СЕДМИ КЛАС - тема 67

• 46 778
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Боли си я. На Дуфастон и свещички е (кошмарно ѝ е слагането).
Педиатърката каза, че имала и индикация за апендицитна криза и утре сутрин ще ѝ пусна изследване на ПКК и урина. Можеше и следобяд да ги пусна, но не трябваше да е яла поне 4 часа преди изследването. Да следя лефкоцитите и ако са високи - "обратно в Пирогов". За последните два месеца имала изпуснати апендицити, защото при изследването в Пирогов в дадения ден и час няма нищо, но след 2 дена положението вече било различно.

Даде ми талон за гинеколог. На ЛС ми дадоха препоръка за гинеколог в МД, оказа се че детско-юношеския е само един. Утре след изследването ще запиша час.

Педиатърката каза, че ако кистата се е спукала болката трябва да отшумява, а при нея я има.

# 436
Не мога да разбера защо някои хора пишат толкова много желания за по-сигурно, да не би да остане без училище. Какъв е смисълът да се пишат училища, които детето не иска? Като ще е така да учи нещо с нежелание е по-добре обикновена паралелка без никакъв профил, няма разлика.
Днес докато ни пишеха кодовете на заявлението слушах желанията на детето до нас, ами то всъщност нямаше език, който да не е изредила- английски, немски, френски, испански, руски и дори италиански. Какъв е смисълът в това?

# 437
Аз няма да рискувам с трето класиране. Чакаме до второ и го записваме.

Ако малко се беше постарал да учи през годината ....

Много хокаш това твоето дете, змия! Не знам какви са резултатите от изпитите и колко  му е балът, но нещо те е набрал яд. Моето дете пък има 5 по БЕЛ в училище за годината и това цяла единица намалява от бала и язък за по-високите оценки от изпита. Тази цяла единица си е решаваща и сега сме в голяма чуденка, ще стигне ли балът, няма ли да стигне. И мен ме е яд, но какво да се прави.Днес детето ми показа снимка удостоверението на ученик от друго училище в града с пълен отличен за годината. Ииии 3,40 и 3,60 на изпитите. Не е честно така. На тези учители трябва да  се търси отговорност...

# 438
Не мога да разбера защо някои хора пишат толкова много желания за по-сигурно, да не би да остане без училище. Какъв е смисълът да се пишат училища, които детето не иска? Като ще е така да учи нещо с нежелание е по-добре обикновена паралелка без никакъв профил, няма разлика.
Днес докато ни пишеха кодовете на заявлението слушах желанията на детето до нас, ами то всъщност нямаше език, който да не е изредила- английски, немски, френски, испански, руски и дори италиански. Какъв е смисълът в това?

Единственото обяснение за това според мен е,че в профилираните паралелки все пак има някакъв подбор,който предполага някаква амбиция, желание за учене. и конкурентна среда. Друго обяснение не намирам.

# 439
  • София
Trol4eto, яд ме е, защото постигна бал съвсем малко над 33 с никакво учене. Ама никакво. А можеше да се класира за 91 НЕГ със съвсем малко усилия. И накрая се оказва, че нито е постигнал целта си, нито ще получи големия шамар, който му е много необходим за бъдещето.

АмМари, знам, че има само един детски гинеколог в МД. Детето на моя приятелка ходи доста пъти там и беше доста стресирана, но пък беше на възраст около първи клас. Дано дъщеря ти не се стресне от прегледа.

# 440

Marti,
аз не разбирам твоята позиция - да избереш обучение без профил. Според мене, нещо е по-добре от нищо. Но не е необходимо да те разбирам, ти имаш право на мнение, позиция и решение за твоето дете.
И това всъщност е хубаво - хората сме различни и имаме право на избор!

Погледнах колко желания сме писали миналата година - мнооого (цялата "първа дизия"). Прогнозите ми показваха, че почти сигурно ще я приемат на първото й желание, ама страх лозе пази.  Проверих си сметките - така съм се презастраховала, че съм смятала все едно децата с по-висок бал от всички области ще решат да учат в София. И понеже нямаше статистика за всички области съм добавила бройка "на око"  -  явно съм била "горе на черешата".  Mr. Green

# 441
  • София
Аз пък не мога да разбера родители, които въпреки ниския бал, пишат толкова малко желания. Детето, освен че трябва да учи с желание, трябва да учи и нещо, което после ще му помага да си вади хляба.
Синът ми е с бал близо 34, но съм наредила 70 паралелки. Няма да ми натежи нито да ги напиша, нито да ги препиша няколко пъти, ако се наложи. Някой преди време много хубаво беше казал, че в училищата-гнезда не взимат по левче на желание.

# 442
А какъв е смисълът едно дете да учи в елитно училище и един ден да не успее да влезе в Университета, защото някой от Ардино или Исперих, където подаряват шестици, го измести с диплома 6.00?

# 443
И аз се презастраховах. Даже накрая сложих гимназии и техникуми, в които се е влизало с много нисък бал. Ако не му хареса може да се откаже или да кандидатства след 8-ми клас. Не съм го писала на ръка - copy и paste от файла в excel и само ги преподредих.

# 444
Написали сме 70  желания, но само 18 подбрани училища.  Нагледах се на " мозъци" днес, написали 5 желания само...и ги избираха на момента...за какво говорим изобщо 

# 445
А какъв е смисълът едно дете да учи в елитно училище и един ден да не успее да влезе в Университета, защото някой от Ардино или Исперих, където подаряват шестици, го измести с диплома 6.00?

Това пък е пълна глупост, ми дай никой никъде да не учи, щото имало връзкари.......
Няма никакъв смисъл в нищо, връзкарите ще станат директори, а вие бачкатори  Sunglasses

# 446
  • София
Викаш, главата може и да е празна, ама да е в университет.  Joy

# 447
  • София
То аз ако слушах моята щеше да има само едно желание.
Подредихме почти всички с технологичен профил. Чуждоезиковия в нейното у-ще е с английски и немски. Тук съчета двете желания.
Много се колебаеше и не искаше да пише другия модул - Информационна сигурност. Писа и него. Съпруга ми е програмист и ѝ каза, че това ще ѝ бъде много скучно.
У-щата в София с технологичен профил не са много.

Викаш, главата може и да е празна, ама да е в университет.  Joy
Колко такива случаи има...
В ТУ имах колега, който не знаеше къде се намира старт бутона на компа. А учехме програмиране.

# 448
Аз пък не мога да разбера родители, които въпреки ниския бал, пишат толкова малко желания. Детето, освен че трябва да учи с желание, трябва да учи и нещо, което после ще му помага да си вади хляба.
Синът ми е с бал близо 34, но съм наредила 70 паралелки. Няма да ми натежи нито да ги напиша, нито да ги препиша няколко пъти, ако се наложи. Някой преди време много хубаво беше казал, че в училищата-гнезда не взимат по левче на желание.

А не мислиш ли, че това е напълно излишно, защото с този бал със сигурност ще се закачите ако не на 5-то, то на 10-то желание още на първо класиране. Т. е всички следващи желания са излишни...

Днес подадох към 16ч в Слатина-техн. Макгахан и нямаше никой, ще работят до 18ч.

# 449
  • Варна
И според мен е излишно ... 70 желания при толкова висок бал.
Ние решихме последно да напишем само едното и желание утре, няма смисъл от повече, бала и е 35.708. Но и 34 да беше пак повече от 4-5 желания едва ли щяха да са нужни предвид статистиките поне за Варна.

Общи условия

Активация на акаунт