Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 254
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 630
Така ли за кой етаж говориш?Да не би ремонт да е имало?Не съм запозната за това питам,но тук пише че е доста мизерно.

# 631
Говоря за предродилно, родилно, и следродилно отделение. Те са супер! За стаите Незнам Simple Smile

# 632
Да всичко свършва на третия етаж

# 633
  • София
Не знам защо не показват 7ми и 12ти етаж ... То за 3ти всички знаем, аз точно затова отидох на отворени врати, но нищо ново не научих.

# 634
Как ще ви вкарат на 7 етаж? Да щъкате из коридора докато бутат бебетата за хранене ли? Или да бърборите докато педиатър дава сведения за бебетата? А може и да разглеждате как махат конци или сменят превръзка в манипулационната?
Все пак се води, че посетители не влизат свободно га им щукне.
Изборът на етаж се свежда основно до изрвчението 'Искаш ли бебето да е постоянно с теб или не?'.

# 635
И аз съм на мнение, че по-добре да не вкарват групите на двата етажа. Предвид че живот и здраве скоро ще имам личен опит там, не би ми било приятно да ме показват на разни групи как лежа, как се влача по коридорите и т.н. Още повече, че и без това май е пълно с роднини, само това остава - и допълнително външни хора да се разхождат между бебетата и родилките.
На сайта на Майчин дом има снимки от стаите на 7ми и 12ти етаж, макар че не за всяка може да се познае за кой от двата етажа става въпрос. Някъде назад в темата наскоро пускаха и линкове към лични снимки от един от етажите, ако не се лъжа, ставаше въпрос за 12-ти. Предвид че става въпрос все пак за държавна, при това огромна болница, на мен условията по снимките и по описанията ми изглеждат напълно приемливи и търпящи се за няколко дни престой.

# 636
И аз съм на мнение, че по-добре да не вкарват групите на двата етажа. Предвид че живот и здраве скоро ще имам личен опит там, не би ми било приятно да ме показват на разни групи как лежа, как се влача по коридорите и т.н. Още повече, че и без това май е пълно с роднини, само това остава - и допълнително външни хора да се разхождат между бебетата и родилките.
На сайта на Майчин дом има снимки от стаите на 7ми и 12ти етаж, макар че не за всяка може да се познае за кой от двата етажа става въпрос. Някъде назад в темата наскоро пускаха и линкове към лични снимки от един от етажите, ако не се лъжа, ставаше въпрос за 12-ти. Предвид че става въпрос все пак за държавна, при това огромна болница, на мен условията по снимките и по описанията ми изглеждат напълно приемливи и търпящи се за няколко дни престой.
Абе търпят се и аз ги изтърпях, ама мн се дразня като хората се примиряват с нещо така лесно, голяма болница, е колко пък да е голяма, не съм съгласна че размера й е оправдание, ако се работи в тази насока по малко,ще си личи, те бутнат нещо на 5 години и видиш ли, мн били закъсали, дай да им влезем в положението. Всяка брънка докато се налапа, нищо не остава за отделенията и за грижата за родилките, не могат да осигурят по 2 лепенки за смяна на секцио родилите. Аз не го намирам за редно това. Сменили леглата добре и на кво приличат тия които са сложили, дъното им е от ламарина и се гъне и чатка на всяко обръщане, възглавниците няма да ги коментирам, пълни с парцали, една обикновена силиконова възглавница ще върши по-добра работа, всяка родилка си носи възглавница и ще ги оправдавам, еми няма как да ги оправдая. Отбили са номера с тоя импровизиран ремонт, няма приоритет на действие, във всяка стая има по една стойка за телевизор за стена, която не се използва. Е с тия пари е трябвало първо да се купят възглавници примерно, ама къде ти толкова акъл, друго си е да имаш имаш стойка за телевизор, пък да спиш на изкуствени чаршафи, дето те спарват в тая жега.

# 637
А, не, аз точно не съм от примиряващите се, но честно казано, бих предпочела при този ограничен финансов ресурс парите да отиват за техника и за квалифицирани специалисти. Мен повече ме притеснява така тиражираното по форумите мнение за акушерките в следродилното, отколкото легловата база. По-добре е там да се работи с приоритет за подобрение. Но ще ги видя лично тези неща и ще си съставя лично мнение, живот и здраве Wink

# 638
Извинявам се за грубостта, обаче никой не отива на хотел там. За мен беше важно да родя детето си там, а не в какви условия ще спя. Нищо нямаше значение след като си гушнеш детенцето и осъзнаеш, че си го създавал 9 месеца в теб. Ако искате хотел преспокойно може да си платите в някой от най-луксозните. Говорите за примирение - с какво? С това, че са ви помогнали в най-сюблимния момент и са извадили бебето ви и не са ви оставили на произвола. Там са едни от най-добрите специалисти и една от най-добрата техника. Аз съм щастлива, че попаднах на екип, който ми помогна, въпреки отрицателните коментари тук, които могат да наплашат всяка бъдеща родилка, както наплашиха мен и какво, отидох, попаднах на страхотен екип и родих без усложнения и с 8 шева, благодарение на напътствията на лекаря и акушерката. Благодарна съм, на това, защото има хора, които нямат този късмет и раждат в къде, къде по-лоши условия. Така че айде оставете си малко капризите настрана и помислете за конкретната цел!

# 639
Мили мами, родилното отделение на Майчин дом е скоро ремонтирано и е на световно ниво, лекарите също.
Неонатологията за недоносени е скоро ремонтирана и е на световно ниво, лекарите там също.
Детското отделение на 7мия етаж, когато родих аз през февруари 2015та, току що беше отворено, ремонтирано, ново с прекрасни акушерки и педиатри.
Какво повече искате?
Ако искате хотел, идете в Свети Лазар, в Щерев, в София мед, във Вита, там е като хотел.
Вярвам че съвсем скоро ще се ремонтират и 7мия и 12тия етаж. За тези, които не могат да чакат, могат да си платят единичен ВИП, струва 70 лева, има го и на двата етажа, не е трудно да се уредите в такъв. Моя приятелка беше в такъв, влязох и разгледах, ами като хотел си е, идете там.

# 640
Момичета Колко плащате за нормално раждане в МД ? Задължително ли е избор на екип и колко е

# 641
Анита, в страницата на Майчин дом има ценоразпис. Не е задължително да се прави избор на екип.
Аз отидох по спешност, направиха секцио и при изписването не съм платила нито стотинка за каквото и да е било.

# 642
Анита, в страницата на Майчин дом има ценоразпис. Не е задължително да се прави избор на екип.
Аз отидох по спешност, направиха секцио и при изписването не съм платила нито стотинка за каквото и да е било.
благодаря значи и секцио не задължително да се плаща

# 643
Стига да има медицински причини Simple Smile

# 644
Аз когато родих в МД секцио платих само избор на екип,но това беше по мое желание,ако нямах екип нямаше да платим нито стотинка !

Общи условия

Активация на акаунт