Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 175
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 765
Аз искам да питам ако съм на 7-я етаж ММ кога може да идва и евентуално да види бебето?
Теб по всяко време може да те види (навън при асансьорите или извън болницата), но трябва да си вземеш бебето за кърмене (7,10,13,16,19,22ч), така че следи часовника Wink съответно то като е при теб можеш да го покажеш през стъклената заключена врата надолу по коридора (не тази, през която излизаш). Вътре не се влиза, евентуално багажа да ти внесе, но в никакъв случай не пускат, когато бебетата са в стаята. Успех Simple Smile
Хлебарките на 7 ет са на късмет- може да улучите момент на движение, може и да ги няма. Аз преди година видях само една за 7 дни престой- в коридора и я убих, но една мама след мен ми каза, че имало няколко по пода в стаята.
Hug Разбрах  Wink

# 766
От известно време чета информация за родилни домове и най-негативните и обезкуражаващи са за Майчин дом – София. Не добри условия, незаинтересованост и лошо отношение от страна на персонала. Публикации има и днес свързани с това. Освен това мен много ме притеснява и факта, че там е пълно с тълпи студенти, стажанти, специализанти, които са навсякъде – ЖК, приемно, манипулационни, родилни зали и на визитации. Това впрочем важи за всички държавни и обществени болници в София. В Закона за здравето и Закона за защита правата на пациента е записано, че всеки пациент може да откаже присъствието на лица не заети пряко в извършваните манипулации и дейности върху него и т.н. Та въпросът ми е някоя от вас знае ли как стоят в действителност тези въпроси, може ли да се откаже присъствието на ненужна публика?  newsm78

# 767
От известно време чета информация за родилни домове и най-негативните и обезкуражаващи са за Майчин дом – София. Не добри условия, незаинтересованост и лошо отношение от страна на персонала. Публикации има и днес свързани с това. Освен това мен много ме притеснява и факта, че там е пълно с тълпи студенти, стажанти, специализанти, които са навсякъде – ЖК, приемно, манипулационни, родилни зали и на визитации. Това впрочем важи за всички държавни и обществени болници в София. В Закона за здравето и Закона за защита правата на пациента е записано, че всеки пациент може да откаже присъствието на лица не заети пряко в извършваните манипулации и дейности върху него и т.н. Та въпросът ми е някоя от вас знае ли как стоят в действителност тези въпроси, може ли да се откаже присъствието на ненужна публика?  newsm78
Мисля,че може попълва се декларация в която даваш съгласие или отказ

# 768
Да знаете как става с припознаването на бебето там

# 769
  • София
Да знаете как става с припознаването на бебето там

Мъжа ти отива с твоята и неговата лична карта при нотариус и там подписва че е съгласен детето родено от теб с името... да носи неговото име. След което го носиш при старшата акушерка и попълваш собственоръчно че си съгласна детето ти да носи неговите имена и няма да го оспорваш Simple Smile

# 770
  • София
Раждах на 13.05.2016 и нямаше специализанти нито в приемен кабинет, нито в родилна зала нито по време на визитация. Имаше само при бебетата Simple Smile Като условия не е 5 звезди (да не кажа че и 2 няма). На 12 етаж във ВИП стаите си имат собствена тоалетна с баня, бебетата са при теб, има и телевизор в стаята, а и не си сама. Simple Smile

# 771
  • в ябълковата градина
Майчин дом е университетска болница, така че е нормално да има студенти. Ако искаш да няма студенти, това не е твоята болница. Аз я избрах заради лекаря, защото само там израждаше. За мен това е най-важно. Всичко друго е на втори план.

# 772
Все едно не отиваме в болницаа а отиваме в хотел..........Кое е по важно да са в сигурни ръце децата ни или ние да сме в лукс.......

# 773
ами може и да ме нападнете, ама тези студенти някой ден ще ни лекуват, те трябва да се научат. И сега всеки ще каже, е да , ама айде да не е върху мен. На моята женска консултация имаше 2ма даже, на секциото ми имаше млада лекарка, която се учеше, но.....докторът не я остави тя да оперира. А вие не сте ли били никога никъде на стаж??? И все още на работа ме разглеждат като млад специалист и ми нямат много доверие, е нали трябва да се науча и на практика някъде, не става само с диплома. Никой доктор няма да остави стажант да ви оперира или да изроди бебето ви, убедена съм. Те носят отговорност за вас, а не стажантите.

