СЕДМИ КЛАС - тема 67

• 46 770
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • No Line On The Horizon
Не знам нашите дали имат албум. Говореше се нещо, но какво стана в крайна сметка съм пропуснала.

И при нас е само едно желанието - руската с испански език. diamondlady, вашето какво е?

# 91
  • ГОре на черешата...
Албум направиха още в края на май...стреснах се като го видях на снимката - ми той мъж вече...и беше щастлив, че фотошопнали пъпките hahaha
Тъй, значи има още с по 1-2 желания.бързичко ще попълним заявлението значи Mr. Green.

# 92
Иска немски в английската,обясних че е много труден,даже се опитах да я разколебая,но...наумила си го е. Испанския може би ще ние трето желание , най- добрата и приятелка иска с испански, а има доста висок бал със сигурност ще влезе, та сега обсъждаме  варианта за испански на трето място.

# 93
Не, първо отиваш в училището, където ще се записвате и взимаш сл. бележка че сте записани. С нея отиваш в старото училище и взимаш отпускното. Занасяш го в новото и ставате окончателно записани. Дават ви сл. бележка за старото училище че сте окончателно записани. Това е процедурата
Леле, че то човек направо трябва да си вземе отпуск заради тези недомислици.
Имам въпрос за 7-мо СОУ. На сайта на у-щето пише, че има паралелка ЧЕ - АЕ/ИЕ/МАТ, но на сайта на РИО с кодове на у-ща пише ЧЕ -  АЕ/НЕ/МАТ.
Дали аз гледам на неправилно място на сайта на РИО или някъде има грешка? Има ли някой от вас, който е по-запознат?

# 94
  • No Line On The Horizon
Е, значи ще се съберат възпитанички на Лиляната в Руската с испански. От нашия клас са три кандидатките, и трите имат достатъчно висок бал да влезнат на първо класиране. Моята е убедена в избора си, интересно ми е другите две госпожици дали това ще пишат на първо място.

# 95
  • София
Нищо още не сме редили.
Моята заяви, че даже да я приемат на 1во класиране в друго у-ще или друг модул (в нейното) щяла да чака 2ро класиране.
Питах я дали ако я приемат в единия модул ще може да се прехвърли в този, който иска. Каза, че можело, но след 8ми клас.

Единият модул в у-щето ѝ не иска да го пише, защото не искала да учи с "някои" от съучениците си.
Даже и в различни модули да ги приемат пак ще се засичат в у-ще. Ама не схваща. Избираме модул не заради това, което се учи ами заради тези, които ще го учат.

Винаги може да ме метне на черешата и да ме изненада с нещо такова.

# 96
Може би, ако няма осми клас, да го дават веднага...но иначе така се процедира.
Не. Няма нищо общо с наличието или отсъствието на осми клас.Преместихме  го от гимназия в ОУ, когато завърши шести клас. И тогава не са ни искали подобна бележка.
Ако внимателно прочетеш ЗНП и ППЗНП, никъде няма подобно изискване за бележка от приемащото училище. Не съм ровила задълбочено, понеже не ми се е налагало, но не мисля, че изобщо някъде има подобен текст. Може и да греша.

# 97
Може...аз съм местила дете и точно така беше . Дано за седми клас е опростено.

# 98
  • София
Преди малко се прибрахме от деня на отворените врати в НЕГ. Момъкът беше разочарован, че не се проведе в самото училище (поради ремонтни дейности Rolling Eyes ), а в една зала отсреща, но презентацията беше интересна и полезна. Децата които я водеха бяха страхотни.  Grinning

И ние ходихме,и ние сме много доволни ,е,искахме да видим класните стаи и да усетим атмосферата на училището,но тя се усети и по този начин............................ сега щерка ми е още по-навита за Немската гимназия,много е впечатлена от момчето със сакото,разясни ни всичко от което се интересувахме.Въобще всички ученици от 12 клас,които правиха презентацията ни направиха много хубаво впечатление............................И ние наредихме вече желанията..........най-после!!!На всички пожелавам да бъдете приети на първо класиране-първо желание!!! Simple Smile

# 99
  • TX
Да попитам нещо: квесторите на вашите деца как бяха?*
*имам предвид дали са били строги, добри и т.н., ако са ви казали де
При нас в нашето училище са били строги, но въпреки всичко висока девойка е преписала от моето задачите по математика първи модул (според него тя не му  е конкуренция и затова я е оставил) а имам информация, че в две училища в града ни квесторите са им диктували верните отговори в последните 10 минути, тези училища са и с най-високия успех според статистиката за града ни, за мен е възмутително.

# 100
  • София
Да попитам нещо: квесторите на вашите деца как бяха?*
*имам предвид дали са били строги, добри и т.н., ако са ви казали де
При нас в нашето училище са били строги, но въпреки всичко висока девойка е преписала от моето задачите по математика първи модул (според него тя не му  е конкуренция и затова я е оставил) а имам информация, че в две училища в града ни квесторите са им диктували верните отговори в последните 10 минути, тези училища са и с най-високия успех според статистиката за града ни, за мен е възмутително.

Извинете, но не е ли малко двоен аршинът така? Хем се възмущавате, че някъде се е подсказвало на едро  (което си е за възмущение, разбира се), хем приемате оправдателно действието на сина си,  оставил девойката зад себе си да препише първи модул. ОК, не е била конкуренция на момчето Ви, но с правилни отговори (ако тези на детето Ви са били такива), зад които не стои нужното знание, е станала  незаслужено конкуренция на някое по-добро момиче/момичета, докарало/и  същия или близък резултат, но със собствени сили... Мисълта ми е, че както искаме от квесторите да спазват наредби и регламент и съответно  да не допускат преписване и подсказване, така трябва и децата ни да знаят кое е редно и кое не.

Последна редакция: сб, 13 юни 2015, 17:05 от пенсионирана русалка

# 101
  • TX
никъде в поста си не съм писала, че го приемам или оправдавам, в скобите съм поставила неговото мнение, човека си отнесе критиката, но това не е обект на отговора който съм публикувала на цитирания пост  Peace

# 102
  • София
Не  личи и обратното в написаното. Peace Но както и да е. Въпросът е по-скоро принципен. Децата са си деца и криво разбират приятелството и услугите. Да не би да разсърдят някого, да не ги помислят за зубрачи, да не ги нападат после с разни епитети.. Преди 5 години ми струваше  доста усилия да убедя дъщеря си, че  би навредила и на себе си, и на други, ако оставя да преписват от нея... Опари се на едно състезание и разбра тогава какво й казвам. Peace

# 103
  • у дома
Може би, ако няма осми клас, да го дават веднага...но иначе така се процедира.

Ние сме в провинцията и е точно така,както го описва Дидева,независимо има ли  8 клас или не училището -взимаш отпусното от старото и им казваш само в кое училище се местиш,за да го попълнят и с него напрпаво се записваш.

# 104
  • Пловдив
И нашето е СОУ, но отпусните миналата година бяха готови в деня на излизане на класирането. Никой не ги е убеждавал да остават в това училище. Напротив, агитираха ги за ЕГ, всички им пожелаха прием по първо желание. Та в Пловдив разкарване няма. Отиваш първо в старото училище, взимаш си бележката и после с останалите неща се носи в новото училище.

fros, едната девойка май се е преориентирала към немски. Обаче има време да си смени желанието. За пореден път. Иначе девойките ще вдигнат бала на испанската паралелка.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт