математическа гимназия. Нейните ученици бележат непрекъснато успехи през последните години по всички природни науки, за което искам да поздравя специално директора Антони Стоянов. Той превърна училището в лаборатория за откриване и развитие на таланта“, коментира доц. Йорданова. А преподавателят, пряко ангажирал се с подготовката на младите биолози, е Цветана Хинкова."
http://www.bnews.bg/article-138870

Общи условия

Активация на акаунт