СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 4

• 187 286
  • 915
  •   1
Отговори
# 540
  • Вече на светло в София

След като имате учител, от който масово сте недоволни, няма ли начин това да стигне до ръководството? Анкети да попълвате в края на годината, например? Голям враг съм на доброзорните частни уроци и не мисля, че е редно в елитно училище да има такива преподаватели и да не могат да се вземат мерки.

По последни слухове как ще се разпределят двата 8-ми класа с немски между двете математички? И, според вас, дали делението по класове ще бъде всички "стари" в един и всички нови в друг?

В 8-ми клас всички родители бяхме недоволни от преподавателката по английски. Нищо не научиха. Казахме на класната. Тя не направи нищо по въпроса. Трудно било да се намери преподавател по език, тя била за първа година учител по англ, щяла да каже на директора... Накрая в 8-ми нищо и в 9-ти като дойде друга преподавателка и ги натисна всичко си дойде на мястото, но от това загубиха децата. Та мисълта ми е, че всичко си зависи от класния. Ако е на място може би ще има начин.

Класа са изцяло нови, след 7клас. Не знам дали това е принцип.

# 541

П.П. За БЕЛ - стига да не е г-жа Тунчева за преподавател, все ще научат нещо децата. Но при нея - няма начин да избягаш от частните уроци, за жалост още от 9-ти клас! Но се преглъща ......

След като имате учител, от който масово сте недоволни, няма ли начин това да стигне до ръководството? Анкети да попълвате в края на годината, например? Голям враг съм на доброзорните частни уроци и не мисля, че е редно в елитно училище да има такива преподаватели и да не могат да се вземат мерки.

По последни слухове как ще се разпределят двата 8-ми класа с немски между двете математички? И, според вас, дали делението по класове ще бъде всички "стари" в един и всички нови в друг?

И още един, може би тъп въпрос, сигурно някъде го пише, но втори език колко часа се учи и между кои може да се избира? Да познавате някой, който е кандидатствал извън бг без допълнителни курсове по език?

Да, познавам един. Знам и за друг, посещавал курс само в периода 1-4 клас. И двамата имат високи резултати на сертификатните изпити, даже по-високи от на посещавалите курсове. Става въпрос за английски език и за учениците от една паралелка на гимназията. Останалите, които кандидатстват в чужбина, посещават курсове до края на 10-ти или 11-ти клас, когато се явяват на изпит.
Зависи много от преподавателя и от способността на детето да се подготвя самостоятелно. И моят син не научи нищо в часовете по английски в 8.клас, самостоятелно се подготви до ниво В1. В 9.клас преподаването и дисциплината в час бяха далеч по-добри, а в 10. и 11. клас му преподаваше Учител, много даващ и изискващ, при който нямаше никаква нужда от допълнителни занимания, достатъчно беше да се внимава в час.

# 542
  • София
Тинки, вероятно всяка ще вземе "своите" деца плюс допълване с "нови". Затова и при немския не виждам начин да направят клас изцяло от "нови".

# 543
  • София

Тинки, вероятно всяка ще вземе "своите" деца плюс допълване с "нови". Затова и при немския не виждам начин да направят клас изцяло от "нови".

Почти съм убедена, че ще стане точно така, както казва Ива. Не знам, обче, дали външни деца ще могат да си изберат преподавател...

# 544
    Основният ми страх беше именно как ще се впишат децата ми - и двамата от 8 клас, при запазени почти пълни стари (Б) паралелки. След първия месец вече се бяха така "смесили", че притесненията ми се изпариха. При щерката имаше шок по-скоро от прилагането на знания от непреподаван до седми клас в СОУ материал, но и това се навакса.

# 545
  • София

Чувала съм, че старите СМГ-чета се отнасят доста пренебрежително и недружелюбно с новите. Капсуловат се и изобщо не допускат другите до себе си.
Абсолютно няма такова нещо. Изобщо не се притеснявай.
Децата са отворени и любопитни към новите си съученици .
Иначе принципа е да се запазят децата в старите си паралелки и към тях се разпределят децата от другите училища. /Изключая немската паралелка, които всъщност вече са две/

# 546
  • София

След като имате учител, от който масово сте недоволни, няма ли начин това да стигне до ръководството?

Мислиш ли, че ръководството и дори повечето от колегите й не знаят, че дамата не става за учител?
Това, което можехме да направим още в 5-ти клас е да я сменим, но не го направихме. Само си мърморим помежду си по родителските срещи, а аз и тук. Примиренческа позиция, кво да направиш  Embarassed. Няма смисъл да се ядосвам - не си заслужава за нея.....
Мисля, че випускът, който тази година завърши още в 5-ти клас родителите са я махнали, ама то си е до родителски колектив.

# 547
Випуска тази година си беше от 5 клас с г-н Попов.

# 548
А Иванов взима ли в 12клас паралелката, на която е преподавал в 8-ми (БЕЛ)?

# 549
  • София
Здравейте, имате ли информация , кой ще преподава английски на 8 клас през идващата учебна година? Нивото ,от което започват децата предполагам е базово?

Благодаря!

# 550
Дано само да не попаднете на г-жа Денякина.

# 551
Част от класовете ги води г-жа Митева.

# 552
Отборът на СМГ е национален шампион по  шахмат 
http://www.centersport.org/article.php/20160613103926866 

# 553
  • София
Ако някой търси учебници по български, литература и математика за 6-ти клас, може да ми пише на лични.

# 554
А от 5ти клас базово ли е нивото на английски?
И моля за инфо колко много математика се решава в 5 клас?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт