Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 278
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 005
Здравейте,
някои има ли информация какво е необходимо при постъпване за родилката и бебока.

# 1 006
Запис на тонове се прави в малката сграда или т.нар. Медицински център... Стаята срещу регистратурата, но първо на регистратурата да те запишат с/ у едни 20 лв.

# 1 007
Аз искам да попитам някои неща, които ме интересуват, тъй като скоро ще раждам в МД.... Понеже съм без екип, дали отношението ще е по-различно?
Как Ви е протекло нормалното раждане?
И кое е по-добре - бебето да е с вас или да ви го носят през 3 часа?
Много ще Ви бъда благодарна, ако добия нужната информация 🤗😊😉

# 1 008
Благодаря за информацията!  Hug
Запис на тонове се прави в малката сграда или т.нар. Медицински център... Стаята срещу регистратурата, но първо на регистратурата да те запишат с/ у едни 20 лв.

# 1 009
Аз искам да попитам някои неща, които ме интересуват, тъй като скоро ще раждам в МД.... Понеже съм без екип, дали отношението ще е по-различно?

Аз раждах с екип и определено има значение, но някой който е бил без екип е добре да ти каже впечатления.

Ако раждаш нормално и нямаш някакви усложнения според мен е по-добре бебето да си е при теб и веднага да почваш да го кърмиш, важно е (ако кърмиш разбира се). Ако си секцио и ти е трудно възстановяването (ти си знаеш най-добре какъв ти е прагът на болката) може би е по-добре да ти го дават на 3 часа, за да можеш да си починеш, но имай предвид, че даването е на 7-мия етаж и там за секцио не е много яко, заради леглата. Аз бях със секцио и бебето си беше при мен, не съжалявам нито секунда за това си решение, защото излязохме от болницата с отиграно сменяне на памперси, кърмене, миене, преобуване и успокояване.

И още нещо, на 7 ет. не се заплаща болничния престой, а на 12-тия където бебето е постоянно с теб се заплаща 43лв. на вечер.

# 1 010

Два пъти съм раждала без екип. Прекрасно отношение.
Първият път бебето беше с мен на 12 етаж, вторият път не беше, бях на 7мия. Съжалявам, че нямах възможност втория път да платя да съм пак на 12тия етаж и бебето да е при мен. Подписах се ден по-рано да ни изпишат, защото не издържах да сме разделени.

# 1 011

Защо не прочетеш темата от начало? Важно е!

# 1 012
В Майчин дом отношението е до родилна зала. След това попадаш по етажите и се надяваш да случиш на читави акушерки. Макар, че аз нацелих един дзвер още в родилна зала. Май някакво акушерка беше със светла къса коса. В Майчин дом за мен най-голям проблем си остават мизерните условия. За жени след секцио, пък и не само си е мъка. Бебето по-добре на 3 часа да ти го носят, ако си секцио най-вече. Така боли, а бебето като ревне и трябва да го вдигаш. В моя случай както беше тежичко си беше мъка, така по-трудно се и възстановяваш. Майчин дом е ок за естествено раждане, за секцио при нормално протичаща бременност и финансови възможности по-добре Токуда. Финансови, финансови, колко да са финансови. В Майчин дом раждането с избор на екип е 1000лв, в Токуда 2000. Но условията са на светлинни години, специалисти също има много добри. Peace

# 1 013

Здравей!Като си платиш за запис на тонове гледат ли те на ехограф?

# 1 014
В Майчин дом отношението е до родилна зала. След това попадаш по етажите и се надяваш да случиш на читави акушерки. Макар, че аз нацелих един дзвер още в родилна зала. Май някакво акушерка беше със светла къса коса. В Майчин дом за мен най-голям проблем си остават мизерните условия. За жени след секцио, пък и не само си е мъка. Бебето по-добре на 3 часа да ти го носят, ако си секцио най-вече. Така боли, а бебето като ревне и трябва да го вдигаш. В моя случай както беше тежичко си беше мъка, така по-трудно се и възстановяваш. Майчин дом е ок за естествено раждане, за секцио при нормално протичаща бременност и финансови възможности по-добре Токуда. Финансови, финансови, колко да са финансови. В Майчин дом раждането с избор на екип е 1000лв, в Токуда 2000. Но условията са на светлинни години, специалисти също има много добри. Peace

Екипът е 870лв. в Майчин дом, а в Токуда е 1500лв. И условията не са съвсем мизерни, не е редно да се говори така. Родилна зала е идеална, лекарите са на ниво и от тях отношение само добро съм видяла. На 12-ти етаж имаш и санитарен възел и ТВ и хладилник, чисто е. На 7-ми не знам, не съм била. Но бях секцио и точно защото си бях с детето се възстанових доста бързо. А като за специалисти, не знам, аз мисля, че в МД има повече от Токуда.

# 1 015
  • Sofia, Bulgaria
следя темата и леко се дразня вече, съжалявам че подхождам с лошо, но какво значи мизерия: бях и на 3-ия и на 5-ия етаж... не е хипер лукс, но там сте за да родите и да ви изпишат живи и здрави, това не е хотел. Предпочитате да ви закърпят с марлите или да поседите в малко по-скромни условия? И как всички сте попаднали на кофти акушерки, при мен за 10 дни се изредиха всички възможни и се държаха много мило, а си бях по спешност т.е. и 1 лев не съм плащала...
Пак се извинявам, ама на някои хора претенциите са безкрай. Както всички знаем има и Токуда, и Щерев и т.н. по-лъскави болници

# 1 016
  • София
Според мен е най-добре бебето да е при майка си. Така свиквате един с друг, а и майката няма много време да мисли какво, как  защо я боли. Simple Smile
 Родих преди близо 12 год, преди 8 год и преди 3 месеца, болницата се подобрява, лекарите и акушерките са страхотни. Не съм чула една лоша дума от тях. Бяха готови да помогнат дори и през нощите. Бях на 12-тия етаж във вип стая с две легла. Не съм плащала за екип. Отношението беше еднакво независимо дали си плащаш или не.

# 1 017
Относно Токуда наистина изглежда много добре и много уредено, но поне на мен лично две неща ми направиха много лошо впечатление:
- на Дни на отворените врати бяха изпратили една много млада лекарка ( не че има нещо лошо в това, аз също съм млад човек и в началото бях приятно изненадана) и тя никак не се справи и не можа да отговори на не малка част от въпросите, които бих определила като логични за такава аудитория;
- второто, което ми се струва малко прекалено е, че при тях всяко раждане се таксува като "избор на екип", въпреки че се случва лекарят, който е избран, да няма възможност да води раждането. Обясниха ни, че се избира екипът, който е дежурен. Хората най-вероятно се справят чудесно и са професионалисти, но се получва, че се плаща услуга, която не е предоставена всъщност.

От друга страна неонатоложката правеше много добро впечатление, много професионално отношение демонстрира.

# 1 018
Два пъти съм раждала секцио и държах бебето да е при мен. Втория път имах усложнения, но това не промени нагласата ми, бях с дрен. Това не ми е попречило нито да кърмя, нито да сменям памперси. Моето мнение е, че най-нормално и полезно, и за бебето, и за майката е да са заедно. Особено акп майката иска да кърми, ще стане по-бързо и лесно, ако бебето е при нея, а не да са разделени.

# 1 019
  • София
Доколкото разбрах проф. Николов на 18.08 ще бъде на работа, но преди това нямам представа честно казано.
А тези от вас, които имат по-голям опит с Майчин дом, могат ли да ме насочат къде се ходи за запис на тонове? Доколкото разбрах аз на третия етаж, но все пак ако някой има повече информация, .е съм благодарна Simple Smile

Аз ходих на третия етаж, каза ми следващия път пак да отида там.

Общи условия

Активация на акаунт