СЕДМИ КЛАС - тема 67

• 46 791
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Момичета,заявленията готови ли ще ги носите или там в у-щата гнезда ще ги попълвате с консултанти? newsm78

# 106
  • Пловдив
Момичета,заявленията готови ли ще ги носите или там в у-щата гнезда ще ги попълвате с консултанти? newsm78

Аз ще го нося готово. Ако се наложи, ще преписвам.
Миналата година в едно и също гнездо една майка мина с готово, друга я караха да преписва.
А на консултанта - мога да му изчета лекция за попълването. Може и да научи нещо от мен.  Joy

# 107
  • out of space

Аз като по-луда ще нося няколко варианта. Двустранно попълнено, две отделни страници попълнено, същите варианти със съкращенията, същите варианти изписани подробно, празна бланка двустранно, празна бланка на две страници  Crazy
Какво да се прави, имам 2-3 часа свободни и никакво време за разтакаване- на работа съм.

# 108
И ние ходихме днес в Деня на отворените врати в 1НЕГ и някои неща леко ме смутиха. Преди всичко ми се струва несериозно едва вечерта преди срещата да научим от FB, че тя няма да се проведе в самата гимназия, а в един бизнес център на 50 м. от нея. Това на практика превърна събитието от Ден на отворените врати в обикновена информационна среща, тъй като децата нямаха възможност да разгледат училището, кабинетите, спортните площадки и т.н.

Презентацията, която изнесоха възпитаници на гимназията (основно от 12 клас), беше интересна, но не включваше някои от основните въпроси, които вълнуваха присъстващите деца и родители. Например едва след уточняващи запитвания от страна на родители се разбра, че т.нар. Leistung класове (с усилено изучаване на немски и даващи възможност за българска и немска диплома) и останалите класове  учат не просто по различна програма, но и по различни учебници по общообразователните предмети. Пак след въпрос от родители се разбра, че децата, които учат в "обикновените" класове, имат немски преподаватели само в 10, 11 и 12 клас, а не във всички класове, както по моя информация е било преди. Освен пък аз да не съм разбрала нещо?

Присъстваха и две преподавателки, които не казаха почти нищо ... В крайна сметка се оказа, че интернет форумите ни дадоха много повече полезна информация за гимназията и учебните планове, отколкото тази така очаквана от нас среща. Иначе младежите, които направиха презентацията, бяха много мили, интелигентни и подготвени, просто този тип срещи, при които присъстват по 200-300 човека, би тябвало да се провеждат в зала с микрофон и с по-големи размери, за да не стоят половината присъстващи прави и всички да могат да чуват.

Последна редакция: сб, 13 юни 2015, 20:37 от Tammy

# 109
  • София
Голямото чудене на подредбата при нас продължава! Днес съвсем се обърках, защото бяхме в Регалия за съвет за попълване на желанията . Rolling Eyes Младежа много иска да учи програмиране и разбира се ще подадем документи в ТУЕС, но не съм сигурна дали ще му стигне бала за там.Та поради тази причина той иска да пише Джон Атанасов - Системно програмиране, но хората от Регалия хич не ми препоръчаха да учи там и предложиха да пишем І и ІІ английска. Балът му е висок и ще му стигне. А освен всичко не иска и да чуе за немски. Започна да се замисля за 9 ФЕГ  newsm78

# 110
  • нейде там, където ....
Голямото чудене на подредбата при нас продължава! Днес съвсем се обърках, защото бяхме в Регалия за съвет за попълване на желанията . Rolling Eyes Младежа много иска да учи програмиране и разбира се ще подадем документи в ТУЕС, но не съм сигурна дали ще му стигне бала за там.Та поради тази причина той иска да пише Джон Атанасов - Системно програмиране, но хората от Регалия хич не ми препоръчаха да учи там и предложиха да пишем І и ІІ английска. Балът му е висок и ще му стигне. А освен всичко не иска и да чуе за немски. Започна да се замисля за 9 ФЕГ  newsm78

Само заради бала ли ви препоръчаха езикови гимназии? Не попитаха ли какви са интересите на детето? Или да не стане зян бала ...

# 111
Да попитам нещо: квесторите на вашите деца как бяха?*
*имам предвид дали са били строги, добри и т.н., ако са ви казали де
При нас в нашето училище са били строги, но въпреки всичко висока девойка е преписала от моето задачите по математика първи модул (според него тя не му  е конкуренция и затова я е оставил) а имам информация, че в две училища в града ни квесторите са им диктували верните отговори в последните 10 минути, тези училища са и с най-високия успех според статистиката за града ни, за мен е възмутително.
Не е ли възмутително и действията на вашето дете , така някое дете е ощетено , защото някои които няма знания ще има оценка по висока от него? Не се ли борим всеки да получи заслужено според това което знаем.Може би трябва да го възпитаваме в децата 

# 112
  • София

Само заради бала ли ви препоръчаха езикови гимназии? Не попитаха ли какви са интересите на детето? Или да не стане зян бала ...

Най-вече заради по-високия бал и защото в Джон Атанасов обучението е на по-ниско ниво според тях!

# 113
  • Пловдив
ceci-krasi, това са два различни вида училище. Едното е професионална гимназия, другото ЕГ. Че те учат по съвсем различни програми още от 8 клас. Прекрасен съвет, няма що.  newsm78
Щом младежът иска да учи програмиране, не е ли по-важно желанието на детето все пак.
Вярно, че след езиковата пак може да се насочи към програмиране ... то и при нас е така, хем е момиче. Всеки ми казва, че с този бал и за момиче най-добре е да е в ЕГ, но девойката не иска. На първо място ще си бъде системното програмиране. 

# 114
  • София
И ние ходихме днес в Деня на отворените врати в 1НЕГ и някои неща леко ме смутиха.

Tammy, единственият клас, в който не предават немци, е девети. Peace В 8 влиза немски преподавател, за да свикнат децата със звученето на езика и да оттренират устната реч. При тях граматика не се учи, пишат се рими, играят се игри, говори се. Паузата без немец е в девети клас. От десети се връщат, като всяка година хорариумът часове с тях нараства заради приближаването на ДСД изпита в 12 клас. Ще те излъжа, но май в 12 клас бяха 5. Всичките клубове, които се водят от немци, такива като "Младежта дебатира", "Младежта изследва" и т.н., са достъпни за деца и от двата вида паралелки.  Така че контактите с немец няма да избягат. По-скоро ми е чудна частта с залата. Но предвид бройката, която упоменваш, може би са преценили, че салонът не би стигнал. Thinking Той е един миниатюрен...Един от негативите на НЕГ са именно салонът и малкият двор, непозволяващи ефективно провеждане на  часовете по физкултура.

Последна редакция: сб, 13 юни 2015, 22:49 от пенсионирана русалка

# 115

И да добавя нещо. Тук всички говорят колко бил труден немският, но не чух някой да споменава, че френският е един от езиците с най-тежки спрежения. Въпреки че е доста близък с испанския, ако трябва да направя сравнение, френският е доста по-труден. Та помислете дали на детето му се учат 82 вида спрежения.... в 21 времена.

# 116

Аз като по-луда ще нося няколко варианта. Двустранно попълнено, две отделни страници попълнено, същите варианти със съкращенията, същите варианти изписани подробно, празна бланка двустранно, празна бланка на две страници  Crazy
Какво да се прави, имам 2-3 часа свободни и никакво време за разтакаване- на работа съм.
Доколкото знам от гнездата се дават подпечатани заявления, другите не важат.

# 117
  • София
И ние ходихме днес в Деня на отворените врати в 1НЕГ и някои неща леко ме смутиха. Преди всичко ми се струва несериозно едва вечерта преди срещата да научим от FB, че тя няма да се проведе в самата гимназия, а в един бизнес център на 50 м. от нея. Това на практика превърна събитието от Ден на отворените врати в обикновена информационна среща, тъй като децата нямаха възможност да разгледат училището, кабинетите, спортните площадки и т.н.

Презентацията, която изнесоха възпитаници на гимназията (основно от 12 клас), беше интересна, но не включваше някои от основните въпроси, които вълнуваха присъстващите деца и родители. Например едва след уточняващи запитвания от страна на родители се разбра, че т.нар. Leistung класове (с усилено изучаване на немски и даващи възможност за българска и немска диплома) и останалите класове  учат не просто по различна програма, но и по различни учебници по общообразователните предмети. Пак след въпрос от родители се разбра, че децата, които учат в "обикновените" класове, имат немски преподаватели само в 10, 11 и 12 клас, а не във всички класове, както по моя информация е било преди. Освен пък аз да не съм разбрала нещо?

Присъстваха и две преподавателки, които не казаха почти нищо ... В крайна сметка се оказа, че интернет форумите ни дадоха много повече полезна информация за гимназията и учебните планове, отколкото тази така очаквана от нас среща. Иначе младежите, които направиха презентацията, бяха много мили, интелигентни и подготвени, просто този тип срещи, при които присъстват по 200-300 човека, би тябвало да се провеждат в зала с микрофон и с по-големи размери, за да не стоят половината присъстващи прави и всички да могат да чуват.
  Тами,на мен презентацията като цяло ми допадна,отговорихме си с детето на някои въпроси.Но съм съгласна с теб относно преподавателките/нищо не разбрахме от тях/ и липсата на микрофони.... Peace  Някакси трябваше да застане някой преподавател с опит и тежест и да подкрепи с инфо младежите.........а младежът със сакото беше супер,от него разбрах 80% от нещата,които ме интересуваха.

# 118
Доколкото знам от гнездата се дават подпечатани заявления, другите не важат.
В кой град?

# 119
  • София
Аз ще нося "чернова" Grinning,а там в у-щето гнездо ще попълвам на "белова" Grinning ........щерка ми така определи нещата.........

Общи условия

Активация на акаунт