Магазин Декатлон-коректна ли е фирмената им политика?

• 10 685
  • 65
  •   2
Отговори
# 30
Извинявайте, но, ако в 19,50 влязат 20 души с нагласата, че има още цели 10 минути за пазаруване и пробване, а освен това има опашка на касата, магазинът няма да затвори до 21 поне. Затова са ви предупредили достатъчно рано, че няма да успеят да ви обслужат, защото са преценили, че има достатъчно хора вътре, които пробват, избират, плащат.
Аз лично също не съм имала проблем да се ориентирам кое колко струва.
Ако на персонала му трябва един час, за да се оправи с 10 души, проблемът си е негов. След като магазинът затваря в 7, клиентите имат време до 7, не 7 без 10, а да ги гонят 20 минути преди края на работното време е просто нахално. По принцип работното време на служителите би трябвало да е малко по-дълго от това на магазина именно защото трябва да се затвори, да се отчетат касите, да се оправи и т.н.

Цитат
Не помня в друг голям магазин да е имало толкова много стоки без цени на всяка бройка и подобна бъркотия.......в Била пазарувам всеки ден, не ми се е случвало никога
Била, Кауфланд, Пикадили и всяка възможна верига супермаркети са така, няма цена на всяка стока. Всеки втори квартален магазин е така. Просто не могат да отделят часове, за да маркират всяка дъвка и вафла. Мен пък ужасно ме дразни, когато си купя някаква козметика, примерно червило, а не него има залепен етикет, вероятно с лепило за тапети. Ако оставя етикета, той става на баница след седмица носене в чантата ми, а ако го махна остава лепкаво петно, което също се замърсява след два дни. И всичко това заради надпис с почти нечетивен шрифт "състав: виж опаковката".  Още по-любимо ми е когато сложат етикети или маркери на книги, при което нямаш друг избор освен да съсипеш корицата, за да ги махнеш.

# 31
В кой магазин има цени на всеки артикул? Аз такъв не съм срещала.
Като пазарувам си следя цените и на касата гледам при маркирането, ако има разминаване - връщам без обяснения. Дори аз да не съм видяла добре никой не ми се отказвал досега.

# 32
В Била всичко има цени.

В Кауфланд почти не пазарувам, но и в другите големи магазини не ми се е случвало толкова масово да няма цени на бройка. Ако се случи е инцидентно, а не практика. Правите ли разликата.

Хората могат да бъдат толкова заблудени само заради едни ниски цени, смешно.

Имат фирмено правило, ако има разминаване между обявената цена и тази на каса, да се подарява продукта. Знаехте ли го? Не.

Декатлон, са ми ужасни, заради евтини артикули имат почитатели, иначе в магазина им е пълен хаос и анархия.

Касовата бележка е неразбираема.

ЦЕНИТЕ  МАСОВО СА СЛОЖЕНИ ОБЩО, ЕДНА ЦЕНА НА ЦЕЛИЯ АРТИКУЛ, ТОВА СИ Е ФИРМЕНА ПОЛИТИКА, И ТРИК, НЕ ЛИПСА НА ОРГАНИЗАЦИЯ И ВРЕМЕ.

Това с информирането на клиентите, че няма време си е също пълна тъпотия.  

# 33
В колкото и Били да съм влизала няма на всяко шампоанче примерно цена. Или на всеки пакет тоалетна хартия. Или кисело мляко. Или бутилка сок/вода/алкохол. И т.н.
Във всеки магазин, включително там, ми се е случвало да взимам разместени стоки с друга цена - връщам на касата, както казах.

Имат фирмено правило, ако има разминаване между обявената цена и тази на каса, да се подарява продукта. Знаехте ли го? Не.

Не. Но съм убедена, че го има във всеки магазин. Точно в Била ми се е случвало да има объркан етикет. Заедно с касиерката отидохме до щанда, защото тя не вярваше. Видя го, върнахме стоката. На следващия ден отивам - пак си е същия. Ами приех първия ден, че е грешка, но след като вече са уведомени, би следвало да я поправят. Освен ако не е нарочно. Пак им казахме. Нищо. На третия ден мъжът ми свали етикета и го остави на касата.

Случвало ми се е и в Метро, Хит, Фантастико и Кауфланд.
Затова си мисля, че е масово и освен да си отваряме очите друго не можем да направим.

# 34
  • София
В много, много магазини няма цени на всичко и това не е проблем. В била също не съм забелязала да има на всичко цени.
Не разбирам какво си седнала тук на нас да ни се караш и крещиш. Като не ти харесва - не пазарувай, някой насила ли те накара да отидеш?
За политиката им за подаряване не знам...не ме интересува, по принцип по закон е, че ако има разминаване между стоката по етикет/ табелка и т.н. и на касата, се продава стоката на по-ниската цена.

Последна редакция: чт, 18 юни 2015, 15:29 от Angel_Dust

# 35
  • Пловдив
В Била всичко има цени.
Това е лъжа. Всеки ден пазарувам от Билла, това ми е основния магазин за ежедневен пазар. Цени има на всеки рафт, но не на всяко мляко, кисело мляко, пакет ориз и захар.

А някои хора така могат да лъжат в опит да си докажат тезата, смешно.

# 36
aniram, законът е ясен и не задължава етикирането на всяка дъвка или вафла, съответно не са длъжни да етикират всяка тениска или перце за федербал..
Имат машини за проверка на цената по баркода, като имам съмнение проверявам ..
Повечето неща имат етикети и цени на тях, но определено има дребошлъци или оборотни стоки, които няма как да етикират по единично

# 37
Вие не разбирате или се правите, че не разбирате?

някой ви даде отличен пример, модел джапанки един цвят е на ниска цена , а другите на 2 или 3 пъти по-висока, и хоп купуваш харесания цвят, подведен от етикетите и разместванията на невъзпитаните клиенти Mr. Green

Лично аз, в хранителни магазини никога не се обърквам и нямам проблем с цените.
По-голяма анархия от колкото в Декатлона не бях виждала.

Семейството не сме им редовни клиенти, не смятам и да ставаме Mr. Green

Янтра, не знам в коя Била пазаруваш, но в тази в която аз пазарувам всичко е точно.
Отделно скоро биг биг бос им беше на проверка и за сега се стараят
Скрит текст:
повишиха заплатите на обикновените работници, понижиха няколко мениджъра злоупотребили с позиции Wink

# 38
В Била всичко има цени.

ЦЕНИТЕ  МАСОВО СА СЛОЖЕНИ ОБЩО, ЕДНА ЦЕНА НА ЦЕЛИЯ АРТИКУЛ, ТОВА СИ Е ФИРМЕНА ПОЛИТИКА, И ТРИК, НЕ ЛИПСА НА ОРГАНИЗАЦИЯ И ВРЕМЕ.
Не съм виждала Била в която да има други цени освен общи. Индивидуални цени има единствено на продукти, които са различна опаковка - примерно парчето шунка може да е 300, може и да 500 грама, затова на всяко има отбелязани тегло и цена.

Кажи ми коя е Билата, в която ти пазаруваш, за да видя това чудо лично.

Няма такова правило, правилото е, че трябва да ти го дадат на по-ниската цена.

Цитат
  Чл. 27. (1) Продажната цена на услугата се посочва в левове.
 (3) Означаването на различни цени за една и съща услуга в търговския обект е забранено. Ако въпреки това са посочени различни цени за една и съща услуга, потребителят заплаща по-ниската цена.

Проверявай си правилата, а не говори наизуст, това е второ измислено правило, което цитираш.

# 39
Дори и да е така, в Била винаги всичко е подредено и няма как да се объркаш и вземеш артикул с Х цена на В цена.  Или поне вероятността е много малка.
И едното е хранителен магазин, другото е магазин за други стоки.
Магазин за дрехи или предмети, в който няма цена на бройка не съм срещала

В Декатлон е абсолютна анархия и никаква подредба

# 40
  • София
Това само един цвят/вид от серия да е намален също не е кой знае какво изключение, гледай по-внимателно за какво се отнася...
Аз не разбирам защо продължаваш - предупреди хората, който иска  ще го вземе под внимание и ще внимава, вероятно ти и някои други няма и да посетят магазина... другите явно се оправяме без проблеми и описаното за нас не е проблем. А законово нямат покритие твоите недоволства...
От тук насетне какъв е смисъла на темата?

# 41
Да ни покаже колко сме виновни, че не се възмущаваме как ни правят на глупаци непрекъснато. Тя просто иска да ни отвори очите.

# 42
  • Пловдив
Янтра, не знам в коя Била пазаруваш, но в тази в която аз пазарувам всичко е точно.
Пловдив, Билла 1 (цял Пловдив знае конкретната Билла като "Билла едно"). НЯМА цена върху всяка кофичка мляко. Да снимам ли снощните 4ри кутии с прясно мляко марка Билла? Никъде върху тях няма маркирана цена, цената е на рафта.

# 43

Не. Но съм убедена, че го има във всеки магазин. Точно в Била ми се е случвало да има объркан етикет. Заедно с касиерката отидохме до щанда, защото тя не вярваше. Видя го, върнахме стоката. На следващия ден отивам - пак си е същия. Ами приех първия ден, че е грешка, но след като вече са уведомени, би следвало да я поправят. Освен ако не е нарочно. Пак им казахме. Нищо. На третия ден мъжът ми свали етикета и го остави на касата.

Е това не ми беше хрумвало да им занеса етикета , иначе един прах за пране си стоеше с една промо цена поне месец .

# 44
Пак не разбрах - коя е Билата, от която пазаруваш?

За протокола - никога не съм пазарувала в Декатлон, така че едва ли можеш да ме броиш за заблудена клиентка.
Аз съм виждала  доста магазини за сувенири, в които няма цена на всяка бройка, същото се отнася и за почти всички магазини за козметика.
За дрехи - не е толкова често, но се случва, ако продават неща от един и същи вид. Но пък в началния си пост не говориш за дрехи, обърканите неща са били спортни стоки.

Общи условия

Активация на акаунт