# 774
Все едно не отиваме в болницаа а отиваме в хотел..........Кое е по важно да са в сигурни ръце децата ни или ние да сме в лукс.......

това е и моето мнение. Между другото тоалетните на 7ми ет бяха в пъти по-чисти от тази на 12 ет, каналът смърдеше толкова ужасно, че държахме непрекъснато вратата към коридорите отворена. Преживява се, но не е приятно.

# 775
Доколкото знам се попълва декларация, че си съгласен да ти правят манипулации стажанти. Няма как иначе университетска болница е. Не знам дали тези стажанти ще ни лекуват някой ден, по-скоро ще духнат в чужбина ( сред тях има и доста чужденци) Но едно кофти зашиване или разрез, направени от стажант са си изцяло на наш гръб. Peace

# 776
В Майчин Дом са най-добрите специалисти според всички, с които съм разговаряла. А останалите добри специалисти по другите болници най-вероятно са били стажанти в Майчин дом  Mr. Green Аз не бих подписала декларация, нека се учат и да не правят поразии после. Когато бях малка, стажант ми направи пломба в училището, в което учех... знаете едно време ни преглеждаха и ни лекуваха и в училище. Още ми е в устата. Това, че са стажанти не означава, че няма да се стараят дори повече.

Аз живот и здраве ще раждам в МД и съм изчела доста. Най-много ме интересуват лекарите там, в чиито ръце ще попаднем бебето ми и аз. Подготвила съм се психически да не се връзвам на кисели акушерки и медицински сестри. Все пак са няколко дни. Simple Smile

ПП: Не е ли време за нова тема?

# 777
 Зная че е университетска болница и въпреки тава питам - двата закона, които съм цитирала там спазват ли се? Следва ли че  нито една държавна болница не е "моята".
Аз не оспорвам вашите мнения, че нямате притеснения да присъстват и да се обучават на вас.
Моля, приемете и моето - не съм съгласна нито да ме наблюдават, нито недай си Боже да извършват манипулации върху мен.
А сигурността ми няма нищо общо с това има или няма "публика?
Благодаря на отговорилите ми!

# 778
нямах представа, че може да откажеш манипулации от стажанти и винаги съм се чудела какво се случва ако недай Боже допуснат грешка, а обективно погледнато все трябва да се учат.

Относно притесненията ми - Аз също родих там само и единствено зарази лекаря ми. не е като да не ми е неудобно, но след като родих май се оперирах от срам - а пък присъствието на стажанти и подобни е последното, което ме притесняваше. Разхождаш се 3 дни почти без гащи, сваляш нощници да кърмиш и някакъв баща си снима бебето в стаята през това време /то ясно че не те зяпа, ма пак си е срам по принцип/...и подобни, които сега ви се струват неудобни. След това изобщо вече не ми пукаше дали има стажанти. При мен от 4 дневен престой имаше стажанти само на една от визитациите.
Например в нашата отчетна тема като наближи термина и прословутата клизма беше страховито и притеснително коментирана, включително и от мен. е, тогава не ми дремеше изобщо, нито боля, нито сърбя  Mr. Green

# 779
нямах представа, че може да откажеш манипулации от стажанти и винаги съм се чудела какво се случва ако недай Боже допуснат грешка, а обективно погледнато все трябва да се учат.

Относно притесненията ми - Аз също родих там само и единствено зарази лекаря ми. не е като да не ми е неудобно, но след като родих май се оперирах от срам - а пък присъствието на стажанти и подобни е последното, което ме притесняваше. Разхождаш се 3 дни почти без гащи, сваляш нощници да кърмиш и някакъв баща си снима бебето в стаята през това време /то ясно че не те зяпа, ма пак си е срам по принцип/...и подобни, които сега ви се струват неудобни. След това изобщо вече не ми пукаше дали има стажанти. При мен от 4 дневен престой имаше стажанти само на една от визитациите.
Например в нашата отчетна тема като наближи термина и прословутата клизма беше страховито и притеснително коментирана, включително и от мен. е, тогава не ми дремеше изобщо, нито боля, нито сърбя  Mr. Green
Joy много добре написано

Общи условия

Активация на акаунт