Магазин Декатлон-коректна ли е фирмената им политика?

• 10 669
  • 65
  •   1
Отговори
Магазин Декатлон-коректна ли е фирмената им политика?

Какво имам предвид? Не бяхме посещавали магазина от месеци, т.е. не мога да твърдя, че това винаги е било така, но след вчера съм меко казано възмутена. Не нарушават ли законите, или има вратички, който са заобиколени?
Какво имам предвид?
На всяка бройка от даден артикул в магазина няма сложена маркировка с цена. Мисля, че това е нарушение. Какво правят? Различните бройки с даден артикул са подредени в някакъв си ред, и на тях е сложена някаква голяма цена, която може да бъде преместена, скъсана и т.н. Съответно хората пипат, разглеждат, и съответно разместват предлаганите продукти и се получава разминаване в предложен продукт и обозначена цена. така вчера търсих цената на два вида джапанки, на нито една от бройките нямаше сложена цена. Наложи се да викам човек от персонала, и той да ходи да проверява в системата, каква е цената.

Купихме перца за федербал, 5 броя, различните модели/ 2-3 вида, бяха на един ред и отделу сложени имена и цена, общо, не на всяка бройка. Отново разместени, по наше мнение купихме перца за 12.60, но изненада на касата се оказаха за 25 лв.

Някаква малка топка за вода, голяма цена 4.80 лв, след разучаване на касовата бележка, се оказа, че е с цена 5.30. Разминаване между обявена цена и реалната в системата. да, за 50ст е, но това си е подвеждане на клиента. Нали ви е ясно, че сигурно има подобно разминаване в цените не само на тези топчици, направо ми намирисва на фирмена политика за печелене чрез подвеждане на клиентите. 100клиента на всеки по някое артикулче с 50ст-1левче отгоре, отделно като сгрешат и вземат един продукт за цена Х, а се окаже с по-висока цена и ето ви едни парички отгоре за фирма Декатлон. 100клиента с по 10 лв отгоре, ето ви едни 1000лв на ден.

Касовата бележка, друг проблем, според мен, нищо не може да се разбере от нея какво си купил на каква цена. Някакви цифри, номерца, нищо на Бг, обясниха ми, че с тази касова бележка, можело за сменя или рекламирам в магазините им в цял свят. Ами чудесно, но аз искам да разбирам какво пише на касовата бележка и щом я погледна да знам кое колко е струвало. Питах и други клиенти, оказа се, че никой не разбира какво пише на нея. Отново съзнателна фирмена политика, според мен.
Девойката на информация ми писа едно по едно, проверявайки в последствие в системата кое какво е. така открихме разминаване в цените и, че сме купили перца мислейки, че са една цена, а се оказаха друга.

Да, съм честна от всички закупени над 12 броя продукти само на един имаше маркировка с цена , на самата бройка. Всичко останало с общи цени.

Избрах си едни слънчеви очила, голям майтап, нямат цена, нямат нищо, на касата питам колко струват, не били техни, някой си ги забравил......така е, като нямат маркировки с цени и обозначения.

Освен в потребителите, къде на друго място да напиша, за да им направят проверка?

Бяха мили и любезни, управителя ми обясни, че не можели да сложат на всичко маркировка с цени. Моля? Как в много по-големи вериги, на всяка бройка има цена, а те не могат. Отвърнах му, че в такъв случай ще осигурят достатъчно служители, за да подреждат след клиентите и няма разминаване между цени и продукт. Но как, това били много хора? Ами тогава си маркирайте всяка бройка, по-малко време и хора. Пълни хитреци, за мен, подчертавам.

Хората обикновено, като отидат до магазина, на Околовръстното е, отиват с цел точно за този магазин, и едва ли ще отидеш само за едно-две неща, или нещо дребно, то бензина не си заслужава. Имах предвид, дават касова бележка, прибираш, не гледаш, и се разчита на това.

Възмутена съм

# 1
Не обичам да троля, но...
 newsm50

# 2
  • София
Пазаруваме сравнително често и до момента не сме имали проблеми с цени и касова бележка. Ние ходим в магазина им на бул.Владимир Вазов. Винаги е подредено.

P.S. Леко ми намирисва на лоша реклама...... Как до сега не са се оплакали други. #Sniper newsm50 censored

Ако не ви харесва не ходете и на пазарувайте от там.....винаги още на касата може да върнете стоката и да ви върнат парите.

# 3
Каква лоша реклама, вие четете ли внимателно?
Не.

Магазина използва хм newsm78хитрости, за да ви вземе повече пари, а вие не го осъзнавате.

Подредено, а има ли маркировка с цени на всяка бройка? Не.
Това коректно ли е? Не.

Оставаше и да не ми върнат парите, ако не съм доволна.

Я си вижте касовите бележки и си ги преведете, можете ли?
Трудно, ако въобще успявате. Освен, ако не сте купили 2-3 неща и по цените се ориентирате, но ако закупили 15, как ще разберете кое колко струва и какво означава в касовата бележка?
Сигурна съм, че не сте обръщали внимание.

Всичко изглежда точно, но само на пръв поглед Mr. Green

# 4
  • Пловдив
Аз пазарувам редовно в Декатлон Пловдив, нямам проблем да разбера цените. Досега разминаване между това, което съм взела и сметката на касата не е имало. Днес пак съм се запътила към Декатлон, имам списък, и видях името на магазина.

# 5
А проверяваш ли какво си купила и реалността в касовата бележка?

Дълбоко се съмнявам, че много от клиентите го правят. Обикновено си вземат пликчето с покупките+касовата бележка, спокойни, че могат да сменят и заменят. Просто никой не обръща внимание. Хората са впечатлени от цени джапанки за 3,50, очила за 7лв и т.н. но не се усещат, че междудругото точно до тях има и други на двойна цена, смесват се и т.н.

Разбираш ли на касовата бележка кое какво е?

Интересно, как хората зарибени от ниски цени, не обръщат внимание, на това, че магазина всъщност прави нещо нередно.

Има ли на всяка бройка маркирана цена?

Моля, да ми отговорят редовно пазаруващите, аз не съм от тях.

Не знам как се качват снимки, иначе бих приложила такава на касовата бележка

# 6
Не коментирам качеството на стоките, а цените, как са обявени, как са сложени, касова бележка и т.н.

Вие сте доволни от стоките в магазина, ок, не за това е темата обаче.

Колко лесно могат да бъдат подведени хората....дам

# 7
  • Пловдив
Днес искам да купя три чифта детски бански и три броя от фланелките с ув защита, три броя джапанки (три деца имам). Джапанките са по 4,50 лв, ув фланелките по 7лв, бански съм хвърлила око на едни по 16.20. Умножи по три - знам колко трябва да ми е сметката на касата от сега, преди да съм излязла от вкъщи. Признавам, не съм се вглеждала в касовата бележка, просто знам за кои артикули отивам, знам им цената и след като на касата моята прогноза и сумата съвпада за мен всичко е точно. Имам и карта за отстъпки.

Освен летни артикули купувам и зимни - това е единствения магазин в който има избор и размери на детски ски артикули. Има сигурно 10 размера ръкавици, с пръсти и без, за 4, за 6, за 8 години, за 12 години (нагоре не знам, големия син носи размер за 12 години ръкавици). Къде другаде в Пловдив мога да меря спокойно детски ръкавици и да имат номера и бройки? Ски каски - мерихме спокойно половин час, повикахме консултант, взехме каска. Щеки за 3 годишния ми син е практически невъзможно да се купят от другаде.
Велосипедни каски - в Пловдив има производител на велосипеди, във фирмения му магазин няма всички размери каски (личен опит). В Декатлон имаше.

И не, не съм рекламно лице на Декатлон, от магазина не ме знаят изобщо коя съм, но съм доволен редовен клиент.

# 8
То подобно нещо и в хранителните магазини се случва. Специално в Декатлон за перцата и на мен ми беше трудно да се ориентирам, но си пише на етикета на щанда и на опаковката, а пък и ако гледам перца от 12,90 и ми маркират 25 лева, при което сметката ми ще бъде различна от очакваната от мен сума, директно ще ги откажа, а и когато се помоли за помощ винаги са насреща. Перцата от 25 лв, бяха с корк и по-тежки мисля. В Лидл например ми се е случвало нещо подобно. Върнаха ми парите без никакъв проблем, чак ми беше неудобно и се наложи да се извинявам на касиерката.

# 9
Янтра, ти не ме разбираш или не искаш да ме разбереш?

Ами ние отидохме за едни неща, но покрай тях накупихме още доста, и сметката ни няма как да я знам предварително, като кошницата ми е пълна.

Не ме интересува доволни ли сте от стоките, а това, че в този магазин, НА ВСЯКА БРОЙКА НЯМА МАРКИРАНА ЦЕНА, КОЕТО СИ Е НАРУШЕНИЕ. ТОЧКА.

И не мисля, че не могат да сложат на всяка бройка цена, просто го правят съзнателно и нарочно. Те може всички, предварително да знаят точно какво ще купят и колко ще им е сметката, но за повечето клиенти не е така. Загубват се и се омайват в многото рафтове, ценички, промоцийки и т.н.

За това и си има съответните уредби, правила и ред, всяка бройка трябва да е с маркирана цена.

# 10
  • Пловдив
Връщам се от Декатлон, имам касова бележка. Освен кодовете за даден продукт на латинца, на английски пише продукта. За ув фланелката пише "WATER T SHIRT UV JR" , на топката пише "FIRST KICK T4 YELLOW", да не преписвам за шорти, джапанки и очила какво пише. ЗА МЕН всичко по бележката е разбираемо.

# 11
Всеки артикул, който съм купувала досега оттам /Декатлон на бул. Околовръстен път/ си е имал ценово обозначение Peace
Често има и таблички с повече информация за размери и прочее на изложените модели, вкл. и цена.
Онзи ден ровичкахме из спортните раници и действително хората ги бяха разбъркали, но всяка имаше етикетче.
Всичко на касата досега ни е съвпадало с очакваната/написаната сума Peace

# 12
В Метро също не всички артикули имат цени. Искам да кажа, че не е нещо необичайно само за Декатлон, иначе естествено, че ще е по-удобно и ясно ако има етикетчета на всяка стока Peace

# 13
Въпроса не е да е дали ще е по-удобно да има на всяка бройка описание и цена, а че така си е по закон и това е в нарушение от въпросната фирма. Това, клиента да е омаен от ниски цени и всичко останало му е без значение.....

Съжалявам, но живеем в България и официалния език е българския, не съм длъжна да знам английски, за да си разчитам касовата бележка. Точка.

Това, че всяка раница е имала етикетче, не значи, че на етикетчето има цена, и описание на продукта на бгезик Mr. Greenкакто се изисква.

Необичайното в Декатлон е, че няма цени на всяка бройка от всеки артикул и това не е изключение, а практика Mr. Green

# 14
И смятам да напиша до съответните органи, институции и т.н.

Декатлон яко си печели на гърба на клиентите, нарушавайки правилата.

Има ли на всяка бройка цена и описание? Няма. Това е нарушение.

Не ми пука, че е магазина с най-ниските цени на джапанки , ръкавици и термобельо.

Хората, са склонни да си затворят очите, само защото нещо им е изгодно.

Янтра, на всяка бройка имаше ли маркировка с цена? Едва ли.

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 17:53 от aniram*

Общи условия

Активация на акаунт