Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 73

• 37 433
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Винаги съм знаела, че бягането е много вредно за ставите, особено ако е по асфалт. Не знам защо хиляди и милиони бегачи си го причиняват. Все пак съм съгласна, че е много добре за сърдечно-съдовата система, издържливост и общата физическа форма. Като бях млада и аз бягах и то по много, обаче сега няма за нищо на света да се хвана на това хоро, защото не ми се ще да ходя с бастун и да пия глюкозамин докато пукна. Иначе е супер приятно, пуснеш си музика и тичаш, особено ако знаеш да дишаш правилно, няма начин да спираш и да ходиш. Мери, ако продължиш да тичаш - научи се да го правиш, не е нормално да спираш да ходиш, ритъмът ти не е правилен.  Peace

# 631
Днес се отчитам с това - 30 Min Fat Burning Cardio Workout - Bipasha Basu Unleash 'Full Routine' - Full Body Workout:
https://www.youtube.com/watch?v=LUrrN6cEBRQ

И аз правя някакви жалки опити за тичане от около месец.
От час и половина - бягането ми е около половин час, а останалото е ходене. На всеки 2-3 минути редувам бягането с ходене.

Пробвах да ходя и на фитнес, но не е за мен, особено лятото, просто не ми стига въздуха там и миризмата на пот ме задушава  Sick

От скоро ме болят вените на краката. Кажете някакъв лек за болката  Praynig . Мажа се с разни мазила за вени, но ефекта е временно облекчение за няколко часа.

# 632
GreenDream, никога не съм знаела за тези странични ефекти от бягането, благодаря. /Не че бягам де, ако имах повече време сигурно бих. Много рядко ми се случва, и то толкова рядко, че не го броя/.

Малко ви поизпуснах от вчера насам и в темата имало много новини и хубави поводи за честитене. Честито на всички щастливи мами и бъдещи мами!!! Grinning Heart Eyes  bouquet

Видях, някой да се оплаква от вени, при мен помага единствено намалянето на теглото, иначе съм имала много силни болки и напукване на капиляри. Но това е така при мен, виждала съм и много слаби хора с проблемни вени, явно причините могат да са  различни.

# 633
Здравейте  Hug
За днес отчитам 10 км с колелото и 5 км пеша  Peace
След два дни отивам на море, където ще се отдам на плуване и йога, нямам търпение ( и работа де)  Party

# 634
  • UK
Благодаря ви, момичета! Hug Ето и тортата (двуетажна) на малката рожденичка! /първата торта е нейната/
http://eatpraylovewithjo.com/?p=261

Агент, много ти благодаря за видеото, ще го прегледам и ще коментирам по-късно, че съм от телефона! Но изглежда добро! Wink

Аз преди няколко години след едни 7км на асфалт и сериозна травма на едното коляно, нещо не мога да се пречупя пак да тичам! Но пък много ви се радвам като ви чета!

# 635
Съвсем в тон с темата се отчитам с около час бягане по тъмно  Simple Smile. Чудно беше времето за тичане - прохладничко, свирят щурчета...е, и охлюви, излезли по пътя, та гледах да бягам по по-осветените улички  Laughing

# 636
  • here, there, everywhere
Здравейте,

Върнахме се от Англия. В Лондон малко за седнахме на Гей-парада, но физически беше невъзможно да го подминем ако искаме да пресечем улицата. После партито беше в Хоршъм. Яденето ми беше под всякаква критика. Сега се прибрахме и утре летя към България. Много съм нервна, не съм се прибирала повече от година. Не съм тренирала последните дни, но не ми е проблем . Живот и здраве като оправя интернет връзките ще се включа от Пловдив д отчет.

# 637
  • Пловдив
Мери, май сме се наговорили  Wink.
Отчитам 12км - време не съм засичала, че следвах темпото на малкия колоездач, което на моменти беше "....мамо, хайде тичай по-бързо, че те изпреварих...". Та неволно се получи нещо като интервално бягане. Мисля, че вече оправих и дишането, че преди едва изкарвах и километър. Спирах само веднъж на на 5-6км, че на децата им се допи вода.
Щеше ми се днес и йога да добавя, ама нещо не успях да си разпределя времето.
Хоум, май ти питаше колко съм висока - около 160-161см.
Ну, ще те чакаме у Филибето Simple Smile. Лек път!
Мис, прекрасна торта!
Лека нощ, момичета и спорна и спорТна седмица  Laughing!

# 638
# 639
  • 1st floor
Днес се мерих и отчитам един кг плюс на кантара, а със сантиметрите имам увеличение само на шкембе. Абе, виждах се, че си отпускам коремче, ама нещо така съм се разяла, че няма спиране... Tired

Тортите са фантастични, разгледах и тези надолу! Laughing

# 640
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ох, за ядене не ми говорете. ПОне да бе6е от хубава храна, а аз два дни смао боклуци. Какво ми става тази година....не мога да се позная.  Rolling Eyes От времето¨6те да е, пак ме хвърля в депресия. Няма слънце и това е, иде ми да се гръмна ве4е  Tired Tired

От4итам 8К (пак на пътеката, за6тото се къса да вали  Tired), гръб и корем.

# 641
Най-сетне и аз да се разпиша с бягане (ако въобще се брои) като за пръв ден 2,5км за 20мин. Не ми се прибираше, но нямаше повече време, трябваше да будя и оправям каката за градина. Вече ви разбирам защо толкова го любите това тичане, ми то е страхооотно  Peace дано не загубя стимул и да продължа да си тичам. Това за ставите го знам  Shocked и за това до сега все не съм се наканвала да почна Tired и аз по асвалт тичам и то с не особено добри маратонки, а знам, че те са най-важни   Thinking
Може ли да обясните повече за дишането по време на бягане? Или някакъв линк да дадете, от където да се информирам  Peace
Отчитам и бруталната за корем на Румяна. Страхотна тренировка, наистина. Отдавна й се каня, а днес след тридневна почивка и "мръсен" зареждащ уикенд имах сили и за още една, като нея   Rolling Eyes
Имаме си запазена почивка на море и имам един месец да вляза в супер форма, така че ще гледам вече да съм по-стриктна с храната и повече да се раздавам в тренировките.
Не, че ще злорадствам, ама съм в сто пъти по-добра форма от гаджето на брата на ММ (не знам каква ми се пада), а тя е на моите години и не е раждала... В такива моменти се радвам, че съм заменила онези часове сън, с тренировки  Twisted Evil фук-фук  Grinning

# 642
Грийн, благодаря ти за коментара  Peace спирах по-често, защото ми беше гадно по асфалта. Не бих се наела да бягам по асфалт по принцип, но ми беше интересно дали и за колко време ще взема разстоянието Simple Smile ще се опитам на стадион да бягам по-дълго време (искам 5 км) без да спирам. Смятам, че дишането ми е правилно, не съм спирала заради него.
А ти изобщо ли отказваш да тичаш?

iggy, браво и на теб  Crazy

# 643
Здравейте!

Отчетът за днес е кардио.  Grinning

greendream, не тичам често, но все пак, кои са подходящите повърхности за тичане?

Да ви питам и за разширените вени- стоя по минимум 8 часа на ден права, как да се предпазя от тях? Докато съм права гледам да се движа, не само да стоя на едно място, но какво друго би помогнало?

# 644
Това за бягането и ставите не зависи ли именно от техниката на бягане, приземяването и стъпването на ходилата? Дишането знам, че е два пъти вдишваш, един път издишваш. Поне аз докато бягах преди един познат, който беше навътре в нещата, ме пита тогава кой ме научил да дишам. А аз сама си стигнах до този извод защото така най-малко се уморявах. То не че много съм бягала де. Ама си спомням, че по него време това беше единствената ми тренирова и всеки ме питаше какво тренирам. Определено има ефект от тичането. За ставите обаче не мога да споря, може и да се скапват на повечето хора. Някой по-назад пита за болки и да споделя своите най-нови открития
Скрит текст:
подходящи са за травми и болки от всякакъв тип по тялото. Две мазила, едното е "Живокост", другото "Би флекс". Украинско и руско, но не помня кое какво. Мазила са и са уникални в действието си. Дано не излезе като реклама, но наистина препоръчвам едно от двете ако ви се наложи. Аз наскоро си изкълчих пак крака от едни токчета и пак познатат болка в левия глезен. С Би флекса ми мина за има няма една седмица. Предния път ми трябваха 6месеца.

Общи условия

Активация на акаунт