Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 102
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 350
Цитат
Това е моят опит и не искам да го натрапвам на никого или да се взима като крайна инстация...но ако някой ден пак трябва да раждам, определено ще си поискам секцио при същия екип.

и сега ако кажеш и кой е екипа, ще е супер, ако разбира се не е тайна, може и на ЛС
мнението ти ми беше полезно  bouquet

Радвам се, че съм ти била полезна Simple Smile Не е тайна, разбира се. Бременността ми следеше и съответно ме и оперира доктор Силвия Савова, помощник оператор беше доктор Димов и анестезиолог ми беше доктор Георгиева или Атанасова (забравих, но днес ъм на контролен преглед и ще попитам, за да напиша правилното име Simple Smile)).
А за избор на екип, при естествено раждане, се отива в Спешното, където се прави преглед за потвърждаване на започнала родова дейност. Когато се установи такава, от там се обаждат на лекаря, който пациентката си е избрала. Самите документи се попълват след като раждането е приключило, а самото плащане се прави в деня на изписването.

# 1 351
Доволна ли сте от доктор Савова? Как е операцията, белега..в майчин дом ли ви следи бременността или в частния. Ако е удобно да разкажете повече разбира се ☺

# 1 352
Тази Савова една  готина с голяма коса ли е? Началничката на Аг-ТО?
РЕДАКТИРАМ СЕ, не е тази, тази е Савчева Simple Smile

# 1 353
Една висока и руса. Мацка е. Винаги гримирана и изтупана.. ☺

# 1 354
Да, доктор Савова е една висока, руса, много поддържана жена. Тя е на 10 етаж - в патологичните бременности. Аз отидох при нея, след като неин колега от МД при първия ми преглед за установяване на бременност ми сложи диагноза мисед аборт и искаше ВЕДНАГА!!!! да ми направи кюретаж и да махне плодът. След консултация с нея се установи, че наистина има вероятност да абортирам, но в никакъв случай не ставаше въпрос за мисед. Тя ме прие на 10 етаж, където увладя положението и благодарение на нея сега си имам прекрасна дъщеря. Следи ме 9 месеца в частния си кабиет, като едновременно с това ме изпрати и в поликлиниката на Майчин дом при още един лекар, който да ме следи и по здравна каса, за да не плащам всички изследвания.

Иначе, самата операция мина просто перфектно. Аз се сещам за операцията и престоя ми в реанимация наистина само с усмивка - всички бяха много мили, вдъхваха ми спокойствие. Секциото стана за около час. В момента, тя ми прави и физиотерапия на белега (това го правят изключително малко лекари), за да се възстановят тъканите по-бързо и за да се избегнат сраствания. Аз съм вече напълно възстановена, а шевът е направен перфектно, на бикини линията.

Бях много наплашена, че след секцио едва ли не не можеш да си държиш бебето, но при мен нямаше такова нещо. Като пример за бързото ми възстановяване мога да ви кажа, че в деня след операцията нямаше свободна стая на 12 етаж и ме настаниха на 8-ия временно. Аз нямах търпение да си видя бебето. Бях на около 18 часа от операцията и се качих от 8 до 12 етаж с асансьор, без количка.

П.С.: Анестезиолог ми е бил доктор Георгиева

# 1 355
Много ти благодаря за споделеното.  bouquet
Ще я потърся може би, да поговоря с нея.
Трябва сигурно предварителна уговорка и да те види поне няколко пъти преди това предполагам.  Simple Smile
Знаеш ли кога й е приемното време,без значение дали в МД или другаде и къде приема?

# 1 356
Може в частния й кабинет, но според мен по-добре отиди първо в МД, всеки четвъртък е дежурна до обяд в ултразвуковия кабинет - 216. Може да се запознаеш с нея и да видиш как ще я усетиш  като човек и след това тя ще ти даде визитка, ако прецениш да отидеш в частния й кабинет. Тя няма свободен прием на частни пациенти в МД, както са Николов и Дяволов. Също така, не мисля че е задължително през цялата бременност да си се следила при нея, но все пак ако я избереш, е добре да се видиш преди това с нея. Според мен, предварителният контакт с лекаря е много важен - да му имаш 100% доверие, да си спокойна, че ти и бебето сте в сигурни ръце.

# 1 357
Радвам се да прочета още едно добро впечатление от д-р Савова. Аз много си я обичам и съм й много благодарна за всичко, което направи за мен - от преди забременяването, през проследяването, до израждането. От половин година преди да забременея, започнах да ходя при нея на гинекологични прегледи и сега също си продължавам при нея. katelyn много хубаво е написала нещата, аз съм съгласна, че по-добре да си се видиш Miss_Bingley  с нея първо и да прецениш, но се присъединявам към положителните мнения за нея. Не е голословна, може на някого да се стори леко прекалено намусена, но аз това го приемам като сериозно отношение към работата. Аз раждах естествено при нея и съм й безкрайно благодарна, че след нощната си смяна ме изтърпя с бавното ми разкритие 17 часа и до последно правеха всичко възможно с акушерката да родя естествено. Убедена съм, че много други на нейно място много по-рано щяха да ме убеждават за секцио и да приключат работа за деня и бързо дса се приберат вкъщи, но тя не го направи.
Пожелавам ти лека бременност и раждане! Simple Smile

# 1 358
Абе тя и Тюфекчиева и със супер сериозно изражение и държание, обаче е страхотен специалист. Simple Smile

# 1 359
Здравейте, предварително се извинявам ако темата не е за тук Simple Smile но искам да попитам някоя от вас дали е ползвала услугите на др. Коларова - гинеколог и колко прички е прегледа и цитонамазка при нея на частно без направления Simple Smile. Предварително благодаря

# 1 360
Здравейте, не живея в София, но ми предстои раждане секцио, което ще е доста усложнено. Реших, че мога да родя само в Майчин дом предвид обстоятелствата и сега ще проучвам при кого. Кой е добър за секцио с евентуални усложнения? Дали ще се наложи да платя друго, освен избор на екип, ако ме приемат по-рано в болницата?

Много ми е хаотично още, днес научих колко са зле нещата, но искам да събера инфо.

Сега прочетох, че лекарите от МД отказвали да поемат раждания, ако не са следили бременната Crazy Но моя случай сега разбирам, че е спешен и труден...

Препоръчвам ти проф.Николов! Раждах при него. Можеш да си спокойна, че си в сигурни ръце. Все пак ти си избираш, разбира се. Ако ти е необходим имам мобилния му телефон. Успех!
Препоръчвам Никилов,раждах при него секцио с плсцента превия.

# 1 361
Мисля, че това,че отказвали не е вярно. Няма грам логика. В МД са добри специалисти, за усложнени сучаи там, е не вярвам да те върнат.  Simple Smile

# 1 362
 lisa-georgi81, благодаря ти, аз вече успешно родих в Майчин дом на 16 Ноември  Hug И аз, и бебето сме добре, въпреки доста тежката операция. Малката се роди в 34 навършена седмица, но си дишаше сама и се хранеше добре, така че на 7-я ден ни изписаха  Peace

Наистина за сложни и трудни случаи МД е правилното място Peace

# 1 363
Здравейте, искам да питам на кои етажи  се настаняват родилките и каква е разликата в стаите ( освен че някои се заплащат), бебетата само на 12 етаж ли са, и ако си в стая на 12 етаж, бебето постоянно ли е при вас или може през нощта да го вземат ?

# 1 364
На 7ми етаж безплатно. Майкита са в стаи по три, бебетата са в бебешкото отделение, ходите да си ги вземате на 3 часа, през нощта са там.
Има ВИП стаи, сама в стая,бебето пак е в бебешкото отделение, 70 лева се плаща.
12 етаж - стаи по 2 майки, бебетата са си при тях. Не помня колко се плащаше, нещо около 45 лева на вечер. там има повече ВИП стаи с по едно легло по 70 лева, има и ВИП апартамент, той е над 100 лева.

Общи условия

Активация на акаунт