СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 4

• 187 471
  • 915
  •   1
Отговори
# 525
  • България, София
Кои са класните ръководители на 10 клас в СМГ в момента?

На В - Елза Тодорова.

# 526
Много благодаря!

gerka, посъветваха ме да попитам (мои познати с деца, завършили СМГ). Засега е само вариант, времето ще покаже.

Последна редакция: пт, 10 юни 2016, 08:39 от Анонимен

# 527
  • Вече на светло в София
Кои са класните ръководители на 10 клас в СМГ в момента?

На "д" Аврамова по физическо

# 528
На Е клас Милена Стоилова

# 529
  • София
Г - Калина Цонева

# 530
  • София
Линка Минчева получи грамота за принос към столичното образование

http://www.smg.bg/news.php?id=442
Поздравления за г-жа Минчева и г-н Стоянов!
bouquet

# 531
    Изключително съм благодарна на Минчева! Със своята строгост и безкомпромисност научи и диваците от 12 Б клас на математика!  bouquet

# 532
  • София
Obsolete, твоят пост ме успокои.

Това с неученете си мислех, че е само при моичкият. Направо ме побърква!

А гордостта му, че учи в СМГ вече 5-та година - е тя е безмерна!
И някой беше написал преди време нещо много, много вярно - СМГ не е училище, СМГ е секта!

П.П. За БЕЛ - стига да не е г-жа Тунчева за преподавател, все ще научат нещо децата. Но при нея - няма начин да избягаш от частните уроци, за жалост още от 9-ти клас! Но се преглъща ......

# 533
Obsolete, твоят пост ме успокои.

Това с неученете си мислех, че е само при моичкият. Направо ме побърква!

А гордостта му, че учи в СМГ вече 5-та година - е тя е безмерна!
И някой беше написал преди време нещо много, много вярно - СМГ не е училище, СМГ е секта!

П.П. За БЕЛ - стига да не е г-жа Тунчева за преподавател, все ще научат нещо децата. Но при нея - няма начин да избягаш от частните уроци, за жалост още от 9-ти клас! Но се преглъща ......

Хаха, Хари, моля ти се, сега някои хора пак ще приемат думите ти буквално и ще им отвориш нова тема за размисъл върху СМГ Joy

# 534
  • София
harry10, ти как пък реши, че твоичкият е единствен. Joy
Скрит текст:
Като ме е подгонила носталгията по СМГ и се сетих, как го чаках моичкият след първият учебен ден и на няколко пъти го припознах в други деца. Mr. Green Досега не ми се беше случвало. Мислех, че само моето е такова кльощавичко, с отнесен поглед и размъкнато. А то като наизкачаха... А това да е моето, а онова да е моето Joy
Между другото, понеже правим ремонт в къщи, а него го нямаше, се наложи да поразчистя кочинката му. Ние тук все си говорим как не учат, но да ви кажа, направо се впечатлих от огромната купчина листи и тетрадки с изрешавани задачи само от тази година... Та учат си децата, ама учат в училище (или докато сме на работа, няма вечер по нощите да учат, я!), нали затова е училището, както казват семегейци. Peace

# 535
Описанието, което правите на вашите СМГ-йци мога едно към едно да го приложа и към моите.

И имам едно питане, много ще съм благодарна, ако някоя мама помогне.
Интересува ме академичната справка, която дават от училище - съдържа ли тя описание на изучавания материал по предметите през годините или е даден само хорариума? Защото на нас ни изискват syllabi with grades, срокът е 2 седмици и съм притеснена кой точно и как ще подготви подобна справка?
Предварително благодаря на отзовалите се.

# 536
  • София
Браво на децата  bouquet
http://www.smg.bg/news.php?id=445

# 537
  • В офиса

След като имате учител, от който масово сте недоволни, няма ли начин това да стигне до ръководството? Анкети да попълвате в края на годината, например? Голям враг съм на доброзорните частни уроци и не мисля, че е редно в елитно училище да има такива преподаватели и да не могат да се вземат мерки.

По последни слухове как ще се разпределят двата 8-ми класа с немски между двете математички? И, според вас, дали делението по класове ще бъде всички "стари" в един и всички нови в друг?

И още един, може би тъп въпрос, сигурно някъде го пише, но втори език колко часа се учи и между кои може да се избира? Да познавате някой, който е кандидатствал извън бг без допълнителни курсове по език?

# 538

По последни слухове как ще се разпределят двата 8-ми класа с немски между двете математички? И, според вас, дали делението по класове ще бъде всички "стари" в един и всички нови в друг?

Би било добре, ако всички стари са в един клас и всички нови в друг. Чувала съм, че старите СМГ-чета се отнасят доста пренебрежително и недружелюбно с новите. Капсуловат се и изобщо не допускат другите до себе си.

# 539
  • София
Описанието, което правите на вашите СМГ-йци мога едно към едно да го приложа и към моите.

И имам едно питане, много ще съм благодарна, ако някоя мама помогне.
Интересува ме академичната справка, която дават от училище - съдържа ли тя описание на изучавания материал по предметите през годините или е даден само хорариума? Защото на нас ни изискват syllabi with grades, срокът е 2 седмици и съм притеснена кой точно и как ще подготви подобна справка?
Предварително благодаря на отзовалите се.
Академичната справка представлява една таблица с предметите, хорариума и оценките по всеки предмет за всяка година. Няма описание на изучавания материал. Обърнете се към класния ръководител. По принцип той трябва да я направи и подпише, после се заверява от училището, после я превеждате. За кои класове ви трябва? Имам таблица, включваща 9., 10. и 11. клас, ако ви върши работа, мога да ви я изпратя.

Общи условия

Активация на акаунт