Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 288 230
  • 1 737
  •   2
Отговори
# 135
Аз бях секцио с избор на екип - 870
Отделно ми изчислиха 3 нощувки, ако си на 12 ти ет. - пътеката за секцио е 5 дни с деня на секциото, т.е. 4 нощувки, а 1вата е в реанимация. Ако има проблем, ви оставят повече дни.
Ако си на 7ми ет. не се заплаща.
Мами, имайте предвид, че на 7ми ет. леглата за родили със секцио са крайно неудобни. Иначе мизерията и на 7ми и на 12ти е еднаква. Хубавото е, че на 12 ти сте си с беб.

# 136
Аз бях секцио с избор на екип - 870
Отделно ми изчислиха 3 нощувки, ако си на 12 ти ет. - пътеката за секцио е 5 дни с деня на секциото, т.е. 4 нощувки, а 1вата е в реанимация. Ако има проблем, ви оставят повече дни.
Ако си на 7ми ет. не се заплаща.
Мами, имайте предвид, че на 7ми ет. леглата за родили със секцио са крайно неудобни. Иначе мизерията и на 7ми и на 12ти е еднаква. Хубавото е, че на 12 ти сте си с беб.

Супер, Благодаря за информацията, и аз така реших, но после видях още някакви 800 лв. ценоразписа за раждане и се  Shocked
2010 като раждах нямам никакъв спомен какво платихме /беше избор на екип + престой на 12 ет., но разбираемо не помня цените Simple Smile/ Тогава в така наречената ВИП стая имаше мухъл на стената зад мен, доста неприятно, но факта, че бебчо си е при мен притъпяваше всичко. Обаче според мен мизерията на 7-ми е по-голяма Simple Smile

# 137
  • Русе/ София
Здравейте, записвам се и аз да ви следя  bouquet
За секцио (планирано) всички сте с избор на екип доколкото схванах, но ако искате естествено раждане и то не се получи, и се наложи секцио, нямате избран лекар когото да извикат.... този който е на смяна ли извършва операцията?
Освен това: При показания - 39 години, предишно секцио преди повече от 7 години и липса на други налагащи секциото обстоятелства, може ли да се роди нормално? Защо всички "натискат" за секцио - защото им отнема 1 час, а не 1 ден?!
Родила съм и по двата начина - първото дете нормално, второто - със секцио. От секциото се възстанових по-бързо от колкото от нормалното раждане. Нормалното раждане беше в Родилен дом - Русе (за отношението няма да говоря, но желанието ми да ги наредя всички до стената за разстрел не ме е напуснало - проявиха върхово ниво на некомпетентност и непрофесионализъм). За второто  дете избрах секцио, в частна клиника - е...разликата беше огромна и база за сравнения няма.  Живот и здраве третото бебе ще е тук - в МД, така че ще се върна назад да почета впечатленията ви. Благодаря за споделеното! Hug

# 138
Здравейте, записвам се и аз да ви следя  bouquet
За секцио (планирано) всички сте с избор на екип доколкото схванах, но ако искате естествено раждане и то не се получи, и се наложи секцио, нямате избран лекар когото да извикат.... този който е на смяна ли извършва операцията?
Освен това: При показания - 39 години, предишно секцио преди повече от 7 години и липса на други налагащи секциото обстоятелства, може ли да се роди нормално? Защо всички "натискат" за секцио - защото им отнема 1 час, а не 1 ден?!
Родила съм и по двата начина - първото дете нормално, второто - със секцио. От секциото се възстанових по-бързо от колкото от нормалното раждане. Нормалното раждане беше в Родилен дом - Русе (за отношението няма да говоря, но желанието ми да ги наредя всички до стената за разстрел не ме е напуснало - проявиха върхово ниво на некомпетентност и непрофесионализъм). За второто  дете избрах секцио, в частна клиника - е...разликата беше огромна и база за сравнения няма.  Живот и здраве третото бебе ще е тук - в МД, така че ще се върна назад да почета впечатленията ви. Благодаря за споделеното! Hug
Може да се роди нормално след секцио и ако не си избрала екип и има усложнения ще те оперира екипът който е на работа. Смята се, че нормалното раждане след секциото крие някакви рискове от разкъсване при мястото на опрерацията и за това не предпочитат след секцио да се прави нормално раждане. Така ми обясниха двама лекари, които няма да ме израждат, като се има предвид, че разликата между двете ми бременности е почти 5 години, но 7 години по-късно едва ли има особен риск. Кой те натиска за секцио пак?

# 139
  • Русе/ София
Благодаря ти за отговра ivailina2.
Лекарката която ме следи работи в Окръжна болница, не е в МД. (д-р Джананова) Според нея е по добре планирано секцио. Но тъй като това е мнението на двама други лекари с които се консултирах, без да ми се обясняват причините за подобно мнение и понеже познавам жени родили нормално след секцио...реших да ви питам кое е притеснителното в случая и дали секциото се "препоръчва" на всички и по какви съображения. Благодаря още веднъж!

# 140
Здравейте. С близнаци съм в 29г.с. и мислех да ражам в Шейново, но поради неонатологията се преориентирам към МД. Дилемата ми е между д-р Карамишева и проф.Николов. Ако мнякой може да даде отзиви за тях?

# 141
Д-р Карамишева ми водеше бременността по каса и на няколко пъти ме разплаква с диагнозите си и понякога безхаберие... Но като за водещ секцио лекар не мога да коментирам.

# 142
  • София
Не ми е актуална вече темата, но ми излизат известия и на моменти не се сдържам да кажа нещо и аз Grinning
Много пъти се коментира, че ако даден лекар не е следил бременността и е на практика непознат, няма никакъв смисъл от избор на екип - дали сте видели някой веднъж за 10 минути преди раждането или ще се запознаете в родилна зала в общи линии не променя нищо, освен, че плащате едни 870 лв. повече Simple Smile
А ако имате предпочитания или препоръки  с кого да раждате, не отивайте в 34-35 седмица, късно е. Отидете да се уговорите около 6-7 месец. Всеки лекар, който не цели само да ви вземе парите, ще иска да направи няколко проследяващи прегледа, за да е наясно със състоянието ви, предпочитания и т.н. Това за окситоцин, упойка, епизиотомия и т.н. се коментира именно тогава. Да не говорим, че всичко се случва - раждане може да започне и по-рано...

# 143
И аз съм като satten, а и по - напред съм споделила моята история за раждане на близнаци в МД без избор на екип и напълно подкрепям мнението и !!! Ако не се следите при съответния лекар е напълно излишно в 35 - 36 г. с. да търсите лекар за "избор на екип". А ако желаете комфорт,  лукс то по-добре си платете в някоя частна клиника!!!

# 144
  • Русе/ София
Напълно съм съгласна с това което казвате - има безспорна логика.  Тогава, ако не искаш да раждаш при АГ която те следи, по една или друга причина, обаче си за секцио - по мед. показания и рискова бременност, не искаш да избираш екип, а и тия 870 лева не са малко и не виждам смисъл да се хвърлят за лукс и добро отношение....какво става? Отиваш да раждаш когато дойде момента и на дежурниия екип казваш какво е състоянието ти, а те те преглеждат и на момента преценяват  как да раждаш.  Аз лично нямам нищо против нормалното раждане, супер ако се навият, но да не стане да раждам и по двата начина заради неправилна преценка и липса на уговорен екип за секцио. Вземат ли под внимание документацията и препоръките, които се дават при проследяването на бременността или преценката е тяхна, на място? - това ми е въпроса. Благодаря ви! Hug

# 145
Elida,  сигурно , защото бях бременна с близнаци,  за това и решиха да ражда секцио - трябва да влезеш в болница за родоразрешение след влизането в 36 г.с,  а при бременност с едно бебе прием за родоразрешение (когато е за секцио) се осъществява 2 седмици преди термин с необходимите документи. Приема се осъществява  през 210 кабинет,  след което отиваш на 5 етаж. Аз раждах 2014г. , като в моята стая момичето бе бременна с едно бебе - родихме планово до 1 седмица от приема- през тази седмица на 5 етаж ни правиха необходимите изследвания за секциото и консултация с необходимите лекари, правиха ни запис на тонове -сутрин и вечер. Условията на 5 етаж са задоволителни - беше много забавно, тъй като бъдещите мамчета тогава обменяхме информация за отглеждане на деца и пр., а и бяхме спокойни,  че каквото и да се случи имаш 24 часа на разположение лекар! За познах се с 7-8 бъдещи мами, с които бяхме заедно на 7 етаж след като родихме и не сме плащали за избор на екип.  А в реанимацията се видях с две момичета,  които сигурно са дошли в деня на секциото - те бяха с избор на екип и не мисля, че са получили по- голямо внимание от мен. Разликата е, че те платиха 870лв! Успех пожелавам на всички бременелки и леко раждане! !!

# 146
  • София
Момичета, много благодаря за страхотно изчерпателната информация. Със смесени чувства в 36гс реших, че ще родя в МД и сега идва големия въпрос при кой доктор.
Говорих с д-р Дяволов, който директно ми каза, че е много късно и не може да ме поеме. Виждам в коментарите ви и имена на други доктори, обаче изобщо не ми ясно как да се свържа с тях. На сайта на МД намирам само тези, които предлагат свободен прием, но във вашите постове чета други имена и съм малко объркана  Embarassed

Можете ли да ми помогнете- вие как се спряхте на лекар, който да ви изражда?
Препоръчвам ти др Гарнизов! Чудесен лекар!

# 147
  • Русе/ София
Велина-Малина, много ти благодаря за информацията.  Hug Честно - за пръв път чувам за такъв вариант с родоразрешение. Беше ми много полезна!  bouquet

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 14:40 от Elida

# 148
И аз се чудех - Как? При кой? Добре, че една позната ми каза! Дано повече бъдещи мами го прочетат! Леко раждане!

# 149
Напълно съм съгласна с това което казвате - има безспорна логика.  Тогава, ако не искаш да раждаш при АГ която те следи, по една или друга причина, обаче си за секцио - по мед. показания и рискова бременност, не искаш да избираш екип, а и тия 870 лева не са малко и не виждам смисъл да се хвърлят за лукс и добро отношение....какво става? Отиваш да раждаш когато дойде момента и на дежурниия екип казваш какво е състоянието ти, а те те преглеждат и на момента преценяват  как да раждаш.  Аз лично нямам нищо против нормалното раждане, супер ако се навият, но да не стане да раждам и по двата начина заради неправилна преценка и липса на уговорен екип за секцио. Вземат ли под внимание документацията и препоръките, които се дават при проследяването на бременността или преценката е тяхна, на място? - това ми е въпроса. Благодаря ви! Hug
Отговора е НЕ Simple Smile Мен ме приеха по спешност в МД на 30.7.- изтекоха ми водите 40 дни по- рано и въпреки, че имах тежка бременност със съпътстващи заболявания и го казах, никой не пожела да ми разглежда папката- само кръвна група, сифилис и Спин- другото на място изследват. За родоразрешението също не ме попитаха, след кратък спор между професорите сами си прецениха Simple Smile Аз лично 2-ри път в Майчин дом няма да птида и не го препоръчвам на никой! Отидох уж заради детето, уж са най- добрите но УВи!
Както и да е, пожелавам ти леко раждане и едно здраво и прекрасно бебче!

Общи условия

Активация на акаунт