Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 137
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 675
# 676
Момичета, имам 9 дни до термин, ще чакам за естествено раждане, без избор ма екип реших да раждам. Искам да попитам мамите които са родили естествено и без екип ( има ли такива ) ? Опасявам се, че няма да ме изчакат достатъчно и ще предприемат бързата процедура- секцио,вместо да чакат часове наред да си родя нормално.  Освен това взимат и допълнително пари от ЗК при всяко секцио, така че е ясно защо повечето казват че е " секцио по спешност"  без да се съобразяват с моето желание! . Sad((( моля ви, кажете как беше при вас!

# 677
По-скоро ще те сложат на система за да предизвикат раждане което си е практика там, отколкото да те резнат без причина. Не се притеснявай, има време  бебето да си тръгне самичко Wink

# 678
Два пъти съм раждала нормално без избор на екип, първият път 12 часа бях в предродилна зала, вторият път само 4. Не се притеснявай, не предприемат секцио току така. Трябва да има причини, следят тоновете, следят теб, кръвно, разкритие.

# 679
 Hug благодаря ви момичета! Успокоих те ме Wink

# 680
Момичета, имам 9 дни до термин, ще чакам за естествено раждане, без избор ма екип реших да раждам. Искам да попитам мамите които са родили естествено и без екип ( има ли такива ) ? Опасявам се, че няма да ме изчакат достатъчно и ще предприемат бързата процедура- секцио,вместо да чакат часове наред да си родя нормално.  Освен това взимат и допълнително пари от ЗК при всяко секцио, така че е ясно защо повечето казват че е " секцио по спешност"  без да се съобразяват с моето желание! . Sad((( моля ви, кажете как беше при вас!

Спокойно, мила, аз родих естествено и без екип и ме чакаха 12 часа да ми се получи разкритие 10 см, но може би имаше значение, че беше през нощта и нямаше много родилки, защото през деня е някаква лудница.

# 681

Спокойно, мила, аз родих естествено и без екип и ме чакаха 12 часа да ми се получи разкритие 10 см, но може би имаше значение, че беше през нощта и нямаше много родилки, защото през деня е някаква лудница.

Абсолютно същото беше и при мен 12 часа седях в родилна зала, Сложиха ми система чак след като ми изтекоха водите и въпреки че много трудно получих разкритие никой не спомена секцио. Наложи се епизотомия, но всичко беше на ред и бях доволна от лекарите. Не се притеснявай. Успех  : )

# 682
  • София
МД е университетска болница и поне там следят и се стремят процента на цезаровите сечения да е нисък, според международно утвърдените изисквания. Така че поне там стремежа е ако е възможно повечето раждания да са нормални.

# 683
Искам да питам знаете ли да ли при гестационен диабет при нужда на секцио се прави с лазер в МД?

# 684
Искам да питам знаете ли да ли при гестационен диабет при нужда на секцио се прави с лазер в МД?

Бях с гестационен дуабет + една торба други проблеми и родих нормално
За 1 пър чувам за лазер според мен няма разлика но попитайте на информационен телефон или някой от лекарите там

# 685
  • София
Здравейте, И аз съм се насочила за раждане в МД, без избор на екип. Малко съм се притеснила дали ще получа нужното внимание и  евентуално епидуралната упойка, ако я поискам. Готова съм и на момента да избера екипа който ми се падне , но ... ще видим. Факт е , че ми е доста притеснено, а термина ми е на 05 юни . Хубаво е че мамите родили там без избор, пишат добри отзиви, та малко се успокоявам ...
Успех на всички чакащи мами!

# 686
Здравейте, И аз съм се насочила за раждане в МД, без избор на екип. Малко съм се притеснила дали ще получа нужното внимание и  евентуално епидуралната упойка, ако я поискам. Готова съм и на момента да избера екипа който ми се падне , но ... ще видим. Факт е , че ми е доста притеснено, а термина ми е на 05 юни . Хубаво е че мамите родили там без избор, пишат добри отзиви, та малко се успокоявам ...
Успех на всички чакащи мами!

Няколко пъти назад съм писала, че родих в Майчин дом без избор на екип с епидурална упойка. Не виждам от какво се притесняваш. Отивай смело да раждаш.  Grinning

# 687
Здравейте,
Някой с пресен опит от изписването - има ли фотограф на разположение, който да предлага да направи по някоя и друга професионална снимка?

# 688
Здравейте, много полезна тема Simple Smile Аз съм бременна в 30 г.с. и съм се насочила към МД без екип, мисля да ползвам само единична вип стая, първо раждане ще ми е тъй че ще черпя инфо от опитните Simple Smile

# 689
dreamon когато изписваха мен беше неделя и Вън пред залата за изписване имаше фотографи които си предлагаха услугите.ние приехме снимани и тъй като не сме от София и нямаше как да си вземем лично снимките отиди наша приятелка че ни ги прати! имаше фотографи ноември месец,като чета нищо не се е променило едвали и форографите са си тръгнали:-)Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт