Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 088
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 365
На 12 етаж бебето си е постоянно при теб. Взимат го само за 5 минути да го изкъпят вечер, както и за ваксинации и др. такива процедури.

# 1 366
# 1 367
Момичета, моля Ви някой да ми препоръча добра акушерка в Майчин дом - София. Терминът ми е на 11.01.2017 и искам да родя естествено по възможност без вакуум, форцепс, епизиотомия, а ми казаха, че в този случай ми трябва добра и способна акушерка. Благодаря предварително на отзовалите се мами! newsm03

# 1 368
И аз търсех подобна информация и се оказа, че акушерките също искали да се свържеш с тях по-рано. Отказах се. Реших, че ще разчитам на късмета си.
Родих бързо и леко за първо раждане. Не се разминах с шиенето и не беше малко, но спомените ми са само хубави.

# 1 369
И аз така бях решила, да търся акушерка. Терминът ми беше средата на февруари, аз през декември се обадих на две акушерки. И двете искаха да се обадиш по-рано, към 3-4 месец. Стори ми се много странно и прекалено рано.
Накрая родих без избор на нищо. Падна ми се акушерката Аделина(не помня фамилията), писала съм и друг път. Само с нея раждах, всички останали от екипа стояха отстрани. Много, много съм ѝ благодарна.

# 1 370
Акушерката, с която аз раждах се казва Манчева. Мисля че Мария й е първото име. Нямам никакви оплаквания. Действаше си жената делово. Самата пъпна връв накрая отряза друга акушерка, която имаше друг стил на работа. Шегуваше се. Докторът и стажантът дойдоха за шиенето. От докторът и неговото отношение не съм във възторг (др Босев), но явно си е свършил добре работата.
Бъди с положителна нагласа и всичко ще бъде наред Peace

# 1 371
Акушерката, с която аз раждах се казва Манчева. Мисля че Мария й е първото име. Нямам никакви оплаквания. Действаше си жената делово. Самата пъпна връв накрая отряза друга акушерка, която имаше друг стил на работа. Шегуваше се. Докторът и стажантът дойдоха за шиенето. От докторът и неговото отношение не съм във възторг (др Босев), но явно си е свършил добре работата.

А можеш ли да ми дадеш някакви координати на тази акушерка Манчева?

# 1 372

Имаш ли тел. на акушерката?

# 1 373
Нямам нейни контакти, защото не я познавах предварително. Съжалявам.

# 1 374
Здравейте, аз родих преди 1 месец - естествено раждане, без избор на екип. Попаднах на доктор Нашар и мога уверено да твърдя, че е чудесен специалист, който си обича работата и действа така че да добре за родилката.
Първо раждане ми е- продължи 7 часа и половина (от започването на контракциите). Свалиха ме в родилна зала с 8 см разкритие( лежах преди това на 10 ет, тъй като бебето се роди след термин), наложи се да ми спукат околоплодния мехур; след това напъвах според указанията на акушерката и д-р Нашар и бебето се роди след 20 мин.
След раждането го вземат да направят първите изследвания за това как реагира на външния свят, след това го дават на майката да го види.
Самата аз след раждането седях около два часа в родилна зала, после ме качиха на 7 ет.
Няма да се лъжем за условията- обстановката е соц, леглата са с пружини и не са най-удобните; но пък това е болницата с най-добрите специалисти.
Бебетата ги дават през 3 часа- в 7,10,13,16,19 и 22 часа. Определено насърчават кърменето, някои сестри даже помагат с практически съвети. В количката, в която спи бебето, има две шишета: едното е с вода, другото с адаптирано мляко. Майката преценява дали да ги даде.
За персонала- има и супер отзивчиви и мили, има и на другата крайност.
Болничната храна не е от най-хубавите, но майките могат спокойно да излизат извън отделението след часовете за кърмене.
Надявам се съм била полезна, ако имате въпроси- пишете ми Wink
Слънчев ден!
Здравей, можеш ли малко подробности относно имала ли си някакви усложнения, система с окситоцин, епизиотомия или инструментално вадене на бебето?

# 1 375
Момичета, някоя от вас възползва ли се от прегледите, които се полагат след раждане в МД? Аз родих преди по-малко от месец, но никой не ми обясни кога и къде да отида на профилактичен след раждането...

П.П. Родих нормално с епизиотомия с избор на екип - Др Константинов. Приеха ме с контракции в 9:20 часа, като седях около 30 минути на регистратура за отпечатък  #Cussing out Настаниха ме в родилна зала след правене на клизма, наблюдаваха ме през 30-40 минути, пускаха тонове. Към 16 часа вече болките за мен(имах пълно разкритие) бяха много силни и си поисках упойка - сложиха я бързо и много внимателно. И така родих с лек разрез в 17:52 часа най-красивото момченце. Дадоха ми го веднага да го видя и гушна. Зашиха ме и ме оставиха в родилна зала още два часа. Попитаха ме къде искам да ме настанят - ет.12 ВИП стая по 70 лв на ден. Е качиха ме в стаята към 20 часа и към 22 часа ми донесоха бебето, което си остана при мен. На всеки три часа ми носеха АМ, къпят бебето вечер в 22 часа и минават визитация за бебето всеки ден в 10 часа, но информацията, която дават е много малко, освен ако не си нахален и не питаш.

# 1 376
Момичета, моля Ви някой да ми препоръча добра акушерка в Майчин дом - София. Терминът ми е на 11.01.2017 и искам да родя естествено по възможност без вакуум, форцепс, епизиотомия, а ми казаха, че в този случай ми трябва добра и способна акушерка. Благодаря предварително на отзовалите се мами! newsm03
Аз също бях решила за акушерка да плащам, но една позната от МД ми обясни,че е глупост да дам 200-300лв една жена да ми вика "давай миличка, напъвай миличка, браво и тн"  Grinning защото дори и без да си платиш за акушерка те пак ще ти го викат. Единствено е хубаво ако познаваш такава акушерка, но просто някоя непозната.... Все пак ти си знаеш. Иначе акушер Пълова е много добричка.

# 1 377
А как се разбираш с лекар за раждане?Ако не ти е следил той бремменността?Аз съм в края на 6 м. и веме трябва да се ориентирам.Следя се в МД.Тям мисля да раждам.Какво се прави?Зяписвяш си час и отиваш,оттук нататък този лекар си те поема?
Не знам кого да избера,защото не ги познавам.

# 1 378
Трябва да намериш начин да се видиш с него и да имате уговорка, че ще раждаш при него. После вече в болницата ще попълниш един формуляр за избор на екип. Но без предварителна уговорка не става.

Д-р Дяволов, когото много жени препоръчват, е радетел на естественото раждане, доколкото си спомням, ти искаше секцио по желание и едва ли точно при него ще стане. Някой друг трябва, ама не знам кой.

# 1 379
О,аз не се натискам за Дяволов.Още обмислям.Всички док тръгнаха да ме убеждават за естествено.И ще го мисля.А какво става ако искаш.да кърмиш  там,а си секцио?Ъе ги захранват с АМ ли?Извинете за тъпия може би въпрос,но не съм наясно с кърменето.Някой изобщо обяснява ли ти нещо,или ти го дават и се оправяй?

Общи условия

Активация на акаунт