СЕДМИ КЛАС - тема 67

• 46 781
  • 739
  •   1
Отговори
# 420

Имам аз един такъв въпрос. Да речем, че на първо класиране е приета трето желание. Решавам да изчакам второ класиране. Искам да знам колко деца има чакащи пред нея. Защото ако са 3- има смисъл да чакам, но ако има 15- директо да подавам документите на първо класиране. Има ли някъде, където на 25-ти ще мога да видя с какъв бал е конкуренцията?

Ери,
След първо класиране излизане статистика за максимален и минимален бал на приетите за всяко желание (училище/парарлеки). Може да видиш колко хилядни/стотни не ви стигат. Така от статистиката за резултати (от 3 юни) може да допуснеш колко общо места са между вас и 2-ро желание. Но това още нищо не значи - защото не знаеш колко от тези деца чакат за вашето 2-ро желание.

Статистиката, която търсиш - няма как да се направи - просто ги няма необходимите данни.
Първо трябва да свърши записването. След това се вижда колко места са твърдо заети (записани деца), колко места са "плаващи" и ще се разиграват на второ класиране (това са деца, които искат да минат напред) и колко са свободните места (деца избрали училище с отделен прием или друга област).

Малко наблюдения от предни години - колкото сте по-близо до върха (училища с висок бал), толкова по-малко пада балът. Нормално е, защото се получава, да го наречем "ефектът на доминото" - всяко свободно място издърпва цяла верижка от размествания - например 1 място в 91 НЕГ, влиза дете, клсирано в 73-то, неговото място се освобождава и нагоре се придвижва дете от 1 АЕГ и т.н.

# 421
  • ГОре на черешата...
Ние ще подаваме утре. Днес характеристики или служебни бележки с оценките от НВО не са раздавани.

Последна редакция: ср, 17 юни 2015, 12:49 от mari_eta

# 422
  • София
Привет,  и ние подадохме днес документите. В 2 СОУ организацията беше перфектна! Приеха ни заявлението попълнено на компютър, разпечатано двустранно с попълнени кодове. Всичко само провериха. Е имаше и малко разногласия и настана суматоха, защото решиха да ни искат медицинско, тъй като в списъка имаше посочено желание НПМГ #Crazy Естествено вдигнах малко шум Grinning, те звъняха в РИО да се допитват, но след това всичко беше наред, дори се извиниха хората.
Доволна съм че, днес преключих без да ни върнат за нещо Hug

# 423
  • out of space
biborana  и sanaka , много благодаря за разясненията!!!

Биборана, никак не сме близо до върха- 29,889, целим се в архитектурата  Simple Smile

Къде мога да видя тази статистика от 3 юни.
Къде ще мога да видя на 25-ти минималния бал от първо класиране? Онлайн едва ли, в училището гнездо...или?  Rolling Eyes

# 424
  • Варна
Ние ще подаваме утре. Днес характеристики или служебни бележки с оценките от НВО не са раздавани, леееко почват да ми лазят по нервите и ще ме карат да пренаредя желанията в последния момент Twisted Evil.
Добре де, какво чакат?!
Все пак хората си правят някакви планове и срокът за подаване не е безкраен. Много се дразня на такива училища и директори решили да правят нещо както им е удобно.

Би трябвало да го има в РИО то

# 425

Имам аз един такъв въпрос. Да речем, че на първо класиране е приета трето желание. Решавам да изчакам второ класиране. Искам да знам колко деца има чакащи пред нея. Защото ако са 3- има смисъл да чакам, но ако има 15- директо да подавам документите на първо класиране. Има ли някъде, където на 25-ти ще мога да видя с какъв бал е конкуренцията?

Винаги има смисъл да чакате второ класиране, ако първите желания са предпочитани. Нищо не губите. Никога не се знае какво е решила съдбата за вас.
Е, ако балът ви е 33,45 примерно, а последният приет е с ба 33,5 почти е сигурно, че сте вътре.
Ако последният приет е с бал 34,5 може би нямате никакъв шанс, но пак казвам - нищо не губите.

# 426
  • ГОре на черешата...
Дон домат, по принцип служебна бележка с оценките за НВО е необходима само при кандидатстване в друга област.

Последна редакция: ср, 17 юни 2015, 12:48 от mari_eta

# 427
  • София

Биборана, никак не сме близо до върха- 29,889, целим се в архитектурата  Simple Smile

Къде ще мога да видя на 25-ти минималния бал от първо класиране? Онлайн едва ли, в училището гнездо...или?  Rolling Eyes

Статистиката е публикувана в сайта на РИО. Ще изкарат и минималния бал от първо класиране там, доколкото помня - още същия ден.

# 428
Ние утре ще подаваме в нашето училище, което е гнездо. Днес позната ме изплаши, че било ужасно претъпкано в тяхното гнездо, дано да не е и при нас така...
...Докарахме желанията до 15. С много компромиси може да се понапишат още 4-5 максимум.

Но искам да попитам, ако някой знае...в случай, че при първо класиране, детето не бъде прието по нито едно от тези 20 желания, тогава - какво?  newsm78  Казано с други думи - на всяка цена ли трябва да бъде прието някъде на първо класиране? Rolling Eyes Т.е. на опашката да се пишат някакви училища с нисък бал, в които ще бъдем приети на първо класирана, за да може, евентуално някъде да е гарантирано, че детето ще се "закачи" в класацията? Rolling Eyes Извинете, ако сте обсъждали подобен вариант. Тревожа се, защото изложените балове са от второ класиране и ...да не се обърка нещо. Embarassed

# 429

Но искам да попитам, ако някой знае...в случай, че при първо класиране, детето не бъде прието по нито едно от тези 20 желания, тогава - какво?  newsm78  Казано с други думи - на всяка цена ли трябва да бъде прието някъде на първо класиране? Rolling Eyes Т.е. на опашката да се пишат някакви училища с нисък бал, в които ще бъдем приети на първо класирана, за да може, евентуално някъде да е гарантирано, че детето ще се "закачи" в класацията? Rolling Eyes Извинете, ако сте обсъждали подобен вариант. Тревожа се, защото изложените балове са от второ класиране и ...да не се обърка нещо. Embarassed

Ако не бъде прието на първо класиране никъде, чакате второ класиране.
Ако и там не се закачите, отивате на трето класиране - там отново се редят желания.
Затова тук многократно се коментира да се осигурите с повече желания.

Последна редакция: вт, 16 юни 2015, 20:47 от Dincho

# 430
  • Варна
Ben_gy Както писа Dincho, добре е да се закачите някъде, за да сте спокойни. Иначе може да се случи неприятната ситуация дете с по-нисък бал да се класира в паралелка, за която и на вас ви е стигал балът, но просто не сте се сетили да я пишете. И ако и на второ класиране не мръднете напред, отивате на трето, а там местата за ограничени.

За да прецените дали желанията ви стигат, вижте на коя относителна позиция е детето. Ако преди него има 1000 деца, пишете паралелки, в които общо се приемат поне 1200-1300 деца (за големи градове и най-вече София ще трябва по-голяма застраховка, защото не се знае колко деца от други области ще кандидатстват).

# 431

Ери,

Статистиката я дискутирахме надълго и широко - единствената публикувана досега (не ми се търси линк, както писаха е на РИО-то и МОН).
Но за Вас тя не върши много работа, защото дава само МАТ, само БЕЛ и сума от изпитите МАТ+БЕЛ, а при вас балът мисля, че е 3*МАТ + БЕЛ.

За мене в този случай прогнозата е прекалено трудна и несигурна. Вариант 2 на прогноза е "звездите ми го говорят", но ... тук нямам особени способности.

Сега сериозно - балът миналата година за 2-те паралелки с АЕ и НЕ е по-висок от Вашия около 1,5. Тази година се очаква спад, ама колко ще е? newsm78
Но от статистиките виждам, че между 1-во и 2-ро класиране спадовете са били:
с АЕ 2013 г -0,327, 2014 г -0,53, за НЕ съответно -0,348 и -0,14 (НЕ става по-популярен и тук).
Разликите са големи, затова да кажем средно по 33 стотни, т.е. тази година балът на второ класиране ще падне малко повече - примерно 35-40 стотни.
Ако не успеете на 2-ро класиране, ще бъдете много близо до чертата. Така че 3-то ви е почти сигурно. Има време ще го нищим с по-точни данни.

# 432
  • София
Аз няма да рискувам с трето класиране. Чакаме до второ и го записваме.

Ако малко се беше постарал да учи през годината ....

# 433
  • София
Подадохме документите днес.
Децата задължително с родител. При нас агитация до последно и "защо тези училища сте ги писали като няма смисъл".
Едно от децата се оправдаваше "мама ме накара да напиша друго училище".

# 434
  • София
АнМари, как е дъщеря ти след болките?

Общи условия

Активация на акаунт