Астрология - 7 тема

• 36 589
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
Алена, предполагам, че става въпрос за лунните стоянки: http://redjail-stars.blogspot.com/2014/02/blog-post_24.html

За изгорена Венера (съвпад Слънце с Венера)неведнъж е ставало въпрос в темата. Общо взето не могат да намерят щастие в любовта/брака, но затова пък им се отдават изкуствата например.

Алена, как да не познаваш, виртуално мен. Аз съм със стелиум, в който участват  Марс, Венера и Слънцето, като първият е в последния градус на Везни, Венерата в първия на Ск, и Слънцето е последно в Скорпи, или се води, че Слънцето води хорцето. В последните градуси на везни са и Мерка и Урана.

Някъде бях чела, не помня къде, че съвпада на Венера и Марс дава привлекателност и самодостатъчност. Да, понякога наистина хората ми идват в повече. За привлекателност, определено не оставам незабелязана, без да го правя съзнателно, но не бих го нарекла привлекателност, по-скоро ярко присъствие.

Грийн, аз явно съм някакво изключение, мисля че съм намерила въпросното щастие в любовта и брака/ така поне си мисля, и съм далеч от изкуството, като малка рисувах ок, имам и разни изложби, но от инат зарязах всичко, както и да е...изкуството, определено не ме влече. Венера ами трябва да е изгорена/ 0.57 Ск, Слънце 3,32 Ск/

Сашо Диков, не знаех, че има подобна конфигурация, рядко антипатичен ми е, не могат ли да намерят някой по-....хм, не знам и аз коя дума да използвам.

Хората със слънце в Лъв са ми много забавни с голямото си самочувствие, стига да не решат да ми се предоказват, че ми идват в повече напъните им. Имам сега една-две лъвици в обкръжението, които се мислят за най-най- на света.

Относно Оксана, намирам я за посредствен астролог, това е на база впечатления от ТВ изявите и, никога не казва нещо, което аз да не знам, а аз не мисля, че съм много профи в астрологията, и така поднася инфото, че определено ми е много лаишки. Човек, ако реши да се консултира с астролог и да дава пари, поне да ги даде за някои от истинските профита в областа, а определено си има имена в Бг, / Адрияна Вотей, Илияна Магерова, Филип Филипов, Гали, Николай Радев-Алдебаран/, на фона на тях Оксана е бебе. Да ме прости, мила жена изглежда, но астрологията не е нейната стихия.

На вихрогонче да отговоря, това, което на писа за мен и баткото. Да, той е започнал да се променя. Принципно е един е добричък и наивничък, все го тормозят, аз все го спасявам Tiredкога ще започне да гледа околните и света без тези наивни розови очила, не знам, да, само на 7г. но сестра му на 2г. е .....Аз, свиквам с липсата на баща ми, с който имахме много силна връзка, и се уча да бъда лицемерка в живота, една компания завистливи кокошки ми правят номерца, но ......такъв е живота, опитвам се да го приема от хубавата страна. Тъпото е, че децата бяха приятели и това рефлектира върху тях......дълга история.

Последна редакция: чт, 09 юли 2015, 00:09 от aniram*

# 481
  • в 1001-та нощ
Хах, marbeq  Crazy ти ме шашна и цветята ли се виждат някъде в картата  Crazy

Действително имах много дълъг цветен период. Тогава обитавах голямо жилище, над 100 кв.м. и най-голямата стая беше само с цветя, като зимна градина, плюс едната от трите тераси  newsm03 Доста време се занимавах. Обаче сега, с пролазването на баткото редуцирахме много цветя. Таткото неясно за мен много ревнува от тях - вместо да обгрижвам него - отделям време на цветята и сме във война по темата. Оставила съм си няколко орхидеи и се утешавам с цветята на вилата, но за тях се грижи майка ми. Съдбата има милост и ми е предоставила късче цветен рай Simple Smile

Има нещо интересно, което майка ми ми е казала, че хора, като мен се наричали със "зелени пръсти" - мои приятели ми дават умиращи цветя да ги върна към живота. Аз после им ги връщам. Някой път предпочитат да ги оставят, защото се притесняват да не ги уморят пак и ММ ме нарочи за "санаториум за умиращи орхидеи"  Crazy Joy hahaha Но пък наистина винаги оживяват  Twisted Evil

Ето малко снимки в скрития текст Wink

Скрит текст:

Една орхидея - не съм си играла много да ги снимам Simple Smile Нямам хубав апарат и все не излиза достатъчно живо Simple Smile

Микроезерце с водни лилии. Донесохме и златни рибки, доста поживяха и дори осигурихме аквариум за зимата, но котараците ги откриха Wink И вече е без риби Simple Smile

Снимка, правена от майка ми с хубав апарат:

Няколко рози:

Малко лаленца - едно рошаво:

Пак снимано от майка:

А, че се метнах твърде напред - вярно е Simple Smile Интересно ми беше кога ще се случи този аспект, но има време, както и много вода да изтече Simple Smile

Сега - Юпитер ще влезе в Дева към края на 6 дом Sad И след това ще погостува е 7 дом с Венера - ах ка чакам този момент  Heart Eyes

От както с Венера са в 6 дом - само здравословни проблеми - някакъв плексит, с който стигнах до хапчета, а никога не съм имала, смазах си пръстите с един диван, а днес започна да ме боли китката и другата страна на врата. Вчера бях по спешност в АГ клиника .... ааа - да взимат да напускат 6 дом - колкото се може по-бързо  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 482
хаха, на мен са ми в 12ти
отвисях си в кардиологията, за 10 дни 4 пъти обгрижвах и придружавах любими хора
а в болница 3 години преди това не бях влизала дори

лъвско сърце, ама по-добре да си ходят  Crossing Arms

# 483
  • в 1001-та нощ
aniram*  Hug нямах идея, а и съм останала с впечатление, че пазиш картата си (данните) в тайна, като нещо лично Simple Smile

Аз ходих за проблемите с ММ на консулация с астролог-психолог, т.е. дипломиран психолог, който е астролог и специализира в областта астрология на взаимоотношенията. Започнахме с моята карта и реално ме разчета така, както не съм гледала на себе си. Даде ми много теми за размисъл  Peace Колкото пъти прослушвам записа - всеки път "чувам" нови неща.

Затова исках да погледнем и неговата карта - за да мога да разбера какво го движи, провокира и т.н. Та - първото, което каза е, че хора със Слънце и Венера заедно са силно харизматично, физически красиви. Ами - мога да кажа, че е така - за него, макар, че от както реши да бъде с "брада" - крайно неодобрявам  Crossing Arms Но в природата си е тип хубавец и конте. Много държи да бъде харесан, одобрен и има дори зависимост то хорската дума. За разлика от мен Simple Smile Също държи - аз да бъда харесана и одобрена ... С лицето си - постоянно е обърнат към венериното огледало  Blush

Докато другите двама, за които споменах - имат марс и венера заедно - сестра ми и предната ми връзка. Сестра ми почти не влиза във връзки - инертна е - трябва някой мъж да падне от небето върху ня, за да се случи нещо и тип мъжко момиче. Марс доминира, стелиумът е в Овен. И се чувства добре да си е самодостатъчна. Не бих казала, че е красавица от класически тип и прави впечатление, но това е нейн избор, защото беше. Просто не движи в тази посока  Peace

Момчето пък изобщо не е красив - по-скоро грозник Simple Smile 10 години не е имал връзка - преди да се срещнем - бил си е самодостатъчен. Аз имах дързостта да приема една провокация и мисля, че това го събуди.

Интересно е, че при него както казах - Венера и Марс са заедно, а слънцето му е на градуса на моя Марс. Сексуалната страна на връзката ни беше на много високо ниво и в чисто човешки пан се разбирахме много добре Wink

Та в моя опит Венера +Марс не е равно на красота, а напротив. Но може би, защото стелиумите им са в Овен. Ако бяха в Телец или Везни - можеше да е друго Simple Smile

# 484
  • в 1001-та нощ
хаха, на мен са ми в 12ти
отвисях си в кардиологията, за 10 дни 4 пъти обгрижвах и придружавах любими хора
а в болница 3 години преди това не бях влизала дори

лъвско сърце, ама по-добре да си ходят  Crossing Arms

Ооооо, припомняш ми, че се започна с боледуване на децата - те не боледуват, но имах 2 седмици - всяка нощ на нощен кабинет Cry Втория път ММ беше в Гърция и в чудо се видях  Crazy

И друго забелязвам, докато сме на тема транзити - Слънцето, Марс и Меркурий се движат на опашка - в опозиция срещу транзитен Плутон  Crossing Arms Аз край транзитен Плутон имам и Слънце и Меркурий и така с тези опозиции - става много скандално напрежение в последния месец - вербална агресия  Sick . Но гледам, че скоро ще се изнижат и малко ще отдъхна  Blush

Сега влизат в 5 дом  bowuu за любов не знам, но мир да има  Mr. Green А после ще нахълтат е 6 дом - и от сега си знам какво ме чака  Laughing

# 485
Скрит текст:
Искам да ви питам какво може да се очаква от транзитен Сатурн в съвпад с натален Уран в 11 дом в Стрелец. Очаквам го да се случи през ноември.
Дай малко повече информация - какви аспекти, имат Сатурн и Уран в нат. карта. Господарите им, кои домове управляват?! Rolling Eyes
Наталният Сатурн ми е в съвпад с МС и Марс в Скорпион. В радикса с Уран няма никакви аспекти. И между другото не знам дали е от особено значение - аз съм Рак с асцендент Козирог / на който управител е Сатурн/.
[/spoiler]

Там където транзитира Сатурн има трудности и ограничения. В случая през 11-ти дом може да останеш разочарована от приятели или поради други причини да се разделиш с такива. Възможно е също така твои приятели да имат някакви проблеми  и да се нуждаят от помощта ти. Ако участваш в някаква група, клуб, организация е възможно тя да претърпи промени, които да ти донесат повече отговорности или така да се стекат обстоятелствата, че да се наложи да напуснеш.

