Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 288
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 615
За бръсненето и а знам, че винаги те бръснат те! Но за ноктите...... Задължително ли е да си без лак? За ръцете и краката ли, или може поне на ръцете да имаш?
Родих с френски и на ръцете и на краката, никой нищо не ми е казал

# 616
Родих със неонов цвят на ръжете но краката бяха нелакирани. Май държат основно но краката

# 617
  • София
За лака не уточни акушерката. Краката са ми съвсем без лак, а на ръцете съм с безцветен.

# 618
На мен за лак никой не ми е правил забележка. Бях се обезкосмила, но акушерката леко ме дообръсна на едно място.

# 619
  • София
Принципно без лак е най-добре да се ражда. ако тръгне човек да закъсва... ноктите посиняват и това е сигнал за докторите и анестезиолозите. После, като се роди бебето, този маникюр ама хич не е подходящ. Направо си е опасен. За бебето. Да не буде одраскано, да не се впива в него докато се държи... Вече раждалите момичета знаят за какво става дума. За нераждалите - да знаете, че бебето мърда, плаче, гърчи се понякога в ръцете ви... А пък при смяната на памперса, миенето на дупето и къпането е голямо неудобство да има човек маникюр. И без това бебето е много мъничко , мърда, плаче , хлъзгаво е като се къпе... само нокти по ръцете на мама му липсват. А да не говорим, че колкото и да си измие старателно човек ръцете, под ноктите остават доста бактерии...

Аз съм с пресни впечатления от Майчин дом вече. Бръснат само, ако не си се избръснал сам. Правят клизма задължително обаче в приемното. ОСвен ако не отиде раждащата жена с почти или съвсем пълно разкритие. Майката, с която бяхме в една стая, се беше добрала до МАйчин дом вече с пълно разкритие... Никакви процедури не е имало време да й се направят.

И аз пристигнах с напреднало разкритие, порадикоето нямам впечатления от предродилното. Там попаднах в смяна, към която нямам никакви забележки. Всички си вършеха работата компетентно, с професионализъм и експедитивно. След раждането си оставаш на леглото, на което си родила. Минават от време на време да те проверят как си. Питат те къде искаш да те настанят. След 2 часа те откарват с инвалидна количка в стаята ти. Аз бях в двойна стая на 12 -ти етаж. Стаите са простички: 2 легла, малко хладилниче, телевизорче и легълцата на бебетата. ЛЕглата са без пружини вече. Чаршафите са някаква евтина синтетика и се плъзгат по дюшека. Възглавниците са символично тънки.  Бнята и тя е простичка. И бебетата са облечени в едни странни дрешки, които не се закопчават на гърба, ами някак се загащват в ританките и като се размърда бебето, обикновено се разголва...
ПАмперсите и кърпите си стоят при вас и давате по 1-2 памперса в количките и пакета кърпи като дойдат да ги обслужват бебетата.
Ако кажеш, че ще си кърмиш бебето, не ти дават адаптирано мляко. Но ако поискаш по-късно, винаги дават. Иначе всеки ден оставят и по едно шишенце с водичка за бебето.
Задължително си носете в багажа голямо шише с вода, защото след раждането ми казаха да изпия 2-3 литра течности. И също така 1 шоколад, някакви бисквити...
Храната в столовата е...  Sick За това най-добре организирайте някой да ви донесе храна. Имате си хладилник в стаята. И си се яде в стаята.
Накрая като дойде време за исписването, настава голяма суматоха. Някой нещо ти казва, никой нищо не ти дообяснява как точно следват стъпките. Та накрая в суматохата акушерката слезе с бебето и мен долу, а таткото се върна за багажа ми и хоп- няма на кой да подаде акушерката бебето Simple Smile))) БЕ етата се подават на бащата във фоайето на партера. Там чакат тълпи от посрещачи и на другите бебета. Голяма навалица е и е много неприятно. Та никак не е зле да залепят в стаите по един лист каква е точно процедурата по изписването стъпка по стъпка. Да са подготвени майките и близките им все пак... И не беше зле да измислят някаква зала за изписване, а не в това фоайе , в което се тълпят я здрави, я не по 30 роднини и приятели на семейство.
Ааа... и на етажа има електрическа помпа за общо ползване, но консумативите й са оскъдни и ги стерилизират все пак, така че са чисти, но по-добре човек да си донесе негова си лична помпа.

И въпреки тези леки козметични забележки, смея да твърдя, че Майчин дом е едно от най-добрите места за раждане. Има отлично подготвени специалисти, оборудването в родилните зали е на ниво. педиатрите са също много добри. Като навсякъде сигурно и тук има по някой парашутист лош специалист, та все пак трябва човек да си отваря очите и да внимава..

# 620
P-r-o-l-e-t Страшно полезно описание, още повече, че може и да родя преди да ми дойде датата за ден на отворените врати Simple Smile

Имам въпрос - никъде не намерих информация към тези дрешки, с които обличат бебетата в болницата, дали вървят и ръкавички или трябва да си носим свои?

# 621
P-r-o-l-e-t Страшно полезно описание, още повече, че може и да родя преди да ми дойде датата за ден на отворените врати Simple Smile

Имам въпрос - никъде не намерих информация към тези дрешки, с които обличат бебетата в болницата, дали вървят и ръкавички или трябва да си носим свои?

При мен нямаше ръкавички, и настина дрехите бяха едни такива тип прегърни ме. доста по-големи, постоянно го загръщах. но се изтрайва Simple Smile може да си вземеш ръкавички, моя се беше драснал по лицето още 2-ия ден.

# 622

На 7 етаж ръкавички не слагат. На съседката по легло бебето много се драскаше и искаше да му сложат ръкавички, но й отговориха, че не слагат заради сигурността на бебетата.

# 623
Не слагат ръкавички и ви съветвам и вкъщи да не слагате. Вероятността да се задуши е голяма. Новородените имат меки нокти и не се драскат чак толкова, ако пък ви дразни им ги изрежете.

# 624
  • София
Здравейте, мислите ли, че ще е необходима здравна карта за дете и имунизационен паспорт?

# 625
Не, това са документи, които изготвя личният лекар на детето след като то има ЕГН.

# 626
  • София
А ваксините, които се правят след раждането къде се отбелязват?

# 627
В епикризата, а нея давате на личния лекар на детето.

# 628
Запис да следя темата Simple Smile

# 629
Привет мами, вчера бях на отворените врати, много ми хареса всичко! Новичко, чистичко! Там ще раждам на 1000% !!!;)

Общи условия

Активация на акаунт