Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 288 258
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 560
Ако е така добре ще отидем но въпроса ми е да не ме оставят в болницата до секциото.Иначе първото ми раждане е секцио и всички казват че второто пак ще е секцио.

# 1 561
  • offshore & overseas
Ако е така добре ще отидем но въпроса ми е да не ме оставят в болницата до секциото.Иначе първото ми раждане е секцио и всички казват че второто пак ще е секцио.
По принцип да, първото секцио предполага и второ, освен ако не искаш да опиташ нормално след секцио, но не всеки лекар би се съгласил да води такова раждане, защото е високорисково (или поне така се смята).

Аз съм с 2 раждания секцио в Шейново и едно нормално, но преждевременно, раждане в МД (по-напред в темата съм разказала). Много съм доволна, че се наложи да родя нормално.

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 14:51 от Мяуче

# 1 562
Не може по телефона.Трябва да си избереш лекар,да запишеш час и това поне месец преди термин.Ако избираш лека и екип се плаща задължително,също и ако секциото не е по мед.причини.Иначе си отиваш и при който се падне,но трябва да представиш документ,с причини за секцио.

# 1 563
Причината е първото ми секцио всички лекари тука казват че и второто трябва да е секцио.Относно ако не си избера екип и да отида преди един месец преди термина ми ще ми назначат дата за секцио задължително до секциото трябва ли да лежа в болницата.

# 1 564
  • offshore & overseas
Не, ако секциото е планирано за сутринта, ще те викнат за процедури от предната вечер. Ако е за по-натам през деня, ще ти кажат колко по-рано да отидеш. Но две седмици? Кой и за какво ще те държи? Евентуално ако има някакъв проблем и се налага да лежиш за задържане. Иначе не.

При мен втория път секциото беше планирано за 15 февруари, но аз не дочаках датата. Лю се роди на 4-ти, със спешно секцио. Така че, ако бременността е рискова, може да се случи и това.

# 1 565
Мяуче благодаря ти за отговора точно това ме интересуваше,че тука чета че те приемат и назначават ти дата например след една седмица и до секциото те държат в болницата.А аз точно искам за отида да ми назначат дата и един ден преди секциото да влизам в болницата.Първото ми детенце е малко още не мога дълго да го оставя.

# 1 566
  • offshore & overseas
Разбирам много добре. Аз лежах за задържане цял месец, когато голямата ми дъщеря нямаше и 3 г. Трудно беше, тъй като дори още я кърмех, но... някакси се справихме. Дано при вас не се наложи такава раздяла. На този етап не виждам причина. Grinning

# 1 567
Senish аз раждах прения месец и бях с избор на екип, но момичето в моята стая постъпи с направление с препоръки за секцио, приеха я и без да плаща седмица по- късно я срязаха. Ще те приемат най- вероятно за някой ден на 5 ет Рискова бременност при доц Маринов. Приема е на 2 ет 110 каб. С документите и направлението рано в 8.30

# 1 568
Приема е в приемен кабинет в поликлиниката на Майчин дом, на втория етаж 210 му е номера. Всеки ден приема различен лекар, има график на вратата. Съответно всеки ден приемат в различно отделение, 5Г, 5В, 5Д на 5тия етаж и 10ет  в зависимост от това кой лекар е на смяна в денят, в който ви приемат. Колко дни ще лежите там, зависи от много неща. Най-добре е да отидете до този кабинет предварително и да попитате.

# 1 569
Приема е в приемен кабинет в поликлиниката на Майчин дом, на втория етаж 210 му е номера. Всеки ден приема различен лекар, има график на вратата. Съответно всеки ден приемат в различно отделение, 5Г, 5В, 5Д на 5тия етаж и 10ет  в зависимост от това кой лекар е на смяна в денят, в който ви приемат. Колко дни ще лежите там, зависи от много неща. Най-добре е да отидете до този кабинет предварително и да попитате.
Права си 210 е кабинета

# 1 570
Благодаря ви за отговорите значи да разбера че ще трябва да лежа поне една седмица до секциото.

# 1 571
Според мен по-малко. Мисля че 3 дни, по спомен моя позната толкова лежа. Обаче пак зависи от това, кой лекар те поеме, затова най-добре да питаш на място.

# 1 572
Аз даже чух един лекар да се обяснява на друг, че негова пациентка е планирана за еди-кога-си, няма да лежи де факто и ще трябва да й се направят необходимите изследвания. Не че съм се заобикаляне на правилата, но явно има и такъв начин.

# 1 573
  • offshore & overseas
Амче то на първо място не става ясно изобщо какви са правилата, за да можем да говорим за тяхното заобикаляне.

За необходимите изследвания не е нужно да се лежи една седмица. Правят се или на вечерта преди сутрешно секцио, или в самия ден, ако е назначено за по-късен час.

Ако се налага, консултацията с анестезиолога може да се проведе предварително, но пак не е необходимо да се лежи.

Просто момичето трябва да отиде на място и да се поинтересува. Никой не може да я накара да лежи в болницата, ако тя не е съгласна и няма необходимост. В отделение Рискова бременност се лежи за задържане или ако има проблеми с бебето.

# 1 574
Първият път,когато лежах в Майчин дом, в спешното изрично ме попитаха съгласна ли съм да ме приемат. Това с кървене в 9гс. Така че важно е да се знае, че по принцип никой не може да те задължи да лежиш в болница без съгласието ти. Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт