Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 125
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, момичета!
През юли ми предстои планово секцио. Преди 7 години родих първата си дъщеря в Майчин дом с избор на екип, сега пак ще е така, тъй като бях доволна от доктора и успешното възстановяване след операцията, но вече съм забравила толкова много неща и ще следя темата да си припомня какво се носеше, как беше със стаите и т.н. От първия си престой там съм запомнила неудобното легло с пружини, неподходящата храна и постоянното мерене на температура, хлебарки нямаше, таткото идваше, когато си иска, от персонала имаше нормални и ненормални, бях много впечатлена, че в стаята имаше хладилник и телевизор. Мисля да се запиша пак да отида да разгледам на Ден на отворените врати, да видим ще науча ли нещо ново.
А да - и на нас ни казаха в реанимацията да не говорим по телефона заради техниката  Laughing

# 721
Елена, успешно раждане желая. Вече като майка с опит с раждането там имам само хубави пресни впечатления. Simple Smile Преди няколко дни пуснах тук моя разказ за раждането, ако искаш виж, макар че при мен беше естествено раждане.
А нито една пуста хлебарка не видях Simple Smile
Това с посещенията е пак така, макар че вечер след 20 часа заключват долу и малко по-сложно става пускането, но моя мъж го пуснаха през спешното с доста уговорки и със знанието на акушерките от 12тия етаж, че родих късно и трябваше спешно да ми донесе ядене, че всичко си бях забравила. Иначе гледахме да се придържаме все пак към часовете за визитации, за да не кръстосват прекалено често външни хора около бебетата.
За реанимацията не знам как е с телефоните, но в родилното при естествено раждане през цялото време телефонът си беше при мен, казаха ми, че мога да си го държа и на масичката точно под апаратурата до магарето.

# 722
_dreamon_, прочетох го, надявам се и аз като теб да мога да напиша един позитивен разказ скоро Simple Smile
Спомних си, че първия път си бях взела ръчна помпа за кърма по препоръка на моя приятелка в багажа и тогава много ми помогна, тъй като гърдите ми се втвърдиха и започнаха да болят. Докторът, който води раждането дойде да ме види и каза да цедя по малко, колкото да се поотпуснат, е, после се регулираха нещата.
Използвали ли сте превръзки за родилки или от еднократните гащи? Някой да знае от къде се купуват в София? Може би ще е добре да взема и такива, освен обикновени нощни превръзки.

# 723
_dreamon_, прочетох го, надявам се и аз като теб да мога да напиша един позитивен разказ скоро Simple Smile
Спомних си, че първия път си бях взела ръчна помпа за кърма по препоръка на моя приятелка в багажа и тогава много ми помогна, тъй като гърдите ми се втвърдиха и започнаха да болят. Докторът, който води раждането дойде да ме види и каза да цедя по малко, колкото да се поотпуснат, е, после се регулираха нещата.
Използвали ли сте превръзки за родилки или от еднократните гащи? Някой да знае от къде се купуват в София? Може би ще е добре да взема и такива, освен обикновени нощни превръзки.

Превръзки за родилки, както и еднократни гащи, се продават в аптеките срещу "Майчин дом", но там цените са леко завишени.
Има хубав санитарен магазин на бул."Стамболийски", мога да проверя за точен адрес, ако те интересува.

# 724
В ДМ и в Ремедиум,както и в другите аптеки.

# 725
Аз бях с еднократни гащи на Canpol, но не си отговарят на размера. L съм, включително и покрай бременността и ражданео, но ми бяха тесни.
И на мен ръчната помпа ми помогна, макар че, кякто бях писала, една от акушерките на 12тия етаж ме оправи да ми се отпушат каналите с ръчно изцеждане. После и при мен нещата тръгнаха добре.

