Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 288 388
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 440
Опитвам се да бъда реалист. Да, професионалисти са в Майчин дом, няма спор. Но са много натоварени и постоянно имат стресови ситуации и това си казва думата. Всичко е на конвейр. Аз лично 3 дена след раждането не спрях да рева там. Е, може и да съм най-голямата лигла, ама как пък и друг път съм раждала, пък не съм ревала после.

Miss_Bingley, ти парите си ги плащаш за екипа на самото раждане. После пак попадаш в стая за родилки и общуваш с друг персонал. Надявам се поне ще си платиш стая на 12 етаж, че за 7 чувам, че било още по-гадно  Crazy

Аз казвам само мои лични впечатления - ужасно е потискаща болницата!!! Да стоиш там е мъчение, просто аз имах много силна мотивация да го направя и въпреки това изперках накрая. Всъщност изобщо не знам защо жени без усложнения отиват там доброволно.

# 1 441
Бианка, аз съм човек силно чувствителен и с доста лабилна психика и съвсем отговорна и съзнателно го заявявам. Също така съм си глезла и страхливка.
Много ме притеснява отношението, много се чудя за МД, сигурна съм, че ще си разсипа психиката там, ако е наистина толкова гадно.
Но при мен надделяват специалистите, не мога да отида в др.болница, в частна ме е страх, някак си не смея. За 12 ет.не знам дали ще искам да съм там, ако ще съм сама с бебето и ако се наложи секцио, дали определено няма да е разумен вариант.
Не знам как ще изтрая тия три дни, страх ме е какво ще е, обаче от друга страна толкова др.жени раждат там, това уж се води най-добрата болница и все пак не сме на хотел, все ще изтраем.
Четох вече толкова неща, че тъкмо се реша окончателно за МД и хайде прочета нещо и па почвам да се колебая, а ми остават 9 седмици, намам уговорка с лекар, нищо.
За Токуда мислях, ама така и не проверих там нещата, познати в Шейново търсих, и там ми препоръчаха.
Сега ще издиря тази докторка и според нея ще решавам.

# 1 442
Miss_Bingley, задължително иди на 12 етаж след раждането. На 7 има хлебарки - казаха ми го 3-4 момичета, да, не съм го видяла с очите си, но едва ли всичките лъжат. Освен това на 7 етаж ще трябва след секциото да се мъкнеш до обща тоалетна! Това е кошмар. На 12 етаж все пак дори в стая с 2 жени само вие двете си ползвате тоалетната и не е толкова гадно. Иначе на 7 етаж май са по 4 жени в стая - за мен лично това би било ужас, макар някои да го намират за съвсем нормално. Както се вижда, хората просто сме различни. Peace

Въоръжи се с търпение и ще изтраеш Майчин дом, ако го избереш. Но е пълно с народ, лудница, за мен това беше стрес голям. Освен това всички лекари, акушерки и т.н. обсъждат всички случаи пред пациентите и мен от това най ми се ревеше. Или пък си говорят как им е пълен изолатора и сега къде да сложат поредната пациентка със заразна болест (уточнява се болестта каква е), след дълги спорове се решава, че ще е в еди коя си стая, като на глас се разсъждава какви са другите пациентки там и защо точно на тях ще я сложат за съседка ... и т.н. Пак казвам, може за някой това да е нищо, за мен беше голям стрес. Не е вината в персонала, просто болницата е пълна с пациенти, все не достига нещо и те се чудят как да закърпят положението. И на тях не им е леко. Но раждането в частна болница в сравнение с Майчин дом е все едно си в рая.

# 1 443
Аз казвам неща който са се случили пред мен. И аз подкрепям болницата е потискаща и действа на нервната система.
На 7мия етаж е кофти и то много, за 12 нямам лични впечатления

# 1 444
 Е да ама примерно сега тия три дни абсолютно няма места на 12тия.

# 1 445
Ами точно затова според мен, ако си е нормална бременността и няма видими предстоящи усложнения, човек трябва да си избере друга болница.  Peace

# 1 446
Ами точно затова според мен, ако си е нормална бременността и няма видими предстоящи усложнения, човек трябва да си избере друга болница.  Peace
И ако лекаря му не работи там, както в моя случай

# 1 447
След секцио даже е по-добре да се "мъкнеш" до общата тоалетна. Ако седнеш или легнеш е абсурд да се възстановиш като хората..
Хлебарки 2015г нямаше Simple Smile

# 1 448
Това е така, аз също нон стоп се разхождам след секцио  Peace Ама не е задължително целта да е тоалетната  Mr. Green

# 1 449
Никога не бих си родила детето в частна болница, независимо от условията в битов план, въпреки соц условията на 12 етаж, детето ми беше в сигурни ръце.
Достатъчно разкази от раждали приятелки и познати имам, какво се случва с бебетата в частни болници, където ти замазват очите с що годе прилична обстановка. Била съм и в частва болница и в МД, не се лъжете , частните болници нямат лекари.
Постоянно е пълен МД, защото от цялата страна карат родилки и бебета по спешност с линейки, на които спасавят живота на косъм от смъртта. Както беше и случая с момичето, което деляхме стаята, със спешно секцио извадиха сина и за десет минути, направо си беше със все бижутата и грима и нормалните дрехи.
Живи и здрави са и двамата, а тя въпреки, че беше избрала частна болница и уж с капризи за условията, припкаше по коридорите с свещички обезболяващо и беше на седмото небе, че всичко беше наред.
Забравя се после всичко, като бебето е наред, и условия, и отношение ... само здравето остава.

