МАЙското детенце си мечтае за моренце

• 60 526
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Ей, много скапано време. Вали, духа, не можем да си покажем носа навън. За капак П. вчера легна в 22:33ч.и ми се събуди в 1ч.(естествено, когато реших аз да си легна) и заспа в 06:30ч., в 10ч.вече беше свеж, като репичка. Всичко на всичко съм спала пак 3ч.Криво ми е, нервна съм, сега съм го оставила, уж заспива, мрънка си там. Имаше 2-3дни с нормален сън, без да се буди и хайде пак безсънните нощи се завърнаха.  Crazy Вече не знам какви щуротии да измислям да го забавлявам. Вече два месеца нямат пробиване тия зъби.
Мони, салама добре, че беше неразопакован, че иначе е ужас, всичко в устата си тика.
Само да види някое боклуче по пода и е в устата му, карам му се, но ми прави напук. Гледа ме и хоп в устата, като се спусна и му го взема, реве, търка ръце по пода и ги ближе и ми се хили.  Crossing Arms
Опитвам се и аз да ограничавам Не-тата, че започна, като го пита баща му, как прави мама и той заплашва с пръсче и вика "неннене, аааа". Много се забавлява с това ММ. Взима си мечето, целува го, гушка го, люлее го на ръце, дава му водичка, храни го, обува му чорапи, после му се кара, ръкомаха"ненене, ааа ", имитира ме артиста:tired:
МГГ, няма страшно, че е потъмнял, събрала се е кръв, като пробива зъбчето. Ние бяхме така, спука се после, като проби зъбчето. Не пречи, да се консултираш с педи, защото ние се сдобихме с гъбички в устата от това и мажех с Дактарин.
Хайде до после.

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 13:53 от Pancake_86

# 526
  • Toronto, Canada
Гени и на мен много ми харесва идеята с играчките. Аз също от време на време вадя стари играчки. Мин седмица и купихме масичка със столче и махнахме стола за хранене, та сега си седи на масичката. Гени Габи сега е с тези UGG, много ги обича, те са 23 номер. Имаме и апрески, една приятелка ми даде 3-4 якета с панталонки за зимата, та за тази зима не я мисля. Тук са много скъпи зимните комплекти (150лв), незнам как са при вас. Тук има едни много хубави ботушки на Bogs, незнам дали ги има в БГ или в Норвегия. Но са много леки и не са груби като другите. Сега не нога да пратя снимка, че съм през тел.
Ааа по повод двата езика.. вчера се прибираме и Габи казва на една жена "Чао, no, bye". Та разбира кой на какъв език и говори. Ама беше много смешна. Хайде лек ден мами, аз отивам да се уча. Simple Smile

# 527
Опитвам се и аз да ограничавам Не-тата, че започна, като го пита баща му, как прави мама и той заплашва с пръсче и вика "неннене, аааа". Много се забавлява с това ММ. Взима си мечето, целува го, гушка го, люлее го на ръце, дава му водичка, храни го, обува му чорапи, после му се кара, ръкомаха"ненене, ааа ", имитира ме артиста:tired:

Хихихи, искрено ме разсмя как те имитира Пепи  Laughing Опасни са от малки .

Относно неспането, аз съм писала и преди ама пак ще споделя как си реших проблема. Взимам го при нас да спи и няма мъц да каже цяла нощ. Иначе не съм ли до него , цяла нощ ми се буди.... Някои не одобряват спането на децата при родителите , но за мен това е по-малкото зло.  Все ще се отучи някога, а дотогава, предпочитам да си спим спокойно всичките  Wink  Интересното е ,че съм го давала на свекито няколко пъти и там си заспива сам без мама, без да реве въобще,без да се буди нощес,което е много странно  newsm78

Днес на обяд , Росен приятно ме изненада. Яде с голям кеф печено пиле с картофена салата и домати. Не можех да повярвам. Дано повече време се задържи тоя апетит .

И да се похваля, днес съм на купооооон  Laughing За първи път от многооо време ще се съберем с приятели, а мъжете вкъщи да се оправят  Laughing

# 528
Благодаря на всички за успокоението.
Ние все пак бяхме до зъболекар. Каза да не се притесняваме. То сега вече се вижда само една тъмна точица.
Иначе сме лудница с тези зъби. И при нас всичко се пъха в устата. Мн ми е инатливо детето. Изобщо не ме слуша. Всичко разбира, но когато той сам пожелае нещо да направи. Вчера се научи сам да си се съблича. И сега по цял ден с това си има занимавка. Събува панталониъе и тича гол. Като му кажа и се облича.
За играчките, наистина мн добра идея. От познати тук съм чувала, че в нашите ясли/градини не дават да се вкарват играчки. Каквото има там това е. Аз от малък му ги сменям. Даже сега мисля тези дни да събера тези, с които вече не играе изобщо и да ги изпратя на майка ми. Тя събира всичко, от което вече нямаме нужда и ги пази за следващите Wink
И ние сме дребосъчковци.  Вкъщи го меря 78-79 см и 8,500 кг. Ще видим като отидем на преглед педи колко ще го изкара Grinning
Маратонки му взех 20-21. Едни мокасини има 18-19, още му стават.
На закуска яде попара, сандвич с кашкавал, яйце и сирене или мляко с бисквити. Ако му се предложи др отказва. А да, яде и от  на баща му закуската( кисело мляко с овесени ядки), ако направя за него не иска Simple Smile Иначе сега мн тачи супа и мусака. Та напоследък доста често това яде.
За якета, леля му му подари едно, мн е хубаво, но му е голямо. Още си му стават от миналата зима едно яке и един космонавт. Отделни кумата ни даде едно яке от сина и. Мисля, за сега да не купувам други.
Махам се да пооправя докато не се е събудил Wink

# 529
леле, какво го заклеймихте хелоуин - така трябва да се заклейми и кукерството  Joy

Палачинке, ние също обичаме боклучетата, но аз я карам да ми ги даде в ръка или да ги хвърли сама на боклука
повече й се ядосвам, когато почне да яде нещо и то не й хареса и го изплюе на земята, а даже и го настъпи, не знам какво да я правя тогава, само ходя след нея и събирам  clean

относно подарък за Коледа - във фейса видях едни "тихи книжки", според мен са страхотен подарък

Щруделче, приятно изкарване на празника

# 530
Щруделче, отиваш на куупооон  Flutter благородно завид завид Simple Smile
за четката за зъби- влязах в аптеката и грабнах първата пред очите ми на орал би. Обикновено първо аз тръквам малко, после за минута и давам тя да се опита, каквото е намислила и преди да си е бръкнала до сливиците, отнемам четката Joy

така, да се оплача, с гърнето и памперса сме до никъде Tired пфф още не си каЗва, аз уж отгатвам. ама не винаги се получава  Thinking

# 531
Мони и аз съм на никъде с гърнето, все ми мрънкат свекитата. Еми как да го сложа на гърнето, като той пуска бомбата, докато тича у дома с водата в ръка. Е, да разбирам какво предстои, но освен да му вържа гърнето за кръста, друг начин не виждам.  hahaha
Жули, заклеймила сум го Хелуин, че и още как, но няма да дълбая кое и защо, които иска да знае, има достатъчно инфо в нета, тук не е мястото.  bouquet
За боклучета, той ми показва какво си има и хуква да бяга, играе си, дразни ме.  hahahaТой бяга с някое конче, аз след него, отдалечава се лапа го бързо и ми се хили, после го плюе и казва"нене".  hahaha
Днес будува 12ч.,нов рекорд, изобщо не спа на обед, сега си пускам филмче и ще релаксирам, че утре ще ходим до Джъмбо, омръзнаха му играчките, накъса си книжките, та ще презареждаме. Ако има някъде промоции, казвайте, че ще сме във Варна.  bouquet
Щруделче, приятен кОпоон, да се вихриш до сутринта.  Айде поздрав с Джорджано Joy

# 532

Щруделче, приятен кОпоон, да се вихриш до сутринта.  Айде поздрав с Джорджано Joy

JoyJoyJoy

Палачинке, бешеееееее многоооо як кОпооооон :Д въпреки,че бях болна  Laughing
Отдавна не се бях забавлявала така. А сега заминавам при свекитата , да си видя детенцето и да му правим прощъпулник с 5 месеца закъснение  Laughing

# 533
здравейте

относно гърнето ние имаме напредък, докато бяхме във Велико Търново малката почна да се хваща за памперса и да ми "ъ-ка" и аз я пробвах, като веднага я сложих на гърне и тя се изпишка и от тогава от време на време ми показва
общо взето, когато прави нещо интересно и не иска да я слагам на гърнето само ме информира, че ще пишка
когато аз искам да я сложа на гърнето по мое желание, тя се сърди и е склонна да се разреве, за това не я карам, а я питам има ли пиш и тя ми казва "да" или "не"
имам предвид, че насила не мога да я сложа на гърнето
докато е на гърнето я занимавам с неща, които обича - книжки, песнички и играчки
също й слагам куклите на гърнето, уж и те да се изпишкат

ох, и аз искам на купон  newsm03

# 534
Здравейте!

Влизам да се оплача, малката е с температура от миналата нощ и не сме мигнали, сега спи, а за нощта не ми се мисли. Аз днес съм абсолютен парцал, повече от месец будуваме всяка нощ по 2-3 часа, заради наболите горни кучешки и липсата на какъвто и да било сън през миналата нощ ме довърши. Чувствам се смазана и физически, и психически, така ми се иска да има кой да ме отмени поне една нощ и да се наспя, но уви няма желаещи. Сега не знам тази температура от зъбите ли е или е настинала, не кашля, киха рядко и на 2-3 пъти й потече нослето, но след като я избърша не тече повече, не е запушен. Засега редувам Нурофен и Панадол, взела съм Осцилококцинум, моля някоя мама, която го е давала да каже как!

За гърнето - пълен неуспех, плаче от него и не иска да седне изобщо. Пробвах да й го дам да си играе с него, за да не изпитва страх, но няма ефект, играе с него, но тръгна ли да я слагам на него пищи и бяга.

# 535
Мишка, осцилококцинум за сега съм давала само пофилактично пом1 х седмично ( в лъжичка с малко вода, оставям малко време да се разтворят гранулките). Иначе март като беше болна, от дежурния педиатър в Токуда ми каза да давам, ударна доЗа беше, ама по спомен го карам, 3х на ден през 6ч ( то в листовката го пише, може да провериш) Но тогава, понеже бързо се подобри, може би само 1 ден съм давала така ( на по-късен етап, при редовна ДК педиатърката ни смени схемата с имунокинд)

Явно има някакъв вирус ли? и аз не знам ... мм миналият уикенд се разсполии, вторник бяхме на ваксина и вечерта мен ме хвана хремата. А в ч сутринта Д вдигна 38... редувах панадол и нурофен  и понеже го отдадах на странична реакция на ваксината, реших да изчакаме 48 и така изведнъж изчезна, така както се появи... имаше и малко като хрема, сължеше й едното око...ама всичо изчезна изведнъж

Но за да ви е по-спокойно, може да я заведете на лекар... дано е нещо леко, може и да са зъби... и да минава по-бързичко Peace

Последна редакция: нд, 25 окт 2015, 20:33 от monicat

# 536
Мишка осцилок...давам в биберона за мляко.Слагам в 20-30 мл. вода гранулите да се разтворят за около 2-3 мин. и си го изпива,то е сладичко. Нас ни накашляха миналата седмица и ние с ММ пихме и на малкият дадох и се разминаха нещата. Сега има малко сополки,но го отдавам на зъбите,ужасно подути са,като топчета.  Crazy
Напълно те разбирам за недоспиването и съчувствам.

Скрит текст:
За капак при нас баща ми получи инфаркт и сега е в болница. Няма кой да гледа малкият,няма как да отида да го видя,а и не пускат в реанимацията,което е супер тъпо. Оставяш близкия си човек там и  толкова,молиш се за малко инфо как е, зъбят ти се разни нервни лелки. Вчера сестра ми като ходила и тръшнали вратата под носа.Само взела храната някаква санитарка и това е! #Cussing out Няма осигурена храна,той не може да се обслужва сам,дали го хранят въобще... Ужас е,нямам желание да крия въпросната болница коя Света Марина във Варна,потресена съм от отношението,повече от неприемливо! Не ходете там!
Днес пък идваха на гости свекърите,да сме ходили на ресторант. #2gunfire Разкрещях се,викам и на дъртата кокошка:
-Баща ми душа бере,ти на кръчма ще ме водиш!
Млъкна тая, свекъра й се развика,той си е мой човек. Малкият усеща,че става нещо и не ме изпуска,вечно се държи за краката ми,иска да ме гушка. Не дава да го оставя в креватчето и спинка в мен до сега,върна ме 1г. назад,като беше малко бебче и само така спеше на корема ми.  Heart Eyes
Хайде лека майчета,извинете за скритият текст,които го е прочел. Моля не коментирайте,да не спамим темичката.Знам,че имам вашата подкрепа,за което благодаря,просто така исках да споделя.

Последна редакция: пн, 26 окт 2015, 01:44 от Pancake_86

# 537
Добро утро!
Панкейк, бързо оздравяавне на баща ти!
Мишка,можеш да даваш и по една малка ампула вит.С. Дано да размине бързо.Осцилококцинум давам най-реедовно. Дажедобре ме подсетихте да дам профилактично днес преди закуска.
Пробвалали.си да даваш Камилия за зъбите? При нас много помага.
Четка за зъби ни бяха подарили, но вече трябва да я сменя. Вече ми се конфискува и търка сама. Какво търка не знам, но поне се създава навик.

Закуска - попара, юфка, кус-кус,каша, просо - със сирене и масло, доскоро плюс малко плодово пюре, вече с 1/2 лъжичка мед. Също филийка с жълтък, кашкавал и яйце; баница или солен кекс.

И аз казвам 'не' и считам, че трябва да се знае къде е границата на това което може и това, което не може. Заплашвам, че ще се скарам  Simple Smile   и като реве за глупост(напримерцченедавам да изпочупи всички чинии) я оставям да реве и и казвам, че се излага и нищо няма да постогне така.пръста и тя го върти.

С кукла играе откакто е станала на годинак - баба и и подари една малка кукличка. Даже вчера я водих да гласуване с една огромна счупена кукла и една панда. Бяхме като ходеща менажерия.опаа,събуди сеи ми вика 'папка'
хуббав ден

# 538
  • У дома
Добро утро мамчета, хайде да сложа кафенце да се ободрите Hug
Мишка, стискам палци скоро да можеш да отдъхнеш Hug
Палачинке Praynig Hug
За Осцилококцинум не мога да дам коментар, давала съм , но не съм виждала промяна или съм давала късно, защото все пак се разболя. На нас май ще ни пробива и другия горен предкътник, сега е пробил ляв горен предкътник, сега гледам едно бяло връхче от другата страна, та май ще имаме скоро зъбче, засега ясно се виждам само две горни и две долни зъбчета tooth
Щруделче, завиждам благородно за купона Blush
Случвало ли ви се е да ви кажат, че детето има толкова ушна кал, че не виждат нищо, като им преглеждат ушите newsm78 Днес ще записвам час на специалист да почистят ушите на Лили, много ми е притеснително да не стане нещо Praynig
Мамчета, оказа се че имам изпит в събота, та тая седмица ще се отдам и на учене, ще си припомня какво беше hahaha
Днес с ММ малко ще пообиколим магазините, а и уж ще ходим на Ноевият ковчег(музей с формата и размерите на ковчега е акустирал на пристанището, та ще идем да разгледаме).
Лек и спокоен ден Hug

# 539
Мишка, дано скоро малката да си възстанови нощния сън, та и ти да се наспиш малко
можеш ли да си легнеш следобедно с нея и да пробваш тогава да дремнеш

Палачинке, дано баща ти се възстанови бързо  Hug

АНП, още ли пишеш къси разкази

Цвети, благодаря за рецептата за пластелин, със сигурност ще я пробваме, когато се заседим повече вкъщи

при нас новото е, че Силвия от няколко дни мрънка и плаче без видима причина, просто иска някой да и обърне внимание или й е скучно, напр. днес бяхме навън и си играехме двете, защото пак нямаше деца, и тя изведнъж се размрънка, трябваше да намеря с нещо друго да я занимая или да я гушна, какви са тези изблици и превземки  newsm78

купих й сок от бъз - домашно правен, който е за засилване на имунитета и се дава по една кафена лъжичка на ден 15 мин преди хранене

как се отразява промяната на часа на децата ви, при нас възникна проблем, защото кухнята я вземам между 11:30 - 12:30 ч, а на нея по това време вече й се спи

Общи условия

Активация на акаунт