Тест за овулация - въпроси / тема 3 /

• 79 853
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте!
Не съм боравила с тестове за овулация преди. Обикновено си усещам овулацията, макар често да се твърди, че това не е възможно. От 2-3 дни цервикалната слуз се избистри, от вчера започна и да ми мокри белъото, левият яйчник ми "боцка" и предположих, че скоро ще съм в овулация. Та вчера скокнах до аптеката за тестове, за да видя дали са ми правилни усещанията. Направих си първият в 17:30  /при спазване на указанията/. Втората черта беше многооо бледичка, та се изненадах, че съм сбъркала за овулацията си. Но преди малко направих втория тест и втората чертичка днес е дори по-наситена от контролната! Възможно ли е само за денонощие да стане това и означава ли, че скоро трябва да очаквам овулацията - днес/утре? Или да продължа да правя тестове?
Скрит текст:
Давам и снимка, ако е необходимо: http://www.img-share.eu/f/images/210/20160601_1738310yXtkyU_sredna.jpg

# 646
Jade,

Здравей, теста е положителен, но да продължазаи да ги правиш докато видиш един отрицателен. Опити правите днес + два дена. Ако теста утре е още положителен правите днес +3 дена. Теорията казва че О ще е от сега до 48 часа.

# 647
  • София
Теста ти е много положителен Simple Smile
Очаквай Овулацията скоро, различно е при всеки между 12 и 48 часа, на мен ми се е случвало да си я усетя около 8 часа след такъв тест, но само веднъж, по-скоро винаги е на другия ден Simple Smile

За опитите е писала Ели и да, продължи да ги правиш до категорично отрицателен.
На мен често ми се случва и сутринта след такъв положителен да е положителен, но с еднакви черти, а вечерта на другия ден вече да е отрицателен, но пак с близки черти. След още един ден е категорично отрицателен.

# 648
Brayda , Eli , благодаря ви за включването, момичета! Ще го съсипя моя мъж в следващите 3-4 дни тогава  Laughing

# 649
Момичета, сега направих 3-я тест. Тестовата черта вече не е по-наситена от контролната като вчера, но е със същия цвят като нея! Т.е. пак "+" тест, а днес вече нямам и мокра ЦС. Та как да разчитам теста от преди малко - днес съм в овулация или утре ще настъпи?

# 650
Момичета, сега направих 3-я тест. Тестовата черта вече не е по-наситена от контролната като вчера, но е със същия цвят като нея! Т.е. пак "+" тест, а днес вече нямам и мокра ЦС. Та как да разчитам теста от преди малко - днес съм в овулация или утре ще настъпи?

Качи снимка на последния тест.
И ако е +, не, не си в О, но ще настъпи скоро...предполагам че до утре. Така че обичайте се днес + 2 дена Simple Smile

# 651
Благодаря ти, Ели! Ще ви побъркам, ама мисля, че вече съм в овулация... цял ден усещам тежест в левия яйчник, болеше на моменти. Заболя ме доста преди 2-3 часа, а преди малко изведнъж всичко ми мина! Дори скачах на въже и правих коремни преси! Вече не знам дали и какво се случва...

# 652
Jade, не се вглъбявай толкова. Просто обичайте се с ТМ и чакай да видиш.
Да, сигурно е О, въпреки че с толкова високо LH, нз...

# 653
Имам едно лошо качество - страшно нетърпелива съм!!!  Blush
Та, след двата положителни овулационни теста в 17:30 вчера и онзи ден, писах, че вчера към 19-20 часа мисля, че си усетих овулацията /т.е. ако е така, яйцеклетката би живяла от вчера вечерта до днес сутринта, най-много до днес вечерта, а на сперматозоидите им трябват около 10 часа, за да я достигнат?/. Реших сега да направя един ову.тест, за да видя дали се ориентирам правилно и няма помен от втора черта на теста! Е, довечера пак ще направя в 17:30 ... Та - до вчера включително сме правили секс всяка вечер след като ми спря менструалното кървене. Днес мъжът ми ще се прибере много късно от работа и се чудя дали да настоявам и днес да опитаме или опитите до тук са достатъчни? Както вече писах - вчера цял ден нямам и мокра ЦС, днес също...

# 654
  • София
Опите продължават два дни поне след последния ++ тест.

# 655
Здравейте, според вас може ли да се промени датата на О след кюртаж/края на Февруари/. В края на миналата година си правих тестове два месеца и беше около 10 ден. Сега пак започнахме с опитите и вече е 12 ден, а още няма и помен от втора черта

# 656
Здравейте пак от мен.За втори месец правя тестове за О,днес ми е 10 ден от 30-31 дневен цикъл и направих първия за този месец който за мое голямо учудване беше без никаква втора черта,дори и бледа.За първи път ми се случва такова нещо,миталия месец почнах от 8 ден и черта винаги е имало Sad миналия месез теста  беше + на 14 ден

# 657
Нормално да няма втора черта по това време.  Simple Smile

# 658
Е миналия месец от 8 ден винаги е имало черта Sad

# 659
Е миналия месец от 8 ден винаги е имало черта Sad
И при мен се случва, и аз съм с дълъг цикъл. Явно си варира.

Общи условия

Активация на акаунт