Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 399
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Момичета, днес се наложи да сменя наблюдаващия лекар на ЖК д-р Сашо Георгиев. И понеже не бях подготвена за това избрах каквото ми посочиха като опция. Падна ми се д-р Белла Фръндева. Направих една кратка справка за нея, но до тук резултатът не е добре. Може ли някой с по-пресни впечатления от нея да сподели. Praynig И другото, което ме вълнува - разбрах, че имам право само веднъж да сменям наблюдаващ лекар на ЖК. Вярно ли е и какви опции имам ако не се спогодя с новия лекар?

# 466
Аз лично не съм доволна от нея, но лежах в болница и ми се падна тя като лекуващ , за следене може и да е добра нз. Имаш право само веднъж да смениш лекаря, повече не можеш да се местиш дори да не си доволна. Може единствено да спреш да посещаваш жк и да се следиш  на частно.

# 467
  • София
Аз така или иначе се следя на частно, ЖК е да "спестявам" от разните кръвни изследвания и т.н., които се полагат по каса. И даже, ако може да не ме пипат ще ми е най-добре. Малко ме е страх да не закача нещо там Embarassed
Значи правилно съм разбрала за смяната  Sad Ще се моля всичко да е наред оставащите 4 месеца или ще действаме със сопата Grinning

# 468
И на мен ми сложиха окситоцин за прибиране на матката след нормалното раждане. Той не се слага само за разкритие!

# 469
Аз не претендирам за експерт по ражданията Simple Smile, най вероятно и на мен са ми сложили без да знам Simple Smile ...по добре за прибиране на матката да сложат отколкото за индукция Simple Smile ....щото контракциите са супер болезнени, когато са предизвикани Sad

# 470
Здравейте и много Ви благодаря за милите думи!

По нашия случай излезе решението на Изпълнителната агенция за медицински одит (ИАМО), която е открила сериозни нарушения и Майчин дом ще бъде санкциониран заради тримата лекри, проявили престъпна небрежност: Ивет Райчева, Сузана Нашар и Димов.

Становището гласи следното:

"Уважаема г-жо ...., изразявайки моето съболезнование и дълбоко съчувствие, Ви информирам:

При извършената проверка са установени пропуски, свързани с преценка състоянието на плода, неизграждане на план за акушерско поведение и вземане на своевременно решение за родоразширение. За констатираното нарушение ще бъде образувано административнонаказателно поизводство, съгласно правомощията на ИАМО."

Ясно е, че тримата лекари не могат да взимат адекватна преценка. В моя случай най-виновна е Ивет Райчева, която предпочиташе да родя когато е на смяна и да не се налага да изпуски пациентките от частния си кабинет. При другите двама водещ мотив беше, че съм пациент на Райчева и те няма да вземат пари от мен, тъй като Райчева ми е избор на екип и да става каквото ще, Райчева да си се оправя, те не носят отговорност, нищо че са на смяна.

Моето мнение е, че и тримата вероятно са добри лекари, но са заслепени от алчност и са напълно оперирани от хуманност. Колкото и добри специалисти да са, лишени са от най-важното за един лекар - загриженост з апациент, от който няма да изкарат пари. На мен гледаха като на търкаляща се касичка.

Нашата борба продължава на следващ етап - граждански съд. Искаме да те си получат заслуженото и това, което се случи на нас и семействата ни, да не се случва на никой друг.

Лека бременност и много късмет на всички бъдещи мами!

# 471
Здравей, abracar,

радвам се, че си получила инстината в това становище и не са се опитали да прикрият истината. Надявам се това становище да ви послужи за осъдителна присъда в предстоящото дело. Успех.

какво стои зад изречението За констатираното нарушение ще бъде образувано административнонаказателно поизводство, съгласно правомощията на ИАМО ще има ли някакво наказание всъщност от страна на ИАМО или ще им напишат предписание да внимават едва ли не?

# 472
Аз пак да си попитам...някой правил ли е консултация с анестезиолог в МД (без секцио, за него знам, че е задължително).
Аз искам да направя консултация за нормално раждане при терапия с инжекции какво е положението с упойките, но ми казаха, че при приемане, тогава ще направя консултация.
Ама като знам, че тогава хич няма да ми е до консултации, искам предварително да видя какви са възможностите.
Ще съм благодарна, ако споделите опит.
Мерси и поздрави

# 473
Здравей Късметче,

означава, че ще им наложат глоба в смешен размер и то не е съвсем сигурно, защото те най-вероятно ще обжалват.

От ИАМО могат и да сезират прокуратурата, но не са го направили по някакви причини (само предполагаме какви)

Поздрави и успех

Здравей, abracar,

радвам се, че си получила инстината в това становище и не са се опитали да прикрият истината. Надявам се това становище да ви послужи за осъдителна присъда в предстоящото дело. Успех.

какво стои зад изречението За констатираното нарушение ще бъде образувано административнонаказателно поизводство, съгласно правомощията на ИАМО ще има ли някакво наказание всъщност от страна на ИАМО или ще им напишат предписание да внимават едва ли не?

# 474
  • София
Ърт 80, Опциите, ако вече си избрала втори път следящ лекар  са ясни - следиш се при него фиктивно заради документацията и здравнат акаса , болничните и т.н. , а пък си намираш някой лекар, който повече ти допада и му имаш доверие и се разбирате с него да си те следи и евентуално , ако искаш, да раждаш с него. Това, че някой доктор е избран за следящ, не те задължава да раждаш с него. Освен това, на практика, като започнеш да раждаш, твоята работа е да влетиш в спешното и там са длъжни да те поемат,  независимо чий пациент си. Ти си решаваш дали да се обадиш на някой доктор , т.е. да избираш екип, или ще си без избор на  екип. При избора на екип има огромни плюсове, ако си с печен точен лекар и огромни минуси, ако си с с някой лекар като описания малко по-назад случай от нашата съфорумка...
Друго гледах аз в сайта на Майчин дом - можело да се избере акушерка за по време на раждането или после за помощ с бебето при престоя... Мен ме привлича повече варианта за след раждането, че все пак си е друго да се обмени опит и информция с компетентно лице по повод разни дреболии в отглеждането на бебето. НАпример щипката на пъпната връв къде аджеба се поставя като се сменя памперса... и разни такива... Имате ли впечатления от такава опция за избор на акушерка?

# 475
Помощта от акушерка по време на раждане и след него според мен е задължителна и не би трябвало да е привилегия само на тези, които са платили... нали за това са на работа. Затова избрах да раждам в друга болница.

# 476
Аз много се вълнувам от избор на акушерка за самото раждане. Ако някой има информация от опит или други източници, моля да сподели Simple Smile

# 477
Намираш си акушерка и се уговаряш лично с нея. Доколкото знам искат да те поемат, така да се каже от рано. Примерно трети четвърти месец.

# 478
Намираш си акушерка и се уговаряш лично с нея. Доколкото знам искат да те поемат, така да се каже от рано. Примерно трети четвърти месец.

Въпросът е как да я "намеря" тази акушерка Thinking
Не знаех, че това ранно следене трябва да се случва и при избор на акушерка Whistling

# 479
Аз намерих две чрез познати,обадих им се, но бях в седмия месец и ми казаха, че вече е късно.

Общи условия

Активация на акаунт