Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 214
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 645
Момичета Колко плащате за нормално раждане в МД ? Задължително ли е избор на екип и колко е

Два пъти съм раждала там и двата пъти нищо не съм плащала. Никой не може да те задължи да си избереш екип.

# 646
Аз също съм на мнение, че за държавна нолница МД  е сравнително добре- имам предвид престоя. Иначе родилното  е на мн мн високо ниво! Все пак то е по- важното! Само да допълня че само 1 легло с терми регулация за новородено струва 30 000 лв. Да не споменавам цялата скъпа апаратура за доносени и исобено за недоносените бебета! Не е ли това по- важно? Какво ви пука какви са ви чршафите за 3-5 дни, при положение че бебето ви получава топ  грижи от топ специалисти?  Да, държавната инвестиция не стига з всичко, но бебетата са с приоритет пред стаите!  МД не е хотел, а болница!!!!!! И като такава покрив всички стандарти!

# 647
Boriana Rashkova
ardi_dn3
Абсолютно съгласна! При ограничения държавен ресурс спасяването и грижата за появата на човешки животи е с приоритет пред чаршафите. Но междувпрочем, имам някои наблюдения от посещения в МД - освен въпросните 7ми и 12ти етаж и другаде правят ремонти малко по малко. Например на 10ти етаж ми се наложи да ходя, по това време правеха и там някакъв ремонт, наскоро беше, дали не беше миналата година? Така че лека-полека според мен си подобряват условията и на другите отделения освен най-важните родилно и неонатология.

# 648
  • София
Момичета, лежах в МД за задържане в началото на март и не само, че не разбрах как става с плащането на екип, ами и още повече се обърках.
От началото на бременността ми казват, че ще раждам секцио по медицински причини, които се свеждат до - близнаци, инвитро, моята възраст. И аз си мислех, че няма да плащам щом е по медицински причини и след като не ми се препоръчва естествено раждане. Но после разбрах, че тези медицински причини са основание за планово секцио, което обаче задължително върви с избор на екип.
Сега не само, че нямам представа как ще раждам, но и не знам как да избирам лекар , ако се наложи.

# 649
Earth, много странно! Досега мислех, че не се заплаща, тъй като нямаш избор а се препоръчва и е на когото попаднеш. Да планират го - ела на ... дата, но това не е твоят избор на лекар. Нека по-запознатите пишат. Дано е недоразумение.

Относно въпроса за базата - за мен е по-важно отношението на персонала, отколкото леглото. Ясно че родилното и неонатологията трябва да са супер, за да сме спокойни. Там срещнах много отзивчиви и позитивни хора. На 12 ет. Е друго. (А далеч не съм някоя лигла, дето си мисли, че трябва да ме дондуркат по цял ден, защото ей сега сэм родила). И това вече е до човек, възпитание, отношение, народопсихология ако щете Simple Smile

# 650
Всеки си има мнение, вие мислите така, аз мисля по друг начин. Коментирам 12 етаж, не неонатологията, коментирам това, което съм видяла. И това не значи, че не съм благодарна на лекари, педиатри, акушерки, дори повече, една лоша дума не съм продумала, макар да не срещнах мн добро разбиране. Това, което  съм коментирала, не го определят лекарите, ами разни чиновници, правителство, защото е тъпо да не се влагат пари в здравеопазване, не съм нападала лекари. Самата аз оставих 1200лв за престоя си, никой не иска хотелски начела, но не мога да се примирявам как депутатчета всяка година си подменят колите пък се подхвърлят жълти стинки за населението. Не искам да задълбавам повече

# 651
  • София
Късметче, дано наистина някой по-наясно да ми обясни, защото времето напредва. В МД инфото го получих от други пациентки и направо не посмях да питам лекар за това, за де не го приеме като избор. А на наблюдаващия там не успях да се доверя, нещо не си паснахме.
После лежах в Окръжна, там поне опознах докторите, но пък като ме изписаха само казаха: "Стискай до края на май и после ще го мислим". Но мисля, че 2-3 пъти ме подпитаха дали съм избрала лекар и аз казах, че докато нямам категорично предложение за процедура и дата няма да правя избор. Така или иначе от бебетата зависи всичко.

# 652
Ъртче,  стискам палци да стигнеш заветната 36г.с. Аз съм мама на пораснали две годишни близначета , родени в МД,  без избор на екип , с планово секцио. За да не се повтарям, прочети историята ми в предната тема "Раждане в Майчин дом 2014г.", стр.  49, най - горния пост. Пожелавам на теб и всички бъдещи мами леко раждане!

# 653
Късметче, дано наистина някой по-наясно да ми обясни, защото времето напредва. В МД инфото го получих от други пациентки и направо не посмях да питам лекар за това, за де не го приеме като избор. А на наблюдаващия там не успях да се доверя, нещо не си паснахме.
После лежах в Окръжна, там поне опознах докторите, но пък като ме изписаха само казаха: "Стискай до края на май и после ще го мислим". Но мисля, че 2-3 пъти ме подпитаха дали съм избрала лекар и аз казах, че докато нямам категорично предложение за процедура и дата няма да правя избор. Така или иначе от бебетата зависи всичко.

Изобщо не ги слушай, отиваш си на датата за секцио ( десетина дни ореди термин ) и който екип е на смяна те поема и това е! Никой няма да те върне като отидеш за наложително секцио. Не се плаща За екип

# 654
Аз също съм се насочила към раждане в МД без избор на екип. Настроила съм се за естествено раждане, даже преди време за кратко обмислях варианта за избор на акушерка, но се отказах. Оказва се обаче, че нашата бебка си седи само седалищно. Разбира се, има още много време да се завърти, но намекването, че може да се наложи секцио ми дойде неочаквано. Чела съм, че предлежанието не било причина за операция, но работата става много по-трудно Confused
Някой бил ли е в подобна ситуация? Искам да се подготвя с информация и чисто психически за всички варианти.

# 655
Коя седмица си? Моят бебок до 34 седмица беше седалищен...след това се обърна
Малцина са докторите, които при седалищно ще водят нормално раждане. Единият от тях мисля, че е др Дяволов. Аз бях при него с избор на екип и той при седалищното предлежание ми каза:"ти нали знаеш, че и така може да се ражда нормално?"...след това бебо се обърна де та нямаше нужда, но...

# 656
Коя седмица си? Моят бебок до 34 седмица беше седалищен...след това се обърна
Малцина са докторите, които при седалищно ще водят нормално раждане. Единият от тях мисля, че е др Дяволов. Аз бях при него с избор на екип и той при седалищното предлежание ми каза:"ти нали знаеш, че и така може да се ражда нормално?"...след това бебо се обърна де та нямаше нужда, но...
В 29 седмица съм. Лекарят от ЖК ми каза, че имаме време до към 34 г.с. Ще питам по темата и другия ме следящ лекар.
Това означава ли, че след като почне раждането и се установи, че бебка е седалищно, следва секцио?

# 657
И моя бебчо е седалищно , дано се обърне има още малко време. Док.Нашар също би се съгласила да се пробва нормално раждане въпреки предлежанието. Но винаги може да завърши пак със секцио.

# 658
Мишолинка, щом си в 29та седмица, има време да се обърне. Simple Smile Доколкото знам бебетата се обръщат в корема до 32ра седмица, има и случаи в хода на раждането да се обърнат, а може и седалищно да се родят, стига да намериш "подходящият" лекар тук в България да води такова раждане.
Има упражнения за обръщане на бебе, виж в нета. Най-популярното е да ходиш на 4 крака, коремът ти да виси, така на бебето му е удобно да се обърне.
Една мама от отчетната ми тема пък, живее в Англия и на нея по някакъв странен начин в болница ѝ обърнаха бебето. Там секцио правят в много краен случай.
Стискам палци твоето бебе да се обърне само.

# 659
Преди се е практикувало някакво "ръчно" обръщане от лекар, но май вече не се прави. Иначе аз скоро излизам в болничен и ще заложа на въпросните упражнения.
Тъй като няма да съм с избран лекар, се чудех дали няма да се получи, че ще се мъча за естествено, а впоследствие да ме срежат. Или по презумпция като видят предлежанието и се минава на секцио Thinking Разбира се, най-добре бебка да се намести както си трябва Praynig

Общи условия

Активация на акаунт