# 1 450

Chuby
, аз затова се успокоявам, ще изтърпя само и само всичко да е наред.
 Не мога обаче да сложа така под общ знаменател всички частни болници,защото няма как да знам какви са докторите там.

# 1 451
linaa1707 Радвам се да чуя още едно хубаво мнение за д-р Савова. Неведнъж съм писала тук, че и аз при нея раждах с избор на екип, в моя случай беше нормално раждане. Интересно е това, което казваш за настояването й за секцио. Принципно в днешно време нали все повече се говори как е добре майката да ражда нормално независимо от това, че може да има тесен таз, или бебето да е голямо, и т.н. Съжалявам, че са те измъчили така, макар и да са се опитали все пак да родиш нормално, и че все пак Савова е излязла права, т.е. затвърждава ми мнението за нея, че не го е дала това мнение току-така. Мен тя ме изчака нормално да родя след 16 часа в родилна зала чакане за разкритие, нищо че като постъпих, вече беше там на смяна, т.е. сигурно поне 24 часа й се връзваха работа.. А можеше да ми препоръча "лесния" вариант секцио и да приключваме бързо-бързо. Simple Smile

Miss_Bingley Колкото повече четеш мнения, повярвай ми, може да е толкова по-объркващо. Със сигурност могат да се кажат и положителни, и отрицателни неща за всяка една болница, било то държавна или частна, които да ти наклонят везните в една или друга посока. Съветвам те просто да се отпуснеш, да си дадеш някакъв краен срок за избор на място, ако ще е с избор на екип, това е особено важно, за да имаш време да се запознаете с лекаря, да те прегледа и т.н.
Само за притеснението ти от 12-тия етаж и оставането сама с бебето ще ти кажа - няма притеснения. Ако избереш не единична, а двойна стая, с майката-съседка по легло можете да си помагате, особено ако тя има вече друго дете, ще може да ти помага и от опит. На мен веднага след раждането жената на другото легло често ми подаваше бебето, тъй като не можех да се повдигна заради шевовете от епизиотомията. Ако имаш нужда от нещо, акушерките там също помагат въпреки разпространеното мнение, че не е така. С някои си трябва подход, така е, но представи си ежедневно колко майки минават през тях, всяка със своите проблеми, някои с повече капризи и мрънкане, други с по-малко..
Но което и място да избереш, бъди спокойна и уверена, че си избрала правилното място. Нагласата е особено важна. Simple Smile

# 1 452
linaa1707 Радвам се да чуя още едно хубаво мнение за д-р Савова. Неведнъж съм писала тук, че и аз при нея раждах с избор на екип, в моя случай беше нормално раждане. Интересно е това, което казваш за настояването й за секцио. Принципно в днешно време нали все повече се говори как е добре майката да ражда нормално независимо от това, че може да има тесен таз, или бебето да е голямо, и т.н. Съжалявам, че са те измъчили така, макар и да са се опитали все пак да родиш нормално, и че все пак Савова е излязла права, т.е. затвърждава ми мнението за нея, че не го е дала това мнение току-така. Мен тя ме изчака нормално да родя след 16 часа в родилна зала чакане за разкритие, нищо че като постъпих, вече беше там на смяна, т.е. сигурно поне 24 часа й се връзваха работа.. А можеше да ми препоръча "лесния" вариант секцио и да приключваме бързо-бързо. Simple Smile

Miss_Bingley Колкото повече четеш мнения, повярвай ми, може да е толкова по-объркващо. Със сигурност могат да се кажат и положителни, и отрицателни неща за всяка една болница, било то държавна или частна, които да ти наклонят везните в една или друга посока. Съветвам те просто да се отпуснеш, да си дадеш някакъв краен срок за избор на място, ако ще е с избор на екип, това е особено важно, за да имаш време да се запознаете с лекаря, да те прегледа и т.н.
Само за притеснението ти от 12-тия етаж и оставането сама с бебето ще ти кажа - няма притеснения. Ако избереш не единична, а двойна стая, с майката-съседка по легло можете да си помагате, особено ако тя има вече друго дете, ще може да ти помага и от опит. На мен веднага след раждането жената на другото легло често ми подаваше бебето, тъй като не можех да се повдигна заради шевовете от епизиотомията. Ако имаш нужда от нещо, акушерките там също помагат въпреки разпространеното мнение, че не е така. С някои си трябва подход, така е, но представи си ежедневно колко майки минават през тях, всяка със своите проблеми, някои с повече капризи и мрънкане, други с по-малко..
Но което и място да избереш, бъди спокойна и уверена, че си избрала правилното място. Нагласата е особено важна. Simple Smile
Да др Савова е страхотен професионалист, много съм доволна и от проследяването на бременноста и от раждането(секциото). Ако пак имам дете ще раждам пак при нея,било то отново в МД колкото и стрес да ми е донесло това място

# 1 453
Момичета има ли някоя от вас раждала в Майчин дом секцио и да е имала и миомни възли и те махнати ли са и по време на операцията и ако са махнати при кой лекар ?

# 1 454
tileva.baldjieva87, да, аз, като случая ми беше доста сложен. Ще ти пиша на лични.

Общи условия

Активация на акаунт