# 726
Здравейте, момичета!
През юли ми предстои планово секцио. Преди 7 години родих първата си дъщеря в Майчин дом с избор на екип, сега пак ще е така, тъй като бях доволна от доктора и успешното възстановяване след операцията, но вече съм забравила толкова много неща и ще следя темата да си припомня какво се носеше, как беше със стаите и т.н. От първия си престой там съм запомнила неудобното легло с пружини, неподходящата храна и постоянното мерене на температура, хлебарки нямаше, таткото идваше, когато си иска, от персонала имаше нормални и ненормални, бях много впечатлена, че в стаята имаше хладилник и телевизор. Мисля да се запиша пак да отида да разгледам на Ден на отворените врати, да видим ще науча ли нещо ново.
А да - и на нас ни казаха в реанимацията да не говорим по телефона заради техниката  Laughing
И аз юли ще съм планово секцио,но не си следя бременността там.Мисля да съм и без избор на екип,защото никой не познавам.Но сподели кой е твоят лекар.Успех!

# 727
Здравейте, момичета!

Ния Лил, благодаря ти, но "Стамболийски" ми е много далеч, а съм с контракции от 5-я месец и гледам много да не мърдам. Ще погледна в дм, както казва alina_si, и без това съм им фен.

mamanaEmma как може да си планово секцио без избор на екип?  newsm78 Може да звучи глупаво въпроса, аз си мислех, че трябва доктор да каже на коя дата, да е проследил бременността или поне последните месеци и така да планира кога да е операцията. Иначе ще е много добре да се спестят тези 900 лв. Аз ще съм при Петър Марков, доволна съм от него и му имам доверие.

# 728
Здравейте, момичета!

Ния Лил, благодаря ти, но "Стамболийски" ми е много далеч, а съм с контракции от 5-я месец и гледам много да не мърдам. Ще погледна в дм, както казва alina_si, и без това съм им фен.

mamanaEmma как може да си планово секцио без избор на екип?  newsm78 Може да звучи глупаво въпроса, аз си мислех, че трябва доктор да каже на коя дата, да е проследил бременността или поне последните месеци и така да планира кога да е операцията. Иначе ще е много добре да се спестят тези 900 лв. Аз ще съм при Петър Марков, доволна съм от него и му имам доверие.

За нищо Simple Smile аз съм сигурна, че ги има почти навсякъде.
 Лека оставаща бременност и безпроблемно раждане.

# 729
как може да си планово секцио без избор на екип?  newsm78 Може да звучи глупаво въпроса, аз си мислех, че трябва доктор да каже на коя дата, да е проследил бременността или поне последните месеци и така да планира кога да е операцията. Иначе ще е много добре да се спестят тези 900 лв. Аз ще съм при Петър Марков, доволна съм от него и му имам доверие.   "               ***************************************                               
Нека аз ти отговоря - когато имаш медицинско показание за секцио, постъпваш в МД за прием за родоразрешение,  през 210 кабинет 2 седмици преди термин (а за близнаци в 36г.с). Обикновено те пращат на 5 тия етаж и който лекар те приеме, той ще извърши секциото.  Носиш си документите, включително и тези от които е видно, че се налага оперативно родоразрешение! Е, ще те питат ""при кой лекар си" , "кой те праща", но толкова - аз отговарях "който ми е накъсмет". Доволна съм - и друг път съм споменавала - моят късмет се оказа д-р Гърчев.  Никой не ми е искал пари и никой не ме е натискаш за избор на екип!  Успех на всички!

# 730
Значи е възможно Simple Smile
Ще имам всички възможни документи и ще действам.Мерси за инфото Simple Smile

# 731
Момичета предстой ми да родя в МД другия месец,но не намирам списък с багажа за мен и бебко може ли някоя мама да сподели какво е нужно да нося? Мерси предварително.

# 732
http://maichindom.com/за-пациенти/бременност-и-раждане/  заповядай леко раждане и да споделиш как е минало Simple Smile

# 733
http://maichindom.com/за-пациенти/бременност-и-раждане/  заповядай леко раждане и да споделиш как е минало Simple Smile
тук не виждам за бебето какво изискват......

# 734
Малък пакет памперси и мокри кърпи.

Общи условия

Активация на акаунт