Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 161
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 200
  • Пловдив
Малко недоумявам ако се наложи примерно в почивен ден бебето да се транспортира в пирогов, а няма работещи нотариуси,или да го закарат там за операция , а мен да не са ме изписали още от майчин дом?

# 1 201
Ще направите това в работен ден, макар че нотариуси работещи има и в неделя. В болницата ще ти обяснят ако се наложи бебето да се транспортира, не се тревожи за това.

# 1 202
  • Пловдив
Ще направите това в работен ден, макар че нотариуси работещи има и в неделя. В болницата ще ти обяснят ако се наложи бебето да се транспортира, не се тревожи за това.

Благодаря

# 1 203
Малко недоумявам ако се наложи примерно в почивен ден бебето да се транспортира в пирогов, а няма работещи нотариуси,или да го закарат там за операция , а мен да не са ме изписали още от майчин дом?
Няма проблем и да се забавите със записването.
Акта за раждане се взима от общината по местоживеене на майката.

# 1 204
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Малко недоумявам ако се наложи примерно в почивен ден бебето да се транспортира в Пирогов, а няма работещи нотариуси,или да го закарат там за операция , а мен да не са ме изписали още от майчин дом?
Това при нас не беше така. Аз като родих миналата година, октомври, адресът ми по лична карта беше във Враца, но акта за раждане си го взехме от община Сердика, след 10 работни дни.

Относно транспорта - мисля, че никой няма да търси акт за раждане на детето, особено като е новородено на няколко дни/часове. Ако им трябват документи някакви ще представите тези от Майчин дом - Вашите и на бебето.

Успех!!! Hug bouquet

# 1 205
Малко недоумявам ако се наложи примерно в почивен ден бебето да се транспортира в Пирогов, а няма работещи нотариуси,или да го закарат там за операция , а мен да не са ме изписали още от майчин дом?
Това при нас не беше така. Аз като родих миналата година, октомври, адресът ми по лична карта беше във Враца, но акта за раждане си го взехме от община Сердика, след 10 работни дни.

Относно транспорта - мисля, че никой няма да търси акт за раждане на детето, особено като е новородено на няколко дни/часове. Ако им трябват документи някакви ще представите тези от Майчин дом - Вашите и на бебето.

Успех!!! Hug bouquet
А да  сте регистрирани в София тогава?

# 1 206
Ако не сте от София ще ви питат от община Сердика ли искате да вземете акта или от града, от който сте.

# 1 207
  • Пловдив
Ако не сте от София ще ви питат от община Сердика ли искате да вземете акта или от града, от който сте.
Щом ще ни питат,по-добре е да си го вземем по местоживеене.
А община Сердика близо до Майчин дом ли се намира,защото сега разбрах,че за операция в Пирогов бебето трябва да има егн

Последна редакция: ср, 05 окт 2016, 15:38 от м-добрева

# 1 208
Здравейте, момичета. Предстои ми раждане в Майчин дом и имам един може би малко тъп въпрос към родилите вече там, но за мен наистина е важно да знам. Има ли добра интернет връзка на 12 етаж (стаите с доплащане). Питам, защото ми се наложи да лежа в началото на бременността си на 10 етаж и там връзката беше супер зле и се хващаше само във фоайето.
Зависи от оператора. Simple Smile Аз съм на Мтел и на 12-тия в моята стая покритието беше добро. В коридора обаче се губеше. Така че вероятно зависи също и от стаята. Аз бях в стаята точно срещу входа на "кухнята", откъдето изкарват храната.

# 1 209
Тя май пита за wifi. Wifi има, но е с парола, не знам как се разбира обаче. Аз бях на Мтел, когато лежах в МД и имам мобилен нет, проблем с обхвата никъде не съм имала.

# 1 210
м-добрева
Би трябвало актът да можете да го вземете от община Триадица, тъй като Майчин дом попада в този район. Една майка преди мен при записването беше от Банско и й обясниха, че там ще го получи. Община Триадица е в началото на бул. Витоша през няколко номера от Макдоналдс.
Ако случаят е спешен (моля се за Вас да не е!), не вярвам да трябва да се чака ЕГН на бебето, за да бъде преместено и оперирано в Пирогов. Подозирам, че трансферът между болниците става с някаква документация между тях. Едва ли би бил първият такъв случай. Питайте в Майчин дом как стои този въпрос. Със сигурност ще знаят.
П.П. Спешните случаи към Пирогов са си спешни, надали примерно човек, докаран с линейка там, ще го отхвърлят, ако няма у себе си документи за самоличност.
Успех и пожелавам всичко да мине наред!!!

alina_si Аха не разбрах, че за wifi пита. Аз съм само с мобилен интернет и по подразбиране така го разчетох Simple Smile

# 1 211
Да, за wifi питах, но така съм го написала, че аз да си го разбирам  Joy
Благодаря за отговорите, явно ще трябва да мисля как сама да си закарам интернета до там  Joy

# 1 212
  • Пловдив
м-добрева
Би трябвало актът да можете да го вземете от община Триадица, тъй като Майчин дом попада в този район. Една майка преди мен при записването беше от Банско и й обясниха, че там ще го получи. Община Триадица е в началото на бул. Витоша през няколко номера от Макдоналдс.
Ако случаят е спешен (моля се за Вас да не е!), не вярвам да трябва да се чака ЕГН на бебето, за да бъде преместено и оперирано в Пирогов. Подозирам, че трансферът между болниците става с някаква документация между тях. Едва ли би бил първият такъв случай. Питайте в Майчин дом как стои този въпрос. Със сигурност ще знаят.
П.П. Спешните случаи към Пирогов са си спешни, надали примерно човек, докаран с линейка там, ще го отхвърлят, ако няма у себе си документи за самоличност.
Успех и пожелавам всичко да мине наред!!!

alina_si Аха не разбрах, че за wifi пита. Аз съм само с мобилен интернет и по подразбиране така го разчетох Simple Smile
Благодаря.
А може ли да ми кажете ,ако се наложи секцио,пълна упойка ли поставят или местна?

# 1 213
  • Sofia, Bulgaria
На мен ми сложиха в гръбнака упойка и обездвижиха всичко от гърдите надолу

# 1 214
Момичета, имате ли скорощни впечатления от Майсторов? Обмислям избор на екип за секцио и ще съм Ви благодарна, ако споделите вашите наблюдения.

Общи условия

Активация на акаунт