Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 052
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 380
Ами няма как, дават си им АМ, да. Няма как да кърмиш веднага след секцио, поне аз имам опит и мога да кажа, че кърмата ми се появява на трети ден от операцията, то не може бебе да гладува толкова време. Носят АМ на всеки 3 часа бебешките акушерки. Аз родих в сряда на обяд, в петък сутрин ми дадоха детето да си е при мен. 1-2 дена давах Ам, после вече само си се кърмехме. Никой не обяснява каквото и да е, но ако питаш - отговарят.  Peace

# 1 381
Да,знам,че след няколко дни идва кърмата.Благодаря ти.Много тъпо,че не обяснявят,ама то колко народ са им на главата...😊

# 1 382
В МД е лудница, просто няма как да обясняват на всеки. Питай и ще си ти кажат

# 1 383
Д-р Дяволов е известен и като "бащата на секциото". Лично съм го чула от друг лекар, не знам какво точно има предвид де... Така че едва ли ще върне някой, само защото иска секцио да роди.
За кърменето- от досегашния ми опит (родих преди 1,5г и кърмих 1г до естествено отбиване)- следващия път първи ден реанимация, втори ден 12 етаж раздвижване и цедене през 3ч + едно нощно и на трети ден кърмене до откат. През 30мин. Всъщност когато бебето иска де. Но е важно първите дни да се кърми много често, защото има капки коластра,които при толкова малко стомахче са му идеални. Естествено и бързо се разграждат и се храни често по малко. Това ми е планът за другия път. 😄
Важно е да се знае, че коластрата тръгва като родите, без значение секцио или не. Т.Е. Не чакайте до потече баш кърмата, за да кърмите. Слагайте бебето веднага щом ви го дадат да суче. Така хем то ще си стимулира лактацията, хем ще си изпапка капчиците.
Успех и питайте- винаги има намръщени, но и все някой помага Simple Smile

# 1 384
В МД има консултант по кърмене. Преполагам, че ако попитате акушерките, те ще го извикат. Дамата обяснява и показва много добре и минава всеки ден, за да види как се справят майката и бебето. На мен ми беше много полезна

# 1 385
Момичета , къде се постъпва в МД при чести контракции, в спешното в ляво от централния или долу в тунела?

# 1 386
Отляво. Тунела вече не е вход за пациенти.
Така или иначе и охраната ще ви упъти Wink

# 1 387
Dollly благодаря ти

# 1 388
  • Sofia, Bulgaria
Някой да знае дали днес проф.Николов ще приема следобяд?

# 1 389
Момичета,терминът ми е на 11.01.2017 /сряда/, а АГ-то вече не ми дава часове за ЖК. Каза ми да ходя само на тонове и ако не съм родила до 15.01 да отида за прием на 16.01 /понеделник/ за предизвикване на раждането. Мислех, че когато наближава термина, прегледите се правят по често.
 Въпросът ми е  според вас не е редно да отида и на преглед, защото доколкото знам към термин е особено важно да се следи състоянието на плацентата, околоплодните води, пъпната връв /само да вметна, че апарата на АГ-то е от старите и на него не се вижда положението на пъпната връв/. Според вас трябва ли да отида на преглед при друг АГ и ако някоя мама е била в моето положение как е процедирал нейният наблюдаващ АГ ?

# 1 390

Проф. Николов е в отпуск.На работа ще бъде от 9-ти януари.

ДениКГ,
при мен с първата бременност с приближаването на термина прегледите зачестяваха.Бяха веднъж седмично.После дори през два дни.Моят малчуган се роди ден преди термина си.Сега с втората бременност е абсолютно същото.До термина ми остават 13 дни и всяка седмица съм на тонове и преглед.дори съм сигурна,че от другата седмица ще станат през два-три дни сигурно.

# 1 391

Проф. Николов е в отпуск.На работа ще бъде от 9-ти януари.

ДениКГ,
при мен с първата бременност с приближаването на термина прегледите зачестяваха.Бяха веднъж седмично.После дори през два дни.Моят малчуган се роди ден преди термина си.Сега с втората бременност е абсолютно същото.До термина ми остават 13 дни и всяка седмица съм на тонове и преглед.дори съм сигурна,че от другата седмица ще станат през два-три дни сигурно.
Благодаря ти! Значи по-добре да отида при друг АГ за мое спокойствие. Simple Smile

# 1 392
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря, спести ми разкарването в това време. И аз предположих нещо подобно, защото звънях и не ми върна обаждане, както обикновено прави.  Hug

# 1 393
Момичета,терминът ми е на 11.01.2017 /сряда/, а АГ-то вече не ми дава часове за ЖК. Каза ми да ходя само на тонове и ако не съм родила до 15.01 да отида за прием на 16.01 /понеделник/ за предизвикване на раждането. Мислех, че когато наближава термина, прегледите се правят по често.
 Въпросът ми е  според вас не е редно да отида и на преглед, защото доколкото знам към термин е особено важно да се следи състоянието на плацентата, околоплодните води, пъпната връв /само да вметна, че апарата на АГ-то е от старите и на него не се вижда положението на пъпната връв/. Според вас трябва ли да отида на преглед при друг АГ и ако някоя мама е била в моето положение как е процедирал нейният наблюдаващ АГ ?
иди си да си спокойна и другаде аз преносвам и всеки ден след термина ми ги гледаха държах много успехи и леко раждане дано родиш нормално на мен трябваше да ми предизвикват раждането на 13 сутринта ,но започна от само себе си на 12 срещу 13 през ноща Simple Smile

# 1 394
Благодаря ти, Анита! Wink

Общи условия

Активация на акаунт