Относно проявленията на изгорена Венера, ще цитирам Гали:
Скрит текст:
Какво на практика е изгорената венера? Начало на нов цикъл. Всеки цикъл започва с действието „мобилизиране на войската”, в случая на енергии и сили, които са следствие на обединяването на два фактора. Това е спусъка, възниква импулс за съществуване и с това се слага началото на някаква идея или форма, която се опитва да се осъществи чрез този импулс. Както в Кришна (че и Мохамед, и Исус и Буда и всички останали) казва – аз съм началото, средата и края – той на практика говори именно за цикличното съществуване на всичко на земята, а и във вселената.

Началото (за което става дума) се получава, когато венера е изгорена в директно движение. При това изгаряне новата идея / форма, се опитва да се осъществи в някаква конкретна посока и то по чисто субективен път. Затова може да се говори за венера в „бебешка” възраст. Тази венера не е наясно с нищо. Тя прохожда. Затова е спонтанна, активна, „реве” непрекъснато. Има експанзия. И тъй като става въпрос за проява на нова форма на съществуване, човек с така изгорена венера е силно прилепнал и концентриран към венерините прояви. Тук влизането в многообразни взаимоотношения става напълно несъзнателно и основно на база биологични и психологични нужди. „Шоколада е вкусен и аз ще се тъпча с него”. Тук на първо място е собствената нужда, като при бебетата. Логично е, че когато задоволяваме само собствените нужди, все ще страдаме, че любовта ни изоставя. Защото не се интересуваме от нея и респ. от онова, от което имат нужда другите.

Къде е средата на цикъла? Пълнолунието или опозицията на двата фактора в цикъла. В средата (или опозицията) на цикъла съзнанието на човека се проявява в най-активната си форма по един цялостен начин. Затова и средните точки (мидпойнтите) са тооолкова изумителни при интерпретацията на хороскопа. Но това е една друга тема.

Тъй като венера и меркурий са планети, които не се отдалечават много от слънцето, е необходимо да се уточни, че тяхната фаза „пълнолуние”/опозиция/, е когато са изгорени и ретроградни. Това изгаряне носи съществено различен смисъл. Тук отново имаме много страст и прилепване към изявите на венера. Но изявата на тази венера е максимално обективна и зряла. На кантара са поставени не само личните нужди, но и нуждите на другия, като двете страни са постигнали максимално равновесие.

Макар да има разлики в двата случая, изгорената планета на практика е силно изявена, но когато касае неживи неща в живота. Да кажем работа, къщи, земи, афинитет към красивото, към изкуства, към луксозните неща в живота и пр. Това е така защото аз-ът (слънцето) буквално е залепнал за венера и нейните функции и те се използват до откат.
Но що се касае за живи обекти (всяка планета освен неживи обекти, си е сигнификатор и за живи), като например съпруга по естествена сигнификация, а по конкретно управление на домовете може да сигнифицира я сестра, я чичо, я леля, то към тези живи обекти изгорена венера влияе неблагоприятно.

Или по друг начин казано - външното /физическо значение на изгорената планета често страда от някакво увреждане. Но за сметка на това вътрешното /ментално и психично е осветено и оживено поради светлината на слънцето.

А в зависимост от конкретното управление на домове в даден хороскоп, една изгорена планета понякога е много добре дошла. Като например изгорен управител на 6ти дом, който се оказва вреден не за човека, а за неговите най-общо казано врагове, като ги прави слаби и неспособни да се борят. Или изгорен управител на 8ми дом, който държи настрана всякакви „нежелани” лица в живота ни като хирурзи, данъчни или криминални елементи. Освен това ако слънцето в даден хороскоп е свързано с просперитет, то изгарянето на практика се превръща в комбинация, която дава изобилие и прилив в дадената област, сигнифицирана от изгорената планета.

Така че изгорените планети рядко са толкова „елементарни”. И обикновено са фокусен център в хороскопа точно заради близкия съвпад със слънцето.

Ани, Венера кои домове ти управлява? Ако не са проблемни отношенията със съпруга, то тогава евентуално родители, брат/сестра, деца, лели?

Последна редакция: чт, 09 юли 2015, 03:42 от Greene

# 486
Венера ми управлява 5 , 6 дом/ телец/ и 10 дом Везни.
Едно дете съм. Лели, имах, но по-скоро бяха далечни, и никакво отношение към мен. С баща ми се разбирах, с майка по-трудно, с годините ни слягат отношенията.
Децата, за сега мисля, че се разбираме, надявам се и в бъдеще да е така, но това не избягва естествено проблеми с тях. За баткото написах, прекалено ми е добричък и все го тормозят, което пък мен ме тормози и притеснява.
После ще прочета статията на Гали. В понеделник заведох децата на лекар, всичко ок, ами снощи баткото ми вдигна Т, а сме дошли в провинцията за един детски шах-турнир и сега съм в дилема, да ходили или не, той иска, но според мен не е съвсем ок.
Здравето съм ок, никога не съм имала сериозни проблеми/ 6 дом/

# 487
  • София
Благодаря, Greene! Ще споделя какво ми е донесъл този транзит - така или иначе очаквам промени точно в този период.
А относно съвпада на Венера и Слънце - наталните ми Слънце и Венера са в съвпад в 6 дом почти на десцендента, като също така Луната и Меркурий също са в съвпад със Слънцето, но те са в 7 дом. И четирите са в Рак.
Относно любовта - в брака всичко е ок. А за талантите - като малка имах много хубав глас и всички постоянно ме караха да пея, въпреки че умирах от срам. А също така имитирах много добре хора. Но никога не съм се занимавала в тази насока, така че ако е имало нещо като талант, вече е закърнял.

# 488
  • в 1001-та нощ
Greene  Hug благодаря за инфото от Гали  Hug Ще потърся статията да запазя линк  Hug

Е, какво - излиза, че изгорената Венера е по-добре да е ретроградна Simple Smile

Аз, като казвам, че ММ ми създава грижи, като за близнаци - ето потвърждение - отглеждам си две послушни деца и две вечно ревящи за нещо  Mr. Green

А имате ли наблюдения за "Венера в изгнания и в тригон с Асценента" Blush също и в съвпад със СЛВ  Blush  bouquet

# 489
При мен пък Венера е ретроградна, в съвпад с Меркурий, в Овен в 7-ми дом. Слънцето също е в Овен, но е в 8-ми дом. Венерата ми прави секстил с Юпитер и квадрат с Нептун и доколкото съм виждала в някои таблици, тя ми е доминантна планета в хороскопа. И наистина може да се каже, че имам проблем с това, задължително хората да ме харесват. Те по принцип си ме харесват де, но аз не знам защо се пренавивам и всеки път изпитвам страх от отхвърляне. Все се притеснявам дали не съм казала нещо, с което да засегна някой, или да не го притеснявам нещо. Във връзките съм мноооого много капризна. За флирт, няма проблем, но сериозна връзка съм имала само една в живота си досега ( на 30 години съм ), която още продължава. Обичам да флиртувам, но до там, не прекрачвам границата.

# 490
а някой знае ли кои аспекти/домове се свързват с любовта към животните?

# 491
а някой знае ли кои аспекти/домове се свързват с любовта към животните?

По 6 дом са малките животни, домашните любимци.
Срещуположния  - 12 дом - едрите животни.Отошенията към тях,работа,опасности.

# 492
  • в 1001-та нощ
marbeq   Hug  а за цветята къде го видя? Какво индикира  Rolling Eyes Бях в шок снощи - не съм очаквала, че и това е видно Simple Smile

# 493
А имате ли наблюдения за "Венера в изгнания и в тригон с Асценента" Blush също и в съвпад със СЛВ  Blush  bouquet

Венера в тригон с Асцендента показва типични качества на Везните - социални, изискани, благи, чаровни.

Съвпад със СЛВ, може да достигнат много далеч в любовта, разбивайки табута. Могат да имат връзка с човек от друга култура. Желанието за удовлетворяваща връзка е много голямо и рядко остават без половинка. В определени домове, може да спомогне за натрупването на пари и бизнес свързан с мода, дизайн. Имат вкус за необикновено изкуство и склонност за прекаляване с удоволствията.
Важно е дали има други аспекти на Венера, в кой дом се намира и дали картата е мъжка или женска.

# 494
  • в 1001-та нощ
СлънцеЛуна  Hug благодаря  Blush За моята карта става въпрос - наскоро забелязах този аспект  Crazy Толкова се вторачвам в транзитите, че се оказа, че на познавам добре наталната си карта  Crazy

Ето сега виждам, че Марс прави квадрат с асцендента Rolling Eyes

Венера тригон, а Марс пък квадрат  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт