Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 73

• 37 428
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Отчет с горна част от Р90х plus и коремни преси  Laughing
 Мери, тази снимка на аватара не ти ли е от времето след безбройните коремни?
Абе аз не мога да разбера що така се отричат стари и изпитани във времето упражнения.

И за морето не мога да разбера как хората се завират по хотелите. Само като ги погледна тия сгради с тераски метър на метър, ако изобщо ги има, и изпадам в ужас.

Фрея, по повод твоя казус, се сетих за една статия, която само потвърждава, че нито кантара, нито метъра дават реална представа за "изгледа" ни.
http://myhappypond.com/2013/04/skinny-fat/
Да не помислиш, че те сравнявам с някоя от дамите, просто се присетих за статията, и реших, че може да е интересна за някой   Laughing

# 691
  • София
Защото някои по-старички започва да ги боли кръста от пресите  Mr. Green
Аз продължавам с планковете, макар засега да виждам само някакъв мизерен и то временен ефект. Ден без упражнения и всичко се нулира Sad

# 692
  • UK
Влизам да кажа, че и аз се харесвам понякога повече на снимка отколкото в огледалото! Mr. Green  Но пък огледалото в спалнята винаги ме дава много релефна, то може би е най-любимото ми огледало Laughing Laughing Laughing

Агент, прегледах клипчетата на тази мацка. Много приятни тренировки изглеждат. Струват ми се някакъв микс от Синди и методът на Трейси! Peace но има интересни неща, и определено ще открадна някои неща от там за пилатес класовете, та благодаря че сподели! Hug

Дилянка, честит морски аватар! Flutter

За ол инклузивите - само в Анталия съм била, не е нещо кой знае какво, но не беше лошо в никакъв случай.  Peace

Нещо последните дни и аз съм се разяла, ама всички баби готвят като за последно. Все едно в Шотландия гладна ще стоя! #Cussing out

Днес Skinny Rules: Strength 2. Само това.

# 693
Повечето старички кръста ги боли, щото не ги изпълняват правилно - при коремни с пълна амплитуда се просват с прав и стегнат кръст и гръб на пода, при крънчовете пък се опитват да си вдигнат и долната част на гърба. Е, има и младички, и старички с други причини за болежките, разбира се.

# 694
Да ви питам и за разширените вени- стоя по минимум 8 часа на ден права, как да се предпазя от тях? Докато съм права гледам да се движа, не само да стоя на едно място, но какво друго би помогнало?

ellie_ellie, може би са ти отговорили вече (после ще се връщам да чета), но има едно много ефикасно средство, което пречи на венозния застой. Може и да си чувала за него.

Прави се следното:
Както си стоиш права, повдигаш се на пръсти и след това рязко смъкваш петите на земята. Трябва да усетиш яко раздрусване. Целта е венозните клапи да освободят застоялата кръв и тя да се изтласка нагоре. Това е - кратко, лесно, почти незабележимо за околните и много ефикасно. Прави го толкова пъти на нед, колкото се сетиш. Ходенето също помага.

Най-доброто, което знам е, че като се прибереш вкъщи вечер, трябва да вдигнеш краката си нависоко за поне 30 мин, за да се обърне кръвообращението. Ако искаш можеш да правиш стойка на ръце, чело, покрай стената  Grinning, или просто да гледаш телевизия с вдигнати крака на дивана.

# 695
Скрит текст:
Да ви питам и за разширените вени- стоя по минимум 8 часа на ден права, как да се предпазя от тях? Докато съм права гледам да се движа, не само да стоя на едно място, но какво друго би помогнало?

ellie_ellie, може би са ти отговорили вече (после ще се връщам да чета), но има едно много ефикасно средство, което пречи на венозния застой. Може и да си чувала за него.

Прави се следното:
Както си стоиш права, повдигаш се на пръсти и след това рязко смъкваш петите на земята. Трябва да усетиш яко раздрусване. Целта е венозните клапи да освободят застоялата кръв и тя да се изтласка нагоре. Това е - кратко, лесно, почти незабележимо за околните и много ефикасно. Прави го толкова пъти на нед, колкото се сетиш. Ходенето също помага.

Най-доброто, което знам е, че като се прибереш вкъщи вечер, трябва да вдигнеш краката си нависоко за поне 30 мин, за да се обърне кръвообращението. Ако искаш можеш да правиш стойка на ръце, чело, покрай стената  Grinning, или просто да гледаш телевизия с вдигнати крака на дивана.
ellie_ellie много хубаво ти го е казала greendream, но аз добавям и един студен душ в областта на стъпалата, много добре действа за отеклите крака.
Любче  Hug аз качвам основно на шкембе, то и на снимките си личи малко, въпреки широките блузи. Но като се има предвид безразборното на този етап хранене, пак нещата не са чак толкова зле.

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 10:17 от RainDanceMaggie

# 696
Влизам отново с въпрос. Каква може да е причината при много упражнения примерно за крака, при самото упражнение да ми трептят или треперят целите крака страшно. Същото се получава при клякания и при много друго упражнения при който преди време не ми се е случвало.
Днес например се опитах да правя тези
https://www.youtube.com/watch?v=CkmtcrYOm9A при самото вдигане на краката обаче крака ми започват да "треперят" много и не се получава..
Извинявам се че влизам в темата все с въпроси  Embarassed Embarassed Embarassed

# 697
  • София
Здравейте, момичета!
Три дни му отпуснах края без тренировки и с много ядене на рок феста в Каварна, но от утре се взимам пак в ръце.

# 698
Нямам никакво настроение за отчет с тези гръцки обрати.
Още от петък си нося мускулна треска благодарение на Боб, но такава прилична, че вчера едва ставах  Whistling
Днес определено бях в дилема дали да започна динамично седмицата, но желанието да разтегна надделя.
Агентке, днес сме били в синхрон  Grinning
Здрава да си, за това което скоро сподели - https://www.youtube.com/watch?v=ckCcgRU0yvU
Час и 15мин. колкото позволяваха моите възможности. Разкош!

# 699
  • Stavanger,Norway/ Varna
Би, коя тренировка на Бобчо ти причини това  Grinning, да ми я дадеш насам, нали съм си мазохист  Mr. Green

# 700
Би, цял месец следя как се развиват нещата при вас и те мисля  Hug Надявам се да сте добре  (доколкото ситуацията го позволява) Praynig

Дрийми, честит рожден ден на малката принцеса!  Да расте весело и палаво дете  Heart Eyes

Честити именни дни и празници на всички с повод да почерпят  Heart Eyes

За бягането - съгласна съм, че практикувано неправилно (а понякога дори и правилно) може да даде лоши последствия.  Като се замисля, при почти всеки спорт от самото начало човек се интересува от техника, правила, т.н., а за бягането има очакване, че човек е роден научен.  Аз засега бягам - докато мога.  Ските също са ми голяма любов, а за съжаление и двата спорта не са милостиви към ставите ... Йога и стречинг са много важни за всеки заел се да бяга  Peace  Като заговорихме за бягане, Гугъл и Птиците ми се губят ... Гугъл, надявам се да не си се засегнала от съветите ни да намалиш малко честотата на състезанията  Hug

За снимките vs. как изглеждаме в огледало ... ако знаете пък аз колко прекрасно изглеждам в съзнанието си  Blush не ми трябват снимки и огледала да ми развалят илюзиите  hahaha  Малко по-сериозно, надявам се всички да се обичате телата си и с удоволствие да се разхождате по плажове, градове и паланки.  Тялото толкова много неща прави за нас, а ние го подлагаме често на такъв тормоз, та нека сме малко по-влюбени в него  Heart Eyes  Колкото снимки съм виждала в темата, всеки има с какво да се гордее  Heart Eyes  Нямам снимка по бански от моето плажуване, иначе щях да ви покажа с какъв кеф се разхождах напред-назад.  Какво като има много за чистене, т.н.  След 5-10 години едва ли ще изглеждам по-добре ... Младостта си отива, момичета  Hug

Ето и малко за нашата ваканция
Скрит текст:
Както казах по-рано - ваканцията беше прекрасна - слънце, море, вятър, добри приятели, децата имаха компания, четохме книги, ходихме по ресторанти, разходки, плувахме с шнорхели, един ден ходихме на аква парк, добър микс от всичко, което му трябва на човек да ощастливи и себе си, и децата.

По принцип, аз винаги съм отговорна за плануване на ваканциите/пътувания, но последните две години малко се нося по течението що се отнася до морето. Миналата година в БГ брат ми организира ваканцията, тази година приятелката, с която бяхме.  И за двете ваканции мога да кажа, че не биха били мой избор, но това не ни попречи да прекараме чудесно.   Хубаво е човек да пробва от време на време неща, които сам не би избрал  Peace

Аруба определено ми хареса, макар че едва ли ще се върна пак там.  Природата не ми допадна, прекалено пустинно е, а аз обичам зеленина!  От наше село няма директни полети, което е минус (когато говорим за ходене на море за 7-10 дни).  Прекалено е американизирано мястото, и е скъпо.  Дотолкова е американизирано, че изобщо не сме теглили пари от банкомат, през цялото време си плащахме в долари и  връщаха в долари, а на излизане от страната, минахме американска митница и паспортен контрол в Аруба - от последното хич не се оплаквам, защото най-досадно е да кацна в САЩ и да минавам през паспортен контрол и митница и после да се прекачвам на друг самолет ...

Все пак, има доста положителни страни: климатът е един и същ през цялата година; няма проблеми с престъпността, с ММ ходихме да бягаме в 10 вечерта без никакъв проблем; храната е много вкусна, макар и нищо да не отглеждат на острова; има много фестивали, концерти, т.н.  Мда, с други думи, ако можех да летя без прехвърляне, бих отишла, но само с приятелки или с ММ.  С деца не си струва толкова много път за плаж, има и други варианти.  Прекрасното обаче беше, че всички имахме компания - и децата, и ние  Sunglasses

Плажни снимки от сутришно бягане по брега

Малко екзотика за децата и капан за туристи

От йогата на падъл борд нямам снимки.  Беше интересно преживяване - изискващо много по-голяма концентрация и контрол.  Едно си на море, но освен това в Аруба има постоянен вятър, който може да те отвее.  Това прави практика още по-трудна.  Аз не съм толкова добра, че да извлека голяма полза.  Доста от упражненията трябваше да ги модифицирам и съм сигурна, че формата ми е била под всякаква критика. 

# 701
Отдавна не съм имала такава мускулна  Heart Eyes голям кеф. От вчерашното първо тичане ми е, последвано от бруталната за корем ба Руми, та нямам мускулче, което да не ме боли. Бързото изчкачване на 12етажа стълби май също допринесе. Усещам мускули, на които до сега не съм имала мускулна, явно с бягането натоварвам доста повече Rolling Eyes
Днес потичах малко под 3км, искаше ми се да ги прескоча, но нямаше време. От утре ще имам повече време сутрин за тичане. Днес ви послушах и тичсх по трева основно и обърнах доста внимание на дишането, което ми поногна почти да не намалям до ходене  Peace И пак 12етажа стълби+вчерашната на Руми без подскоци. Доволна!  Heart Eyes
За ОлИнклузива... Аз хич не съм му фен, но тази година избрахме такава оферта, защото с две малки деца, с различни режими ще е доста труднааорганизацията да обикаляме по ресторанти. Исках стаи на партера, за да ни хваща бейби фона в ресторанта. Малката ще я храня, къпя и мятам да спи, да мога и аз да хапна. Към храната не съм особено претенциозна, само да е прясна. Все нещо ще си харесам. Само часовете ще видим как ще ги гласим, че аз имам планове да водя рано, рано бебата на морето, да диша изпаренията, че цяла зима ми прави бронхиолити и най-вероятно спяща ще я мятам в количката и ще ходим двете. Но пък после трябва да се връщаме за закуска и пак да се връщаме на плажа. На 300м е, не е далеч, но като помъкнем целия катун  hahaha

# 702
  • Бургас
Отчет днес-Кардио 3 на БР,ден последен   newsm44 ,отивам да се меря  Praynig

# 703
  • 1st floor
Мис Вас, браво за завършването на програмата. Да отчетеш резултати, но още от сега съм сигурна, че ако си спазвала поне малко някакъв хранителен режим, ще са повече от чудесни! Аз се замислям есента пак да я правя,ако не харесам нищо друго.

# 704
Добър ден!

Благодаря ви за отговорите за разширените вени, ходенето и вдигането на краката ги правя, днес ще изпробвам студения душ и "раздрусването". Mr. Green Hug

На огледало и аз се харесвам повече, даже и само лицето като си снимам...  Grinning

Имам МТ на дупето, незнайно от какво.  Rolling Eyes Освен да съм правила по-дълбоки клекове и напади вчера при кардиото. За днес тренировката ще бъде Тотал Боди.

Приятни тренировки!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт