Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 129
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 660
29 седмица е много рано...при мен се обърна 34 седмица
Не го мисли...
Зависи от седалищното предлежание...има четири вида...някои изискват секцио, другите не...при всяко едно нормално раждане може да се премине към секцио по спешност...няма гаранция...
Имаш още поне месец да ти се обърне бебето
А тия упражнения не бих ги правила на своя глава...консултирай се с лекаря си...в интернет има всякаква информация, коя обаче е подходяща за нас?

# 661
Аз съм на преглед след празниците и ще обсъдя упражненията с доки. И без това през почивните ще пътуваме и няма да се гъзуря Joy

# 662
Момичета, насочих се към др. Николов за раждане. Надявам се изборът ми е правилен. Ще се видим с него в 30 седмица, но не знам той ли ще ме следи до раждането, в смисъл при него ли ще ходя за тонове, или той само изражда? newsm78 Бихте ли дали повече информация как стоят нещата там. bouquet

# 663
Здравейте, да попитам вече раждалите - как стои въпросът със съхранението на багажа и личните вещи (дамска чанта, телефон, пари...). Ако съм с багаж, той къде ще седи, при мен в родилната зала ли и се "движи" с мен към следродилното, или някъде отделно се оставя на съхранение (сигурно ли е??)? А неща като дамска чанта, телефон.. Те къде стоят? На сайта пише, че при постъпване в болницата дрехите се оставят в болничния гардероб. Ами ако багажът ми още не е докаран, какво ще облека, там май оборотни нощници не дават? Но нищо не намерих да пише за останалите вещи, за които питах по-горе.

# 664
Аз също бих искала да знам кал седи този въпрос!  Simple Smile

# 665
Моят багаж беше разделен на две. Един за раждането (нощница, джапанки, малка вода, телефон, зарядно, тоалетна хартия, сапун, малка кърпа(не съм яползвала, там има лигнин навсякъде), този багаж в малка раничка, беше с мен в родилна зала. След като родите и минат двата часа, ви слагат на количка и ви дават багажа да си го държите или акушерката ви го носи. Другият багаж ми го донесе мъжът ми след като родих, той беше в малък, наистина малък куфар с колелца, за да не се налага да го нося. Беше ми удобно с този куфар, защото си го слагах под леглото и всичко ми стоеше там, само когато почистваха, го вдигах на един стол. Шкафовете, които имаше в стаята на 7мия етаж, не ми бяха удобни, а и бяха далеч от леглото ми.

# 666
В моя случай багажа дойде на следващия ден. Поради липса на каквото и да е ми дадоха нощница (беше подходяща и за кърмене), а дрехите ми ги оставиха на гардероб. Чантата с телефон, портмоне и т.н. ми я донесоха в интензивното като приключи процедурата.

# 667
Чанта с телефона и лични док.беше с мен в родилно. Мъжа ми си взе багажа обратно когато ме докара (така му каза лекаря). После като дойде да ме види, го донесе, качиха ме на ет 12 като акушерката ми носеше раницата, а аз една допълнителна торба.

# 668
При мен ситуацията беше следната: мен ме приеха 5 дена преди плануваното секцио,под надзор уж да съм - в деня на секциото,мъжа ми сутринта дойде преди операцията взе ми багажа и в мен остана само-телефон,зарядно,вода,превръзка и бельо това си взех. Когато ме нАстаниха в стааята,той ми донесе отново багажа.

# 669
# 670
Има ли мама родила скоро с планирано секцио? Ако може да разкаже как се случват нещата? Багажи,реанимация,тестове за упойки и всичко останало .. Благодаря предварително !  #Crazy Embarassed

# 671
Преди месец родих планово секцио. Приеха ме в четвъртък, секциото беше планирано за вторник, но се случи в понеделник. Първо минаваш през регистратура, после каб 210. Мен ме приеха на 5 етаж в отделение В. Вземат ти кръв, тонове и те настаняват в стая. Можеш да се уговориш да си ходиш към 14 всеки ден и да се връщаш в 7-7.30 на другия ден за тонове, разбира се ако състоянието ти го позволява, като деня и нощта преди секциото си там. На втория ден беше обиколката по кабинети за консулти, екг, анестезиолог, интернист. Багажа ми включваше нощници две (едната на мен), чорапки, памучни бикини, превръзки, един суитчър, кърпа за баня, тоалетни принадлежности, и водички малки 2 за реанимация, но не ми бяха достатъчни. Телефон и зарядно. Памперси и мокри кърпички за бебето, но тях можеха спокойно да ми ги донесат на следващия ден с останалия багаж. Всичко в една раница, памперсите и кърпичките бяха отделно. Отделно в една торба бяха връхните ми дрехи и обувките. Всичко си вървеше с мен, смъкнах си ги на третия етаж където е операционния блок. После някой от персонала ми ги донесе в реанимация, на следващия ден санитарката която ме качи на 12 ет. ги носеше, аз бях в количка и си държах киселото мляко и бисквитите Simple Smile Мъжа ми донесе всичко останало вече в стаята.
Теста за упойки е всъщност само за антибиотика който ти поставят след секциото май.

Последна редакция: чт, 05 май 2016, 18:41 от Дрън-дрън

# 672
И през ноември миналата година минахме по същите процедури,т.с нищо не се е променило

# 673
И още нещо. Никой не се е отнесъл лошо, неуважително или пренебрежително с мен. Каквото съм питала ми е било отговаряно. Единствено една стажантка ме бодна 3-4 пъти в една вена, която се поду и стана синьо-черна, не я уцели де, но така се учат, какво да се прави. Малко прекалено беше, можеше да извика по-рано някой по-опитен като видя че не става. Аз една свястна вена имам, а ми взеха 4-5 пъти кръв за няколко дни.

# 674
Много благодаря за отговорите. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт