Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 111
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 335
Чаках 10 минути в кабинета на старшата, удобно седнала на стол и за бащинството още 5 минути в първия кабинет. Долу на регистратура бях само аз, а на гишето на банката аз и един татко, който ми даде път. Ходила съм 3 пъти до акушерките на мамите за смяна лепенки, махане на конци и даване на кръв, чакала съм само при даването на кръв, пред  мен имаше 4 мами, общо 10 минути пак. В деня, в който родих имаше 10 СПЕШНИ секции, общо 18 раждания за деня и 2-3 през нощта (бях в реанимация, която беше пълна и чувах когато идваше раждане в отделението). Нямаше места на 12-ти и лежах 1 ден на 9-тия, но толкова натопорчено както казваш ти, не е било.

# 1 336
Е имала си късмет  Simple Smile Аз обаче нямах и опашките бяха навсякъде...

# 1 337
В сравнение с болките при нормално раждане, които нали са абсолютно търпими.. И се засилват.. То затова  какви викове има Simple Smile
Виж след секцио не съм чула някой да крещи. Охкаме си тихичко и така.
И за да не го обръщаме на спорове.. Да питам някой да е чувал нещо за д-р Нинова? Къде се загуби тази жена? Беше дясната ръка на Дяволов в сектор 5Д. Дано си е още там, че пак ще ми трябва някога.  Crazy Rolling Eyes

Да, всеки има различен праг на болка. Едно добре обезболено нормално раждане, ако няма други показания, разбира се, май е доста по-поносимо Simple Smile. А за викането- 2-я ден след операцията като ставах от леглото/ в продължение на поне 10 мин./ си ме чуваха доста добре Simple Smile. Добре, че се забравя.

# 1 338
Момичета кой дни проф Николов преглежда и колко струва прегледа при него ?

# 1 339
Проф. Николов преглежда в четвъртък, в повечето случаи от 17 до 19/20 ч. Преглед - 50 лв  Wink

А аз да попитам нещо друго -  при изписването има ли ги тези традиции като по някои други болници да се носят питки, бонбони и тем подобни почерпки ? Thinking

Последна редакция: пн, 28 ное 2016, 16:53 от gallinda

# 1 340
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Не зная за традиция - ние донесохме сок и бонбони на бебешките акушерки. Просто така го чувствахме.

# 1 341
Проф. Николов преглежда в четвъртък, в повечето случаи от 17 до 19/20 ч. Преглед - 50 лв  Wink

А аз да попитам нещо друго -  при изписването има ли ги тези традиции като по някои други болници да се носят питки, бонбони и тем подобни почерпки ? Thinking

Невярно Simple Smile

Вторник и четвъртък от 17 до 19ч. 216 кабинет - 70лв.

# 1 342
A тези 70 лв какво включват ?

# 1 343
70 лв. е ако те гледа и на ехографа (за основните неща, не цялостно ултразвуково изследване, иначе в ценоразписа на майчин дом си пише преглед 50 лв, ултразвуково изследване - 45 лв)

# 1 344
Аз родих в Майчин дом октомври месец. Не искам категорично да казвам кое е по-безболезнено и добро - секцио или естествено раждане, просто ще ви споделя моя опит. Девет месеца аз знаех, че ще раждам естествено и съответно имах такава настройка. За съжаление преносих, спукаха ми водите, които бяха замърсени и като се взеха и други обстоятелства предвид, докторът ми и аз решихме да раждам секцио. Два часа бях в родилна зала, защото трябваше да изчакам да се освободи операционна (не бях планово и имаше спешно секцио). За тези два часа започнаха контрациите, които се засилваха. Влезнах в операционната с 4 см разкритие и контракции на 5 минути, които на края бяха доста силни. Сравнявайки болките от контракциите и болките след секциото, с ръка на сърцето мога да кажа, че се радвам че родих секцио. Възстанових се изключително бързо, анестезиологът си свърши чудесно работата с упойката, обезболи ме и на сутринта в реанимация, за да си направя по-лесно физиотерапията, а на втория ден след операцията можех да ставам, лягам, завъртам в леглото, да се къпя. А относно контракциите - на края бяха толкова болезнени, така се превивах от болка, че не искам и да си мисля как болят същинските контракции при раждането.  И на свижданията, и на изписването всичките ми близки бяха изненадани колко бързо съм се възстановила, защото и те са чували, че едва ли не след операция родилката един месец не е човек.

Това е моят опит и не искам да го натрапвам на никого или да се взима като крайна инстация...но ако някой ден пак трябва да раждам, определено ще си поискам секцио при същия екип.

# 1 345
Момичета, а как се заявява документално избор на екип при естествено раждане? Просто цъфвам в спешното с контракции и им казвам, че съм избрала д-р Дяволов и да го викат? Или идвам в МД предварително да попълвам някакви формуляри?

# 1 346
Ти трябва предварително да си ходила на преглед при избрания лекар и да си се разбрала с него.

# 1 347
Цитат
Това е моят опит и не искам да го натрапвам на никого или да се взима като крайна инстация...но ако някой ден пак трябва да раждам, определено ще си поискам секцио при същия екип.

и сега ако кажеш и кой е екипа, ще е супер, ако разбира се не е тайна, може и на ЛС
мнението ти ми беше полезно  bouquet

# 1 348
Така е както казва Галинда. Аз рабдах два пъти с избор на екип. След второто раждане сега през лятото ми донесоха в реанимация да подпиша документите за избор на екип. При изписването плащаш всичко на касата на болницата.

# 1 349
70лв. при проф. Николов е преглед с ехограф винаги. Ако се наложи може да направи и опипване на шийката в по-напреднала бременност, това не променя цената. Преглед без ехограф - няма, освен ако не ви е извикал за нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт