Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-4

• 77 255
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Какво ще кажете за имот с тераси над него (предпоследен етаж - над имота последен етаж).
В имота имаше следи от протекли тераси отгоре, но стройтелят ни уверява, че всичко е ремонтирано и нямало вече проблем...

Ами аз сега си купих такъв и ще споделя след някой и друг месец Simple Smile

Не очаквам да има проблеми, понеже терасата си е вид покрив - ако има добра хидро и топлоизолация, не би трябвало да има проблем. А ако се появи такъв, се надявам съседът отгоре да е разбран и да ремонтираме изолацията (ако не е разбран, ще трябва да го съди застрахователят ми).
Всъщност моята тераса също е част от покрива на съседите отдолу. Та ще видим де.

Добре де, каква е разликата между този тип строеж и стандартните сгради, в които съседът отгоре си има обикновена отворена тераса, която я вали дъжд и сняг, а съседът отдолу я е "усвоил" като кухня? Нали е същото?

# 76
И какво ви бърка пък каква оценка ще ви направят? Свързано е с колко кредит ще ви отпусне банката ли? Ми не теглете кредити бе. Ще ги връщате тройно. Чунким ако не живееш в нов кимизарник в младост, си пропуснал кой знае какво в живота. Купете си панелка в Обеля, и тя ще е по-хубава от прехвалените ви нови строителства в Младост. Ама щом ви харесва да ставате роби на банките и да живеете на 15 км от центъра в мръсен и пренаселен с коли квартал, давайте.

# 77
Да, оценката е важна заради размера на ипотечния кредит. Банките отпускат процент от пазарната, нетната реализируема или ликвидационната стойност на имота, всяка работи по собствена методика.
Благодаря за съвета за ипотечното кредитиране иначе, но няма да се възползвам, евентуално може да влезе в употреба на някой, който не е финансист с дългогодишен опит в банковата сфера Wink Laughing
Не се интересувам от Младост, предпочитам райони и минимално панелно/ЕПК строителство.

# 78
Здравейте,

чета Ви от доста време и не знам как и дали някога ще успеем да си намерим имот! Избрали сме си локация - Гео Милев, Редута ( в частта към бул. "Ситняково"), Слатина ( до района на кръстовището на ул. "Слатинска" и ул. "Гео Милев". Имаме нужда от две самостоятелни стаи, (една за бебо на 10 месеца) и кухня, което май по някакви неписани стандарти се води за триестаен наместо двустаен с кухня. Предпочитаме да е тухла, строителство след 2000 година. Може и малко преди това. Искреното ми желание е да намерим имот без посредничество на агенция, което всъщност се оказва трудната част! Ако някой, който чете този форум може да предложи нещо подходящо на търсенето ни, ще е много хубаво да сподели! Моля пишете ми на лични! Поздрави и успех на всички търсещи! Дано всички тази година бъдем новодомци!

# 79
  • In the shadows of my mind
Нещо темата не е много активна, дали всички си намериха жилища, и само аз останах  Laughing
Без да искам да започвам спора старо-ново стройтелство, дайте мнение за тази обява

# 80
Здравейте,

Как вървят данъчните оценки на имотите в Младост, по-конкретно Младост 2.
Ще си купувам апартамент , ново строителство и много ме притеснява данъчната оценка да не е висока. Продажна цена около 80 к евро, т.е данъчната оценка на половина ли трябва да е , или по-ниска даже ?

# 81
  • София
За данъчната оценка - питай в данъчното на Младост. Зависи от много неща  и няма как да разбереш по други съседи с панелки и ЕПК в района.
За апарт. по обявата - харесва ми. Наясно съм, че купувачите ще реват, че им е скъпо.
Ако ви харесва разпределение и район - инвестирайте.

# 82
Апартаментът от обявата на мен ми харесва като тип строителство,квадратура,етаж,гледка,състояние,общи части, вкл и нов асансьор,около блока изглежда добре.При достатъчен бюджет,бих го включила при избора си на имот.

# 83
Момичета, моля за помощ. В следната обява има схема на разпределение на имота.

Обява

Колкото и да я гледам, схемата по никакъв начин не ми пасва на описанието. Струва ми се, че е нещо различно. Не мога да разчета написаното върху нея. Според вас, за този апартамент ли се отнася или са публикували грешна схема?

# 84
Момичета, моля за помощ. В следната обява има схема на разпределение на имота.

Обява

Колкото и да я гледам, схемата по никакъв начин не ми пасва на описанието. Струва ми се, че е нещо различно. Не мога да разчета написаното върху нея. Според вас, за този апартамент ли се отнася или са публикували грешна схема?
Актуална ли е тази обява?
Пише горе вдясно Продадено.

# 85
MAMA NA....?, мерси, че ми обърна внимание. До преди малко го нямаше (даже имам принт-скрийн на страницата). Преди да напиша тук, им писах и на тях. Явно, след писмото ми, са сложили надписа. Е, поне да не се надявам на отговор.

# 86
Разпределението е на сутерена. Пише отстрани, а и на всяко помещение си пише "мазе". Друг е въпроса на кого са му притрябвали размерите на мазето. Некадърни брокери.

# 87
Вчера гледам обява,която звучи хубаво,но няма снимки.
Пиша на агенцията с молба да ми пратят,както и да ми обяснят местоположение,че Център е много общо казано.Отговор:собственикът не позволявал да се дават снимки на имота му и мястото нямат право да посочат,та затова да съм идела в офиса да говорим и евентуално оглед.
Ако това е номер-плоско;ако не е-тъпо.
Прескачаме и продължаваме  Simple Smile

# 88
LilaC, аз също съм се сблъсквала с подобно нещо. Яд ме е само за изгубеното време и сметките за телефон, когато попадна на подобен брокер. Ясно е, че си пазят информацията, да не би някой да ги прескочи. Но не може да не даваш поне приблизителен адрес. Да кажат, например: "В района на еди кое си е", пак ще е някакъв ориентир. Никога не бих отишла на среща с брокер, ако не ми е дал поне малко информация в кой район е имотът и няколко снимки. Разликата между имот на "Дондуков" и Мол София (което някои брокери считат за център, но не и аз) е огромна.

# 89
Здравейте!
Някой има по-детайлна информация за "Флора парк" в Манастирски ливади? Не намирам инфо дали е в Изток или Запад. Качеството на строителството съм сигурна, че е на високо ниво, защото днес бях в "Гардения" в "Младост" и видях.
Всички блокове ли са завършени във "Флора"?
Все така ли са на една ръка разстояние от останалите сгради, както в "Манастирски" запад?

Общи условия

Активация на акаунт