Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 294
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 975
След нормално раждане веднага щом се роди бебето, още преди да е прерязана пъпната връв, ти го слагат на гърдите за минута две. След това като го изкъпят и повият, пак ти го дават за малко. Аз родих в 8.40, качиха ме на 7мия етаж към 12-13 часа, в 15 часа сама отидох да си взема бебето. Бяха много изненадани, че "искам", казвам им, ама как да не искам, едвам издържах и до три часа. Simple Smile
При секцио май на следващият ден или когато се почувстваш добре и можеш да ставаш.

Последна редакция: сб, 30 юли 2016, 08:32 от alina_si

# 976
При секцио като родиш ти го дават да го гушнеш/пипнеш/погалиш за малко. Ако не го направят- поискай си го! Аз не знаех къде се намирам и само ми го показаха и отнесоха. Не се сетих да го пипна. Облечен и измит пък вече спеше ха ха. Реанимация до следващата сутрин и като си на 7етаж, когато можеш да станеш и да идеш да си го вземеш. Но като цяло на втория ден се гушкате, ако всичко е наред. На 12 етаж не знам как е Simple Smile

# 977
Благодаря ви Simple Smile

# 978
Независимо как родиш първо те питат на кой етаж искаш да си. Разликата е, че на 7-ми взимат бебетата и не са постоянно при теб, а на 12-ти са при теб нон стоп и ти го дават веднага след като се качиш от родилна зала или от реанимация ако си секцио. Случва се обаче, както беше в нашия случай да няма места нито на 7-ми, нито на 12-ти и ни настаниха на 9-ти, което е някакво съвсем друго отделение и там бебета не дават, трябва да ходиш да си го търсиш на етажа, на който си заявил, че искаш да бъдеш и там да си се гледате в часовете за свиждане. Така аз се добрах до моя слънчо на третия ден. Иначе в момента, в който го извадиха ми го показаха, а след малко ми го бутнаха под носа изкъпан и повит да си го цункам.

# 979
Раждах секцио в МД . Показаха ми го веднага, но само го видях, бях разпъната със системи и апарати , и не можах да го пипна дори. След 15 мин ми го показаха повит, само го докоснах. Бях на 12 етаж, там те качват на следващия ден след секциото. Бебето ти го дават чак на по- следващия, т.е. Трития ден след секциото. Бебето е при теб 24 часа. Първо се притеснявах как ще се оправя с операция и 24 часа с бебчето, обаче е много полезно. Свикваш бързо с бебето и се мибилизираш с операцацията. Прибрах се вкъщи с бебчето и се оправяхме сами с мъжа ми. Майак ми остана три дни, колкото да ми помогне с домакинската работа.

# 980
  • София

roha28, даваха ли ти да го кърмиш през тези два дни?

# 981
  • София
По време на операцията само ми показаха бебето за секунди и го отнесоха, не са ми го давали. На следващата сутрин ме качиха на 7я етаж и го взех за храненето в 13 часа.

# 982

roha28, даваха ли ти да го кърмиш през тези два дни?

Нямах никакви сили, бях много зле след секциото, доти не съм питала дали мога да го кърмя. Първите 24 часа си в реанимацив на 3 етаж, а бебето ти е на 12 етаж. Втория ден ни радвижваха и тогава ми беше най- зле. Само веднъж успях да отида да го видя и да го погаля. Чак на 3 ден, на обяд ми го донесоха.

# 983
На теб поне са ти го донесли, мен ми посочиха количката и даже ме пришпориха по-бързичко да я избутвам от  манипулационната на акушерките към стаята.  Mr. Green Абе ако ще и лазейки пак щях да си го взема.

# 984
  • София
Добре, а имахте ли проблеми с кърменето после, след като го хранят с адаптирано мляко два дни?

Аз по принцип мисля да раждам естествено, ходя при професор Николов, последния път сподели че бебето растело по-голямо и зависи от това колко ще порасне можело да се наложи секцио.

# 985
Момичета на 7 етаж има ли телевизор и по колко жени сте в стая банята е обща за няколко стай нали ?

# 986
Момичета на 7 етаж има ли телевизор и по колко жени сте в стая банята е обща за няколко стай нали ?
Банята и тоалетните са общи, да.
А с взимането на бебето през 3 часа, визитацията на лекарите, чакането на информация от педиатрите и личната грижа за себе си, не остава време за гледане на телевизия.
Не, телевизор няма Wink

# 987
Банята и тоалетните са общи, да.
А с взимането на бебето през 3 часа, визитацията на лекарите, чакането на информация от педиатрите и личната грижа за себе си, не остава време за гледане на телевизия.
Не, телевизор няма Wink
лошо телевизора ме успокоява като ми е лошо мизерията и другите неща ще ги преживея но това Sad

# 988
Добре, а имахте ли проблеми с кърменето после, след като го хранят с адаптирано мляко два дни?

Аз по принцип мисля да раждам естествено, ходя при професор Николов, последния път сподели че бебето растело по-голямо и зависи от това колко ще порасне можело да се наложи секцио.

Аз имах проблеми с кърменето. Коластрата тръгна на 4 ден. Кърмата май чак като бяхме вкъщи взе да тече. Така и не успях да мина само на кърма. Да не говорим че бебето взе да се отбива, а още е на 20 дни. Други мами, с които се запознах и са със секцио, минаха успешно само на кърма, някои само дохранват. Може би защото тежко преживях секциото и кърмата не можа да тръгне навреме, а и е много малко, едва по 30 мл изцеждам с помпа.

# 989
Roha, купи си чаят на Хип за кърмачки и давай да суче. С помпата ще ти спре кърмата. Тия помпи са най-безмисленото нещо на света. Само където олекнах с 300лв. Нямах никакъв проблем след 5 дни на бебето на шише и АМ да минем само на кърма.

Общи условия

Активация на акаунт