Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 052
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 395
Можете ли да споделите при кой екип сте раждали и изобщо да препоръчате добър лекар.?
Има ли смисъл в избирането на екип изобщо като не познаваш никого? А как стои въпроса с акушерките? Уговаряш ли се с тях? Те си вървят с лекаря предполагам?

# 1 396
Аз май бях споделяла и друг път, че бях с избор на екип при д-р Силвия Савова и с две ръце я препоръчвам. Но пък тя ми е и личен гинеколог, така че от тази гл.т. я познавах отпреди и знаех какво да очаквам от нея. Много хора съветват да познаваш доктора, когото ще избираш, иначе няма смисъл. Дискусионно е, има го и моментът, че няма как всички да ходят на преглед редовно при Дяволов да речем, но само споменаването на името му е достатъчно, за да ти е препоръка и да отидеш при него и без да го знаеш.
Колкото до акушерката - в избора на екип се включва лекар и анестезиолог, но анестезиологът е този на смяна като че ли, пак няма избор, но в документа за избор на екип нанесох името на лекарката ми, както и името на анестезиолога, така ми казаха. Акушерката беше тази, която беше на смяна. Застъпих смените на 2 акушерки, и двете бяха много готини. Тази, която ме изражда, много ми хареса, много усмихнат човек. Принципно имаш възможност допълнително да платиш за избор на акушерка, но имай предвид, че трябва някак логистично да уговорите и с нея кога и кой ще я закара до болницата, ако не е там на смяна. Сега проверих в епикризата ми - моята акушерка се казва Гергана Велкова. Нямам й координатите, но ако решиш да избираш акушерка по избор, ти я препоръчвам горещо с две ръце. Изключително усмихната, спокойна и професионално работеща млада акушерка. Благодарение на нея и д-р Савова раждането ми беше песен. Simple Smile

# 1 397
Много пъти съм писала тук,че два пъти съм раждала нормално, бе избор на екип
За мен няма нужда от екип, ако не познаваш лекаря и ако не си специфичен случай.

# 1 398
За мен няма нужда от екип, ако не познаваш лекаря и ако не си специфичен случай.
И според мен няма нужда, освен ако не познаваш лекарят предварително. Също раждах без избор на екип.

# 1 399
И според мен няма нужда, освен ако не познаваш лекарят предварително. Също раждах без избор на екип.
[/quote

А доволна ли си от услугите без избор на екип?

# 1 400

Аз не мисля, че лекарите и акушерките извършват услуги.
Да, доволна съм. Отношението на всички беше, точно каквото трябва да бъде.
Вършиха си работата добре.
Родилните зали в Майчин дом са единични, на много добро ниво, леглото е трансформиращо се, приемат те в твоята си родилна зала и докато не стане време да те качват в следродилно отделение си стоиш в твоята си родилна зала. Постоянно си под наблюдение, идват акушерки, лекари, всички са много мили и работят адекватно. Можех да се движа, да се разхождам, до последно бях клекнала, в тази поза ми беше най-комфортно. Веднага след като се роди бебето, още преди да се роди плацентата ми сложиха бебето на гърдите за няколко минути.

# 1 401

Аз не мисля, че лекарите и акушерките извършват услуги.
Да, доволна съм. Отношението на всички беше, точно каквото трябва да бъде.
Вършиха си работата добре.
Родилните зали в Майчин дом са единични, на много добро ниво, леглото е трансформиращо се, приемат те в твоята си родилна зала и докато не стане време да те качват в следродилно отделение си стоиш в твоята си родилна зала. Постоянно си под наблюдение, идват акушерки, лекари, всички са много мили и работят адекватно. Можех да се движа, да се разхождам, до последно бях клекнала, в тази поза ми беше най-комфортно. Веднага след като се роди бебето, още преди да се роди плацентата ми сложиха бебето на гърдите за няколко минути.

На 100% ми се припокрива мнението Peace
При мен основно една акушерка ме наблюдаваше и до последно се движех до банята и обратно.

# 1 402
Да и при мен основно акушерката. Дори родих с акушерка. Лекарите стояха до стената. Единият ми даваше вода. Лекарите се включиха за преглед след като се роди плацентата.

# 1 403
Момичета, може ли някой да опише с 2 думи реда и процедурата за изписване от седмия етаж? В понеделник уж ще ме изписват, а въобще не знам как се действа, какво трябва да направя и т.н., в събота няма кого да питам, а и честно казано съм още зашеметена след раждането. Благодаря предварително!

# 1 404
Момичета, може ли някой да опише с 2 думи реда и процедурата за изписване от седмия етаж? В понеделник уж ще ме изписват, а въобще не знам как се действа, какво трябва да направя и т.н., в събота няма кого да питам, а и честно казано съм още зашеметена след раждането. Благодаря предварително!

Моля те, да ми нахвърлиш най-общо как е минало раждането ти. Доволна ли си като цяло? При кого раждаше? Колко време отне самото раждане от първата контракция до появата на бебчо?

# 1 405

Моля те, да ми нахвърлиш най-общо как е минало раждането ти. Доволна ли си като цяло? При кого раждаше? Колко време отне самото раждане от първата контракция до появата на бебчо?
Като цяло съм доволна. Бях приета предния ден за наблюдение, на следващия ден започнаха контракциите и ме свалиха в родилното. Родилните зали са хубави и модерни. Не бях с избор на екип. Нещата с мен се развиха толкова бързо, че не можах да разбера имената на всички, които бяха около мен. Бяха ведри и професионални. По едно време се сещам, че се появи доктор Хранов, за другите като им разбера имената, ще ги напиша отделно.
След раждането избрах да съм на седмия етаж и бебето не е при мен. Тълкувам това като добра възможност да се съвзема малко след раждането. Стаята ми е самостоятелна, но разбира се няма нищо общо с Шератон. Не съм видяла хлебарки, чистотата е типичната за държавните болници. Детските акушерки са чепати, но ако ги попиташ любезно, и те отговарят любезно. Същото важи и за тези за родилките. Гинеколог се вясва само за визитация, за минутка.
Общото ми впечатление е, че всички са професионалисти, но тъй като пациентите идват на конвейр, никой не се отдава на обяснения, състрадания и съчувствия. Ако нямаш усложнения, никой няма да се занимава много-много с теб. Аз лично нямах проблем стова.
Единствената ми истинска забележка е, че бих искала да ме оставят по-дълго да се движа и да се разхождам в родилната зала, а не да ми казват да лягам директно на стола. Струва ми се, че щеше да ме боли по-малко (нямаше време да ми слагат упойка). Но това е въпрос на подход. Определено бих родила пак в Майчин дом.

# 1 406
Мен акушерката ме окуражаваше да се движа постоянно. Сядах и на тоалетната чиния. Обливах се с вода. При контракции ме съветваше и да клякам.

# 1 407
Мен акушерката ме окуражаваше да се движа постоянно. Сядах и на тоалетната чиния. Обливах се с вода. При контракции ме съветваше и да клякам.

И мен така.
 Eden_ , вероятно при теб, защото всичко се е развило бързо, са искали да те следят повече.

Сутринта след информацията за бебетата към 11 часа ви казват дали ще ви изписват. Отивате при главната акушерка в първата стая да попълвате документи. Чакате, колкото повече жени за изписване в този ден има, толкова повече чакате. Ако имате да плащате нещо ви пращат на касата да плащате. Аз попаднах на някаква почивка. Трябваше да ходя в другото крило, където е поликлиниката, по нощница, измръзнах февруари, за да платя.(Бяха избрала епидуарална упойка, иначе предполагам че и екипа се плаща по същия начин.). Сигурно може да пратите някой друг, но в моя случай нямаше кой.
След като са готови всички документи, вземате бебето, обикновено една или две акушерки с няколко майки, слизате през служебния асансьор на първия етаж в една стая. Там ви подават дрехите за вас и за бебето. Роднините седят във фоайето точно на входа. Вие пък им давате документите си, болничен и др., които трябва да се заверят на информация, пак там на входа. Започвате да се обличате, а акушерката облича бебето. Когато сте готови ви изпращат на вратата, акушерката подава бебето на таткото, той ѝ подава почерпка ако сте решили да носите. Правите си снимки, слагате бебето в кошница за кола и си отивате.
В денят, в който нас ни изписаха, изписаха само мен и още една майка. Изписаха ни в 14 часа.

# 1 408
Аз бях на 12-ти етаж, но изписването предполагам е същото. С тая разлика, че на нас ни дадоха (не че съм питала) да се облечем по стаите си. С бебето в количката, и дрешките за изписване се нареждаме пред стаята на акушерките, където обличат бебето. Иначе за документите... както вече са ти казали, старшата акушерка ще те уведоми кога да отидеш в нейния кабинет, ще те пита за име на бебето, дали си избирала екип, дали ще искате бащински болничен, ще ти даде документ разписка, с които ще отидеш да платиш на гишето на банката (ако има какво да плащаш) което е до входа на поликлиниката (преди регистратура дългият коридор води до него). Дават ти и документ, с който да се отпишеш от болницата на регистратура. За 15 дни бащински болничен също на банката се плащат 25лв. такса. След това отиваш в стаята на акушерките, там те карат да се подпишеш на някакви неща, които вече не помня какви са и ти дават епикризата на детето. После дрехите и скачате в асансьора. Нищо сложно няма, те ще ти обяснят всичко. Кажи на хората, които ще те посрещат и на таткото да не качват цветя на етажа.

Можеш днес да си хвърлиш един по обстоен душ, за косата имам предвид ако имаш сешоар, защото е много студено и ако го направиш утре, да знаеш, че времето е кът. Simple Smile Утре просто лек тоалет, малко грим и широката усмивка, това са хубави моменти.

ПП: Забравих да кажа, може би знаеш, но тия дни трябва да си избереш педиатър, при който да се запишете и в деня когато ви изпишат или на следващия да дойде у вас да ти обясни за гледане, къпане, хранене... всичко.

Последна редакция: нд, 08 яну 2017, 14:32 от ЯHHA

# 1 409
За нормално раждане по-може да не избереш екип,но за секцио според мен е задължително.Искам да избера екип и в двата случая,иначе не ми е спокойно,не бих се пуснала на който се падне.Също така искам и последните седмици,които ми остават да си ходя при доктора,който ще ми води раждането.
Защото на тъпата ЖК се издразних много и не разчитам.
Има ли раждали при Тюфекчиева или Карагьозова?Защото тях поне ги познавам вече и имам впечатления.Иска ми се да сподели някой ако е раждал при тях,как е,какви цени,макар че те много не водят раждания.

Общи условия

Активация на акаунт