Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 168
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 225
Късметче, благодаря за бързия отговор Simple Smile

Hug успех

п.с. даже може и да са ми искали копие на фактурата, че съм си платила /щото нали се връщаш на етажа да си вземеш вече документите/ но не мога да си спомня. едва ли на добра воля са ми повярвали  Mr. Green

# 226
  • София
Здравейте,съжалявам ако на някой му се стори,че въпросът ми е глупав. Мисля да се ориентирам към МД......Колко време преди раждане трябва да заявим желанието си,че искаме да родим там (с или без избор на екип) и каква е процедурата (ако има такава) и ако някой от тук присъстващите е посетил вече "Ден на отворените врати" би ли споделил впечатленията си . Благодаря предварително !

# 227
Ами ако си имаш избран док, коментираш с него, че го искаш за раждането. Ако нямаш, то няма на кого да заявиш.
Аз бях на отворени врати, полезно е доколкото да видиш обстановката и после като те вкарат в операционната (дано не се налага Simple Smile да не се чудиш на кой свят си. Иначе не ни показаха нито 7ми, нито 12 ет
заведоха ни в родилни зали и операционни
ходих на лекциите - на мен ми бяха много полезни Simple Smile

# 228
Здравей Стефи:-) аз също съм се ориентирала към МД и утре съм на тонове там и съответно ще разбера датата за секциото ми,тогава ще мога да ти кажа как стоят нещата при избор на екип,и как протичат след това нещата! Аз се следях бременноста в друга частна клиника в София. Миналата седмица ходих в МД да говоря с съответния лекар за предстоящата операция,и утре е втората ми среща с него и ще разбера каква е по нататъшната процедура при приемането ми там:-)

# 229
  • София
Благодаря ти Simple Smile

# 230
А как избираш на кой етаж да си?
И къде е по-добре?

Видях,че няма план за раждане? Наистина ли няма? Примерно,че отказваш окситоцин и т.н.

# 231
ами те те питат на кой етаж да си, на 7ми не си с бебче нон стоп, а само за храненията, на 12 ти бебче си е с теб непрекъснато, само ти го къпят. На 7ми са 3 легла, на 12 ти 2 легла или много ВИП сама. На 7ми не се плаща, на 12 се плаща. Аз исках на 12 ти, ама нямаше места , бях на 7ми за няколко часа и после ме прехвърлиха на 12 ти
За план не съм питала - не съм от тези жени, които са компетентни за всичко и искат това, не искат онова. И аз не исках секцио, ама като не мога да родя нормално какъв план да правя. Изобщо в МД избираш добри специалисти, а не отношение, в частните клиники доколкото разбирам получаваш отношение Simple Smile Аз си избрах док от момента, в който разбрах, че съм бременна и му имах 100 % доверие. Нищо не съм приисквала, каквото такова.

# 232
Ами то и аз така засега, не съм избрала лекар в МД, но там ми откриха аритмия, която никой нямаше да хване. И се следя сега при техния кардиолог, който ще каже секцио ли ще е, или не. По принцип знам,че е по-добре да им се доверим на лекарите, не си падам по хипариите да си избирам, и да чакам 20 часа да родя...

Мерси за етажите, разясни ми се. Значи 12-ти ще да е. Насочила съм се към стая с две легла, да не изкукам. Ако се спра на МД де, не съм взела окончателно решение, а и не зависи само от мен.

# 233
Може ли малко повече информация за кардиолога, че и аз трябва да си направя консултация преди раждането и се чудех къде да отида.

# 234
Може ли малко повече информация за кардиолога, че и аз трябва да си направя консултация преди раждането и се чудех къде да отида.

В медицинския център, всеки ден има дежурен до към 2 часа мисля,аз ходя при д-р Филчева. Кабинет 222.

# 235
  • София
Въпросът ми беше свързан с това,че повечето момичета (  в темата), който са раждали с избор на екип,са си водили консултациите при същите доктори,които са ги израждали или впоследствие са посетили кабинетите им (до колкото прочетох ,при най-добрите е трудно да се до редиш). Обаче какво как се процедира с тези ,които са без избор? Предвалително ли заявяваш желанието си,че искаш да родиш в МД или просто ти изтичат водите или започват болките и отиваш и те те поемат  Rolling Eyes  ?  По въпроса с етажите,попитах моя колежка (която е била с избор) ,което е без значение явно на кои етаж ще лежиш..... та след момента на раждането те питат къде искаш да бъдеш ,съответно ти си решаваш на момента, а не предварително. В понеделник ще се запиша в "Ден на отврените врати" и се надявам да ми отговорят на тези въпроси,но моля ако някоя  е запозната ,нека сподели как процедират .

# 236
Мерси, Happy days!

# 237
За нормално раждане и без екип като му дойде времето - изтичане на води, контракции и/или друго отиваш направо в спешното, което е точно след входа в ляво след бариерата. От там те приемат за преглед и ако е зарочнало раждане даваш си документите, попълваш информираното съгласие (което можеш да намериш в инфото на първа страница), в което пишеш какво искаш или не искаш, попълваш и още един куп други неща и след това те качват в някоя родилна зала и там вече те поема дежурния  екип.

След раждането живи и здрави докато минат двата часа в родилна зала, в които те наблюдават как си, що си, състояние на матка и т.н. те питат и къде искаш да те настанят.

За секцио и/или избор на екип не мога да коментирам подробно, но при  планово секцио имаш уговорка кога ще те приемат, а при избор на екип звъниш на доктора като дойде момента. Не е задължително да се следиш и да родиш при един и същ доктор. Можеш да си избереш екип и в 36 г.с.

# 238
  • София
За нормално раждане и без екип като му дойде времето - изтичане на води, контракции и/или друго отиваш направо в спешното, което е точно след входа в ляво след бариерата. От там те приемат за преглед и ако е зарочнало раждане даваш си документите, попълваш информираното съгласие (което можеш да намериш в инфото на първа страница), в което пишеш какво искаш или не искаш, попълваш и още един куп други неща и след това те качват в някоя родилна зала и там вече те поема дежурния  екип.

След раждането живи и здрави докато минат двата часа в родилна зала, в които те наблюдават как си, що си, състояние на матка и т.н. те питат и къде искаш да те настанят.

За секцио и/или избор на екип не мога да коментирам подробно, но при  планово секцио имаш уговорка кога ще те приемат, а при избор на екип звъниш на доктора като дойде момента. Не е задължително да се следиш и да родиш при един и същ доктор. Можеш да си избереш екип и в 36 г.с.

Страшно много ти благодаря !

# 239
Няма защо  Peace

Имай предвид, че за отворени врати често нямат свободни места. Аз чаках почти месец.

Общи условия

Активация на акаунт