Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 394
  • 1 737
  •   2
Отговори
# 480
Е това пък защо...какво значи късно...нали за раждането я избираш, тя иначе какво ти следи, при нея ли ходиш на прегледи? На деня на отворените врати старшата акушерка каза, че може да си изберем акушерка, но по скоро го потули като въпрос, явно лекарите са по модерни Simple Smile

# 481
Здравейте, може ли раждалите скоро в МД с избор на екип и ползвали упойка да ми кажат дали тя е включена в цената за избор на екип, понеже в ценоразписа не открих информация за упойките?
Благодаря предварително

# 482
Да влиза в пакета за раждането,като си с избор на екип.

# 483
Здравейте, може ли раждалите скоро в МД с избор на екип и ползвали упойка да ми кажат дали тя е включена в цената за избор на екип, понеже в ценоразписа не открих информация за упойките?
Благодаря предварително

При секциото е включена,за нормалното раждане не знам

# 484
А ако си без избор на екип и си поискаш упойка, след това ли я таксуват? Мерси

# 485
Мерси за отговорите Simple Smile дано да си е включено в цената и при нормално, не виждам логика да не е, но тук много неща нямат логика, така че всичко е възможно

# 486
Нормално раждане с избор на екип - упойката е включена в цената.

# 487
А ако си без избор на екип и си поискаш упойка, след това ли я таксуват? Мерси

Вероятно при изписването, когато се заплаща всичко / тогава платих престой, екип../

# 488
Да разкажа и моето раждане в МД! Бях бременна с близнаци,приеха ме 5-6дена преди да родя на 27.10.2015, и родих на 2.11.2015г! Бях на 5-тия етаж в патологията,там честно казано не беше кой знае колко зле,с изключение на общите тоалетни и бани които бяха е окаяно състояние,имаше през деня лекари а вечер дежурна акушерка.винаги когато имаше нужда от нея тя се отзоваваше,а когато имаше нещо спешно вечер се обаждаше на дежурните които явно бяха в родилното и лекарите се отзоваваха бързо! Всички бяха любезни никъде не се натъкнах на лошо отношение,честно казано,когато се държиш мило и не нервничиш и те ти отвръщат по същия начин! Всеки ден минавах ме на тонове-сутрин и вечер,храната като цяло е ужасна! В деня на секциото ти правят клизма,ако има нужда от бръснене и неможеш много сама акушерката ти помага,измиваш се и започва голямото чакане да те свалят в родилното! Там в родилното всимко е на ниво,подготвят те слагат ти упойката и всимко се случва много бързо,но мен ме беше много страх понеже бях с огромен корем и лягането ми ми беше мн трудно,и все си мислех че ще усетя нещо при раждането но уви неее,нищо не се усеща! И така родиха се здрави и живи момиченца-2720 и 2800! После има престой в реанимация където наистина се грижат за теб,леглата са супер удобни,там е мястото където може да поспиш с кеф.на другия ден те раздвижват и те питат на кой етаж искаш,раздвижването след секцио е ужасно,че боли боли,на мен ми идваше първия ден да скоча от 7- мия етаж! Качват те където си избрала,аз реших на 7- ми етаж понеже не се чувствах сигурна че мига да се грижа веднага и за двете бебетата! Стаите са кофти,тоалетните също са общи,както и баните,освен ако не си платиш за по хубава стая де! Стаята ми беше мн близко до бебетата,всеки ден си ги взимаш през 3 часа да си ги храниш като започнеш сутрин от 7 и до 22 вечер,има визитация всеки ден в 9, минават цяла рота и ти незнаеш защо и всеки ден повтарят едно и също-кой кога ще изписват и мийте се с вода и сапун и това всеки ден,а в 11 има консултация с педиатър! Може да си излизаш когато искаш,посещенията са в коридора там има пейки и може спокойно да постоите,никой не прави проблем в колко часа са дошли близките ти и колко да стоят,при мен моят мъж идваше по няколко пъти на ден,може да ви носят и храна! В деня на изписването е голяма хамалогия,изписването е след 13:30,подготвят твоите документи после и на бебетата,свалят те долу,обличат бебебто и ти се подготвят,акушерката го подава на бащата правите си снимки и идва най-хубавия момент в който напускаш тая лудница Simple SmileSimple Smile
Аз бях с избор на екип-д-р манчев бе моят лекар,и заедно с д-р Маринов мисля че се казваше бе екипа който ме изроди,благодарение на тях всичко мина успешно,и аз и бебетата се пребрах ме живи и здрави! Ако някой има въпроси може да ме пита аз стоях там близо 12 дена,5 преди и 7 след като родих така че ще се радвам ако мога да помогна като ви отговоря на нещо което ви вълнува:-)

# 489
Vesita, много благодарим за споделената информация и преди всичко да ти са живи и здрави бебочетата Simple Smile
Да попитам ти имала ли си преди раждането консултация с анестезиолог? Знаеше ли кой ще бъде анестезиолога в екипа? След раждането анестезиолога идва ли при теб да те вижда? Ти през цялото време ли остана на 7ми етаж? Заради секциото ли или ти така пожела? Мерси

# 490
Благодаря:-) да минахме Анестизиолог и кардиолог,но всичко беше формално за документите,анестизиолога писа нещо в документите,и обичай ни я въпрос-имате ли алергия към нещо и това е! Спомням си че ходих ме на кардиолог в една стая близо до 210 КАБ ,а анестизиолог на 3- тия етаж в операционния блок! Незнаех кой ще е анестизиолога в деня на секциото,нито съм я виждала след това беше жена и беше мила но след това не е идвала,само акушерките идваха когато бяхме по стаитр вече и ни даваха аналгин и това беше! Една от причините които ме накараха да бъда на 7- мия етаж е самото секцио,незнаех как ше се чувствам и знаех че сама няма да мога да се справя с двете бебета,честно казано,а и като сметнах колко пари ще дам за престоя в болницата ако си плащах и стаята и избора на екип и ядене и пиене всеки ден по добре да си бях родила в частна клиника! Виж не е лошо на 7- мия етаж,преживява се,но ако си свикнала на прекален лукс ще ти се види кошмарно:-)Simple Smile на мен единственото което не ми хареса и ме побъркваше е че тоалетните и баните бяха общи,защото да си кажа честно жените сутрин ги почистваха тоалетните но не се знае кой е бил преди теб,самите пациентки не пазят и заради това се получава така а никоя не е длъжна да върви след всяка и да и чисти нали? Нямах проблеми там но каквото и да си говорим да не се стига до болници,но аз съм лежала и в щерев там си е като на хотелче,чистичко,приятно,вярно болница е но има си разлика в частните и държавните,но мн скъпо там 2000 лв! А аз предпочетох МД заради неонатологията,макар че бременноста ми вървеше перфектно и безпроблемно ме беше страх да не стане нещо и да имам нужда от по специални грижи и за това там родих ,но за късмет родих в 37 г.с и те бяха напълно доносени но предпочетох да се подсигуря! Не съжалявам че родих там,и на 7- ми етаж не е толкова лошо,има си неща които не ти е по угодата но и самия персонал там бяха мн мили и забавни! Когато бях на 5- тия етаж все ище не бях сигурна Дали да избера 7- ми или 12 и една от жените които чистеха ми каза че на 7- ми било по добре,че било лошо като обстановка но акушеките и персонала които били там били по свестни и така си беше.

# 491
Да, мерси за информацията...е няма нужда от лукс в следродилното...то и в частните клиники храната е кофти и не е съобразена с това, че си родила...важно е отношението и как са бебоците, другото са формалности...

# 492
  • Русе/ София
Здравейте,
и аз влизам да ви разкажа за моето раждане в МД и престой на 12 етаж.
Терминът ми беше на 16.03 но на 21.02 прокървих страшно. Звъннах на д-р Нашар, която си бях избрала да води раждането ми в 22.30 и съответно тръгнахме към спешното. Докато летяхме със 140 км/час по софийските улици в неделя през нощта, лекарката през цялото време беше на телефона и говореше с мен- дали усещам бебето, дали корема ми е твърд, къде се намираме…. Беше се обадила в МД и когато пристигнах ме чакаха на входа. Нямаше време за много прегледи и тоалети, качиха ме директно в родилното и с пълна упойка се роди моето момченце. Матката ми е била пълна с хематоми и плацентата била отлепена на почти 90%. Така че съм адски благодарна на д-р Нашар и екипа й: д-р Сергей Славов и ак. Манчева (чета от епикризата), защото с Божията помощ успяха да спасят бебето. Не случайно го кръстихме Богомил.
В реанимация бях 12 часа. Нямаше места. В нощта на 21-22,02 имаше извънредно много спешни секцио и на следващия ден също, така че ни раздвижиха на сутринта и ни качиха по етажите на послеродовите клиники.
Бях в двойна стая на 12 етаж. Леглата не са с пружини, нито са увиснали. Ставането е трудно, но със свещичка Профенид……….. Бебето ми го дадоха в стаята едва на 3 ден, но не можех да кърмя заради антибиотиците които ми вливаха. Закърмихме се от 5 ден.
Лекарката която минаваше визитация на родилките беше много внимателна. Мисля че е д-р Попиванова, но не мога да кажа същото за акушерките които работеха на етажа, с някои изключения.
Имам проблем с вените и попаднах на смяна в която всяка сестра надупчи по още 2 вени, в опити да постави абокат. През цялото време се коментираше как нямам вени, как се пукали, губели, криви били…..щели да ми сложат абокат във врата, в главата….. Вярвайте ми, от рамото до пръстите на двете ръце съм като яко бита и насинена. Абокатът се прецакваше след всяко вливане на антибиотика и се налагаше да търсят нов венозен път. Не можех да си държа бебето в ръце. Слава Богу, нощната смяна пое сестра Елена Тошева. Като ме видя набодена като игленик жената се хвана за главата. Обади се на анестезиолог, който дойде да постави абоката. Нито й падна реномето, нито беше срамно да потърси съдействие от колега специалист. Останалите й колежки решиха да се учат на моите ръце.
Визитацията на бебетата минаваше д-р Емилова. Идваха и доста студенти. Сестрите от бокса с бебетата се грижат за тях докато майките ги поемат, но по нататък никой нищо не ти обяснява ако не питаш – стига да знаеш какво да питаш. В повечето случаи майките са тези които ти помагат повече. Електрическата помпа на етажа е добро решение ако не можете да кърмите в началото. Ползването й е свободно, по всяко време, стига да има стерилни консумативи, защото конусите за гърда не достигат.
Това в общи линии това са ми впечатленията. 
Пропуснах да кажа че родилите със секцио трябва да си носят стерилни лепенки за шева – 2-3 броя, при смяна на превръзката ще са ви достатъчни.

# 493
Elida, историята ти е шокираща, но важно е, че е с добър край и сега всички сте живи и здрави. Голямо браво и на лекарите и персонала.
Казаха ли каква е причината за случилото се? Прееклампсия или друго? Правиха ли ти допълнителни изследвания, не са ли могли да предвидят подобно развитие на нещата, ти никакви симптоми ли нямаше преди това? А за следродилното нещата, които описваш са стандартни и звучат ок...

# 494
  • Русе/ София
Да, слава Богу нещата са с добър край. Praynig  Никой не знае причината при мен за това отлепване. Цяло чудо е, че съм прокървила и е имало външен израз. Можело е само корема ми да се втвърди, без кръвотечение и нищо да не се разбере, като последствията щяха да са фатални за бебето.
Д-р Нашар каза, че по принцип се получава при хора с високо кръвно и преклампсия (каквото и да значи това), но аз нямам нито едно от двете: моето кръвно винаги е било страшно ниско 90- 60, като понякога събирам границите примерно 70-80 и ми е зле като пред припадък. Въпросния ден и вечер не съм имала никакви подобни индикации, не съм вдигала тежко, нито кръвно...., нито дните преди това. От плацентата е имало реално останала една педя здрава тъкан, от която бебето се е хранело.
Допълнителни изследвания не са ми правили доколкото знам - стандартните, кръв и секрет на лохии. Имала съм близо литър кръвозагуба, но не се наложи вливане на кръв - показателите били добри.
Божа работа както се казва. Важно е наистина че на финала всички сме живи и здрави. yes

Общи условия

Активация на акаунт