Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 197
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 320
По два начина става запазването: Или лекарят ти ти запазва стая за деня след секциото предварително, или ти сама отиваш, говориш с главната акушерка и тя ти я запазва  Peace

Секциото нормалното за мен е лесна операция, или поне аз се възставноявах всеки път добре - след като съм имала три и съм се навила на 4-то Sunglasses Изобщо не е страшно. Пък и в майчин дом идеално слагат упойките, нито ми е било лошо, нито кръвното ми е играло, бях си в съзнание, хем моята операция беше 2 часа и половина. Обикновеното секцио на теб ще ти е около час да речем най-много. Минава и го забравяш.  Peace
 Само сега се възстановявам по-трудно, ама това е 4-то секцио, съвсем различна работа.

Най-вероятно всички са добри оператори, не ги познавам лекарите, да даде някой друг мнение за това.

# 1 321
Е,Бианка,ти си др.работа.Имаш сериозен опит.На мен ще ми е за първи път.При теб наложи ли се секцио или сама си го избра?
При мен не се налага засега,обаче аз съм решила да се секцио,а преди време съм чувала,че нямало да ти направят по желание секжцио в МД.Питах обаче,лекарката ми тя каза,правим,нямя проблеми.Още е рано,в средата на 6м.съм,но започвам малко по малко да събирам инфо.
Ще се върна да чета темата.😊

# 1 322
Абе аз ако съм знаела, че ще имам един ден 4 деца, щях да се напъна с първото за нормално. Беше по мед. показания, въпреки нормалния ми таз, главата на бебето беше доста голяма и ме срязаха. От първото секцио следва второ, оттам трето и така. Та ако нямаш показания аз лично бих те посъветвала да си пробваш за нормално. Но ако твърдо си решила - секциото е лека операция, от която ще се възстановиш бързо - това е.

# 1 323
Не знам,много хора ми обясняват,че си е сериозна операция,да си раждам естествено и колко по-хубаво било,колко по-добре.И в същото време всяка втора ражда секцио.
Ама аз не искам нормално раждане и си имам причини-за мен сериозни,за др.може и да не са,всеки знае за себе си най-добре.
Всяка ще препоръчва начина,по който е родила тя.Раждалите естествено ми обясняват колко не е добре секцио,др.-обратното.
Затова много не се повлиявам от чужди мнения и не обръщам внимание.

# 1 324
Успех и не се тревожи излишно  Peace

# 1 325
Успех и не се тревожи излишно  Peace
Благодаря ти,инф.ми е много полезна.Лек ден!💐

# 1 326
Обикновено хулещите секциото са или нераждали никога секцио, или са били със спешно секцио. Аз още преди да забременея знаех, че не мога да родя нормално. Не че исках де. Съответно 9м имах време да се подготвя психически, да прочета абсолютно всичко в интернет. Най-важното за мен- лежах в МД 6 пъти за наблюдение по 4-5 дни и научих всичко от първа ръка. Изпратих толкова много мами да раждат, посла се връщаха да разказват и така. В нощта преди моето секцио си спах като бебе, събудиха ме в 6 и хайде да раждаме! Знаех къде отивам,какво ще ми правят, колко време ще отнеме и т.н. 1 ден в реанимация, втори ден разходки с почивки и на третия бях готова да раждам пак 😃
Успех от мен! Всичко ще е наред! 

# 1 327
Цитат
Обикновено хулещите секциото са или нераждали никога секцио, или са били със спешно секцио.
Да, и моите наблюдения са такива Simple Smile Каквото, такова, важното е да попаднем на добре специалисти и хора и да е наред всичко.Пък крайната цел е важна. Simple Smile
dotmot,благодаря ти.

# 1 328
  • София
Каквото и да си говорим тук, секциото си е операция и тя си има своите рискове. Нормалното раждане също има такива.
В крайна сметка всичко е въпрос на късмет.  Някои се възстановяват бързо след операцията, на други им трябват месеци, при всеки е различно именно затова тук споделяме личния си опит. Аз отидох емоционално и физически подготвена и родих бързо и лесно без никакви болки (благодарение на една едничка инжекция бусколизин) Никой от екипа не повярва, че това ми е първо раждане, защото просто знаех какво правя и се осланях на себе си и усещанията си и ясните инструкции на лекарите. Моето раждане беше мечта. Не съм изпитвала никакви болки след това, даже сама станах от леглото в родилното, а няколко минути по-късно вече се разхождах в отделението. А "съквартирантката"  в двойната стая беше като парцал. Корема я болеше и нямаше сили дори да се надигне от леглото, и ходеше до тоалетна с подлога и катетър, а ѝ беше втори ден след секцио. Превърнах се в нейна слугиня и се оправях както с моето, така и с нейното бебе.

Истината е, че всичко е въпрос на късмет, а когато късметът не е достатъчен е важно да сме мотивирани и физически и емоционално подготвени за това, което представлява раждането и грижите след това. 

# 1 329
Здравейте, предстои ми раждане през месец януари 2017 или по-рано, тоест точно по празниците, в МД. Доколкото разбрах, скоро предстои ремонт на следродилното отделение на 7 ет. Дали някой знае нещо повече, притеснява ме, че и без друго в болницата ще е лудница по това време и ремонтът да не ограничи съвсем изборът на стая...

И аз ще раждам по същото време в Майчин дом. Бях на Ден на отворените врати в края на октомври и главната сестра каза, че се очаква и тече процедурата за започване на ремонт на 7-я етаж през ноември месец. Дали действително са започнати ремонтни дейности и дали ще започнат в скоро време, нямам представа. Но също си мислех за избора на стая, тъй като съм се насочила към 12. етаж... На 24.11. имам час при лекарката, при която ще раждам, тя работи в МД и ще я попитам, та тогава евентуално ще мога да кажа... Иначе си мислех да се обадя и на телефона за информация в болницата, но ще изчакам до прегледа.
здравей, Irka_88, дали разбра нещо за този ремонт? Това, което аз научих до момента е, че има обявена обществена поръчка, за да се избере фирма-изпълнител на ремонт на 7 етаж,като предполагам, че е точно това. Предвижда се да трае 3 месеца.

# 1 330
Раждах секцио в МД и без да искам да плаша някого това си е сериозна операция. Възстановяването е строго индивидуално. Не мога да кажа, че бавно се възстанових, но болките след това бяха меко казано нетърпими/добре,че разрешаваха болкоуспокояващи/. Рисковете не искам да коментирам. Има си и при двата вида раждане.

# 1 331
В сравнение с болките при нормално раждане, които нали са абсолютно търпими.. И се засилват.. То затова  какви викове има Simple Smile
Виж след секцио не съм чула някой да крещи. Охкаме си тихичко и така.
И за да не го обръщаме на спорове.. Да питам някой да е чувал нещо за д-р Нинова? Къде се загуби тази жена? Беше дясната ръка на Дяволов в сектор 5Д. Дано си е още там, че пак ще ми трябва някога.  Crazy Rolling Eyes

# 1 332
Моята кума ми споменаваше за нея.НТя я познава.Не збам дали е раждала при нея или по друг повод,но явно си е там,защото тя роди преди седем месеца.Ако ще ти е от полза тази информация.

# 1 333

Ще се опитам да бъда обективна, но...

Силно преувеличено, родих там пред 4 месеца, чак такова нещо не съм видяла. Опашки? Щуране по коридори? Не. Много спешни случаи има, но никой няма да те извади от зала, за да влезе спешно. Аз чаках на едно легълце пред родилната за секцио около 20 минути, за да подготвят залата. В това време мина единият доктор да ме пита как съм, после още една две лекарки, кой за упойка да ме пита, кой за други неща... никъде не съм обикаляла.

# 1 334
Е аз раждах преди няма и 2 седмици и явно е било доста по-натоварено, защото точно по опашки чаках, и то с по 10 човека. Особено долу на регистратурата, където взимат и пръстови отпечатъци висяхме по сума ти време на течението в коридора. Изобщо не съм преувеличила. Горе на 12 етаж имаше поне 15 човека опашка за болнични и епикризи също. Отделно преди това си има опашки за различните специалисти, които обикаляш.

Аз пък не знам как си си взела документите от МД, без да чакаш на опашка  Peace Нали най-малкото трябва да ти бият печат "Хоспитализиран" и "Дехоспитализиран" на регистратурата?

Общи условия

Активация на акаунт