Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 288 267
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 590
Да, първо ми е,то за това се шашкам така.  Mr. Green
Мразя лошо отношение и много хора около мен.
Но знам, че ще го изтърпя, за толкова, няма къде да ходя.
Не се ядосвам, по-скоро се чудя защо е така.

# 1 591
  • offshore & overseas
Първо, заради останалите майки в стаята не се допуска присъствието на мъже и външни лица (от съображения за лично пространство, хигиена и пр.)

Второ, бебетата също се пазят изолирани (за да не се заразят уж) и затова не може да се извеждат от отделението.

Може да ти се струва несправедливо, но е простичко - от съображения за хигиена най-вече, защото се счита, че външните лица могат да внесат някаква зараза. А бебетата и майките се следят.

Ромките без изследвания са в изолатора (или би трябвало да са).

По принцип всеки си поема риска, ако допусне контакт на бебето с външно лице (и то се зарази с нещо), докато и мама и бебо са в отделението, но не може да поеме риска, ако се зарази чуждо бебе и пр.

# 1 592
Мяуче, аз знам, че е така. Естествено, че така е добре и така трябва да е. Но...не ми харесва това, че уж  има правила пък се заобикалят и на единия етаж може, а на др. не. Това отношение ме дразни. А после да не говорим, че има сума ти деца с инфекции, та не знам къде е златната среда.
За мен не може и не бива да има разлика и такива порочни практики заради парите. Тоест да бъдеш с детето си струва еди колко си пари,ами ако ги нямаш.Тъпо е.
Не е справедливо.

Последна редакция: вт, 14 мар 2017, 16:31 от Каролин Бингли

# 1 593
  • offshore & overseas
Горе са по-малко майките и затова се заобикалят правилата по-често (по-удобно е), и то не от всички. Както вече споменах, с моя лъв се срещахме само във фоайето и извън отделението. На мен на моменти ми беше неприятно да влизат мъжете на съседките ми по легло в стата, но си мълчах, защото знам каква е емоцията.

В самостоятелните стаи е друго вече. Там си си сама и можеш да „вакараш“ мъжа си, без да притесняваш друга майка (е, освен онези, които щъкат по коридорите).

Вътреболничните инфекции се считат за контролирани (установени и лекувани).

Бъди сигурна, че и долу се заобикалят правилата от онези, които могат и искат. Peace

А и горе цената не е особено висока и си заслужава заради комфорта да имаш собствена баня и тоалетна (или поне да не я делиш с целия етаж).

Аз като се роди нашия син, бях готова да си плащам, докато трае целия му престой в неонатологията (тогава не знаех колко ще стои, но ми бяха казали, че не по-малко от 2 месеца), защото когато си в болницата, имаш право на свиждане с бебето всеки ден, а ако си си вкъщи - веднъж седмично (!!!). Лъв ми, изправен пред пълно разорение, намери връзка и си уредих да виждам бебчо веднъж дневно от понеделник до петък за по 5 минутки. За мен тези 5 минутки бяха всичко. Самият лъв не пожела да види бебето, не искал да го гледа така (като го питах как, не посмя да ми каже). Малчо стоя в МД 45 дни, много по-бързо го изписаха, слава Богу, чудесни са им неонатолозите и дано така да си остане!

Последна редакция: вт, 14 мар 2017, 16:37 от Мяуче

# 1 594
  • offshore & overseas
Да допълня само. По принцип вътре не пускат никого и горе, звъни се на звънец и ако има нещо за даване, може чистачка или друг да ти го донесе (или те викат да си го вземеш). Така че и аз точно не разбрах как влизат онези външни лица, които влизат. Абе, и горе не се влиза, но е по-лесно да издебнеш удобен момент, когато никой не гледа (повтарям се вече, но спомените ми идват накъсано). hahaha

# 1 595
Преди месец на седмия етаж дори през стъклото не можеше да се показва бебето, защото правеха ремонт. Не знам след като приключи ремонта какво ще е положението.

# 1 596
  • София
Хаха, долу правилата са по-железни може би и заради завеждащия отделението. Хм..Интересен субект беше, сега се сетих и за него. Определено управлява с твърда ръка.

# 1 597
  • София
За Д-р Дяволов някой беше питал колко му е приема - 70лв. А ако се прави секцио при него на кой етаж ще е? И по мед.причини секцио дали прави?

# 1 598
За Д-р Дяволов някой беше питал колко му е приема - 70лв. А ако се прави секцио при него на кой етаж ще е? И по мед.причини секцио дали прави?
Секциото се прави в операционната,а после са на 7-я доклолкото знам,но не съм сигурна.Информацията ми е от близка.Няма как да не прави по мед.причини,но знам че с него трябва от много рано да се уговориш,защото се занимава със соецифични бременностти и е много натоварен.

# 1 599
Независимо с избор на екип или не, може да си изберете на кой етаж да сте, на 7мия или на 12тия. Много често на 12тия няма места.
Доктор Дяволов прави секцио по медицински причини, ако наистина има такива и той прецени.

# 1 600
  • София
   Благодаря ви, момичета! Simple Smile

# 1 601
  • София
По темата 7 и 12 етаж
Първо да кажа, че сега правят ремонт на 7 етаж и в момента на 12 етаж има повече свободни места от на 7-ми.Отделението се пръскаше по шевовете миналата седмица.До края на април би трябвало да стане готово едното крило на 7 етаж и условията да са по-човешки.Моето бебе беше в неонатологията на 8 етаж и аз избрах след раждането да отида на 7.Определено условията не са от най-добрите,много е старо всичко и хигиената тотално липсва.Мизерничко си е с една дума,но ще го оправят до два месеца.Тоалетните поне са ремонтирани,но общи и не особено поддържани.
 Външни хора на 7 етаж не допускат,може евентуално да влезне за да донесе багаж и то във време в.което бебетата не са в стаята. Бебоците на 7 етаж се взимат през 3 часа за кърмене  и се връщат.
 Помощ за кърмене не очаквайте да получите,аз се свързах с една много мила консултантка в Майчин дом и тя.ми даде насоки и съвети как да започна.Дойде в стаята ми и ми показа.
Каролин,щом си по-чувствителна не ти препоръчвам етаж 7
Мяуче , сега на 8 етаж свиждането е всеки ден.Аз даже ходя по два пъти да си храня бебето

# 1 602
Bubble, може ли дадеш координати на тази консултантка? Все още се чудя къде да раждам, аз имам и време де, но да съм подготвена  Peace

# 1 603
  • София
Bubble, може ли дадеш координати на тази консултантка? Все още се чудя къде да раждам, аз имам и време де, но да съм подготвена  Peace
Пиша го на лични.
Тя е акушерка попринцип.

# 1 604
  • offshore & overseas
Веднага след като родих (9.02.2014 г., 19:55, неделя), ме попитаха къде искам да ме настанят (на 7-ми или на 12 етаж). Предвид внезапността на раждането и факта, че изобщо не бях обмисляла МД, нито пък имах представа кое как е там, избрах да съм на 12 етаж (и защото ми казаха, че на 12 ет. можеш да останеш повечко, докато на 7-ми етаж след обичайния престой, те натирват да си ходиш).

Не съм избирала екип, щях да си избера в Шейново, но не би. Лъвю ме закара буквално в последния момент (в епикризата пише, че съм била с 9 см. р-тие) и нямаше време дори да ми направят секцио, камо ли за клизми, окситоцини и тем подобни (което доста ми допадна впрочем Mr. Green). Подробно съм разказала по-напред.

Ако всичко с бебето е наред, каквито и да са условията, няма да ви пука. А и, както вече обясних, начини се намират. Както се намират на 12 ет., въпреки заключените врати, звънците и забраните, така ще се намерят и на 7-ми. Едната ми съседка по легло беше раждала при Дяволов, та май от него идваха протекциите, но не мога да се закълна в това.

Относно кърменето, аз нямах нужда от консултации и не ги потърсих, нито получих, но в МД, особено на 12 етаж, човек има шанса кърменето му да стартира и да продължи по най-добрия възможен начин (зарад туй, че бебетата са при мама, а и акушерките са доста адекватни). Аз имах богат опит и си знаех как да процедирам, затова мога да се похваля (е и леко да се пооплача), че кърмя малчун вече 3 години и 1 месец (е, първите 45 дни не беше точно кърмене, но пак е пил от майчиното мляко).

По принцип във връзка с кърменето на мен ми е известно едно име на лекар неонатолог от МД, и то го знам от форума: д-р Анета Попиванова. И вярвам, че ако я потърсите, тя ще ви даде добри насоки за кърменето. Не знам обаче на кой етаж е. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт