Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 358
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 540
Изникна ми един въпрос. След раждането с лигнин ли се седи или може човек да си обуе гащи и да си сложи превръзка?

Може както ти е удобно. Аз се бях заредила с еднократни гащи  + превръзки, но бях с шевове и след като ме пусна упойката така ме болеше /по-скоро пареше/, че стоях с лигнин. За мен се оказа по добрия вариант. Когато в отделението на ет 12 поисках допълнително, за да го сменя първия /от родилна зала/ ме погледнаха сякаш им поисках по един бъбрек да ми дарят, така че съветвам да си купите предварително. Моята съквартирантка ми услужваше докато ми донесат.

# 541
Значи съветвате и лигнин ли да си носим
Аз мислех да карам с памучни гащи и превръзки...ама щом казвате и за лигнин...то чантата ми за болницата ще стане 100 кила...

# 542
Мда, отидох с 1 раница и си тръгнах с 2, заради нещата, които ми донесоха допълнително  Mr. Green

# 543
Аз когато раждах ноември,след секциото бяхме в реанимация,там бяхме с леглин,мн добре се грижиха за нас,сменяха го често,подмиваха ни и пак слагаха лиглин,но след като ме качиха в стаята си сложих гащички,обикновени,памучени само че малко по дълбоки че да не ми опира на операцията и честно казано ми беше мн по удобно от колкото с тия за еднократна употреба!

# 544
  • София
etaniel, пакета за Проследяване на доносено новородено е 150лв.  А на недоносено новородено 300лв.

При първия пакет имаш 1 контролен преглед след раждането, а при втория пакет - на 1 месец, 3 месец и 6 месец. И при двата има трансфонтанелната ехография, което е много важно изследване, кръвни показатели, кръвна група.
Аз си мислех, че предлагат повече неща, но не би.....

Успех и леко раждане ти пожелавам!!!
Аз имам уговорка за постъпване в МД на 5етаж, но едва за 04.04 ... ако бебенцето ми не реши да се появи по-рано на бял свят Simple Smile

# 545
Нанди, благодаря
Видях ги тези пакети, не знам само кога трябва да се заявят...
Тези изследвания са важни и мисля да ги направим, още повече, че при нас понедно време ни бяха казали, че има увеличени някакви легенчета в мозъка, които в последствие уж се оправиха, но все пак да ги проследим ...
Мерси, успех и на теб, до 04.04 имаш доста време Simple Smile

# 546
Да добовя, че ги правихме в токуда ние тези работи щото там беше 200 лв, но освен изброениете, се включва преглед при ортопед, на слуха и на коремни органи. Цената е към м.11. 2014 г.

Едната неонатоложка там е специалист по трансфонтанелна ехография и ако имате увеличени вентрикули(мозъчни стомахчета) - разбира ги тия неща Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 мар 2016, 15:24 от Късметче7

# 547
Здравейте,
в Майчин дом през август има ли климатична система в родилното и в стаите(или вип стаите)?
Ако не- издържа ли се? Не съм тръгнала да раждам доброволно там, но ако ми се наложи, да се подготвя психически, понеже получавам пристъпи на голяма жега и задух....

Късметче7
, тези изследвания в Токуда могат ли да се заяват/направят, ако раждането е било в друга болница?

# 548
А, е затова говоря, много се радвам, че се намери мама, която да сподели опит и да каже, че има разлика...
Аз ще настоявам за епидурална този път, дано хода на раждането да го позволява..

На мен уж ми сложиха, но не ме хвана, защото имах 5 см. разкритие (или просто ме забаламосаха, че са сложили и наистина се усещаше всичко).
Успех!

# 549
А така...не са ти я дозирали правилно може би? Тя епидуралната нали е на вливания с катетър?

# 550
Здравейте,
в Майчин дом през август има ли климатична система в родилното и в стаите(или вип стаите)?
Ако не- издържа ли се? Не съм тръгнала да раждам доброволно там, но ако ми се наложи, да се подготвя психически, понеже получавам пристъпи на голяма жега и задух....

Късметче7
, тези изследвания в Токуда могат ли да се заяват/направят, ако раждането е било в друга болница?

Здравей, аз раждах октомври 2014 и бях в стая на ет 12. Нямаше климатик, а в самата болница е 30 градуса. едва го издържах. Другите не дават много да се отваря да не изстинели бебетата, а нямаше кислород въобще. Спомням си че мислех, че ако беше лятото съм щяла да загина  Rolling Eyes стаята гледаше към Витоша и печеше по цял ден.

Да, може, аз от приятелка разбрах за техния пакет. Раждах в МД, но в токуда правих скрининга. Обадих се и се уговорихме с неонатоложката предварително. Приемат детето за няколко часа, кърмих го преди това, оставих кърма, и после го взехме. Направихме го 2-3 седмици след като се роди, идеята е да е по-скоро заради прегледа на ЦНС през фонтанелата.

# 551
Здравейте, планирам да раждам в Майчин дом и имам един вероятно глупав въпрос - за нощниците. За самото раждане от тези, които аз ще си взема с багажа ли ще трябва да ползвам, или от там дават някакви оборотни?

# 552
В Майчин дом не дават нощници. Обличаш си твоята. Носи си една чиста за след като родиш, да се изкъпеш и да си облечеш чиста.

# 553
Ако смяташ да кърмиш си вземи нощница за кърмачки, която се отваря отпред за да ти е по лесно Simple Smile
А знаете ли дали дават бебето веднага след раждането да го закърмиш? Ако да, това след като го обработят ли става? Или чак след като се роди и плацентата и направят ревизия на матката?
Мерси

# 554
В Майчин дом не дават нощници. Обличаш си твоята. Носи си една чиста за след като родиш, да се изкъпеш и да си облечеш чиста.
Благодаря!

Ако смяташ да кърмиш си вземи нощница за кърмачки, която се отваря отпред за да ти е по лесно Simple Smile
Да, точно такива планирам да си взема, и се чудех колко ще ми трябват, а от това дали дават в болницата или не зависи от броя, който да си купя.

Общи условия

Активация на акаунт