Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-4

• 76 867
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
За единия от новите блокове до входа на Южния парк знам, че е доста скъп и той е сравнително по-нов /но не чак толкова/, за другия не знам. Блоковете по "Бяла черква" са 12 етажни, тухла, старо строителство - 60-65 г. На етаж има по 4 апартамента - 2 тристайни /преходни/ и 2 едностайни. Трисстайните от едната страна имат следното изложение - кухня/трапезария - запад, стая и хол - юг, спалня - изток. От другата страна на блока са с по-лошо изложение - запад, север и изток. Тристайните са с площ около 96-100 кв.м. по нотариален акт, като холът е около 25 кв.м., спалнята - 14-15, стаята - 14, кухните са с малък бокс и малка трапезария. Имат баня и отделна тоалетна, големи коридори /в единия с възможност за голям вграден гардероб/.

Аз затова се чудех така описано от алегра къде ще да е това...два двустайни на една плоча, старо строителство, на самата витошка, ама на входа на парка. Просто не мога да локализирам такава сграда там.

Мисля, че за сравнително по-новия не става дума - наричат го Парк Резидънс  и наистина е много скъп, доколкото зная. Другият също, на ъгъла над Добрев, не е, предполагам, защото тя говори за старо строителство. И говори за 2 двустайни на етаж, което не отговаря на твоето описание на високите по Бяла Черква. А и по Бяла Черква не са по Витошка, по Витошка има стари, но те пък не са на входа на парка. Но предполагам, че алегра ще обясни.

П.С. Не съм брокер и никога не съм била. Просто познавам добре квартала.

# 316
Аз също не съм брокер, просто съм отраснала и живяла/живея в квартала, затова знам тези подробности.

До по-стария блок на входа има един висок блок, но се води на П.Каравелов май, и не знам какъв вид строителство е това, но все пак съществуваше през 70-те години. Иначе на Витошка е "дългия" блок с магазините и едно малко блокче, пак до "стария" блок на входа на парка. Както и да е - мястото е прекрасно и при възможност си заслужава инвестицията. Колкото до шума - моя апартамент е на "Бяла черква", която също стана доста шумна, но с добра дограма нищо не се чува. Като цяло има проблем с паркирането, това е минусът.

# 317
  • София
Онзи ден видях голям транспарант на балкон с/у товарния вход на "Бизнес парк София" Младост-4, че се продава тристайно жилище от собственик. Панел е.
Някой търсеше в района. Не знам никакви подробности, просто ми привлече вниманието.  Peace

# 318
  • София
Явно има някакъв проблем, защото поне от едно 3 години си стои там  Peace

# 319
Аз също не съм брокер, просто съм отраснала и живяла/живея в квартала, затова знам тези подробности.

До по-стария блок на входа има един висок блок, но се води на П.Каравелов май, и не знам какъв вид строителство е това, но все пак съществуваше през 70-те години. Иначе на Витошка е "дългия" блок с магазините и едно малко блокче, пак до "стария" блок на входа на парка. Както и да е - мястото е прекрасно и при възможност си заслужава инвестицията. Колкото до шума - моя апартамент е на "Бяла черква", която също стана доста шумна, но с добра дограма нищо не се чува. Като цяло има проблем с паркирането, това е минусът.

Ами ние обичаме да спим на отворен прозорец и затова шумът е проблем за мен. Иначе дограмата спасява, така е. Освен шума от големите улици идва и прах и мръсотия. Обаче пък гледката откъм Бяла Черква сигурно е прекрасна  Peace Проблем с паркирането навътре в уличките няма, защото сградите са по-малки и съответно по-малко семейства живеят, и има по-малко коли.

Да, и аз си помислих за този на Витошка, дългия с магазините, луксозния за домашни потреби, ПИБ и козметиката Лили,обаче той не е на входа на парка. На самия входа от тази страна е Парк Резидънс само. Как да е, алегра може би ще обясни, а ако си харесат там, ще почерпи Simple Smile

И аз мисля, че е хубаво място  Peace

Последна редакция: нд, 19 юли 2015, 19:36 от Анонимен

# 320
  • Sofia
Става дума за един 6 етажен блок с два входа бл.131 който е залепен за новото строителство на входа на парка - този в който имаше магазин за килими. Ще пусна линк от обявата по- късно и ще разказвам

# 321
Става дума за един 6 етажен блок с два входа бл.131 който е залепен за новото строителство на входа на парка - този в който имаше магазин за килими. Ще пусна линк от обявата по- късно и ще разказвам

Разбрах те, номерът е Витоша 131, а блокът се води 19. Ще чакаме включване Simple Smile

# 322
  • София, Bulgaria
Лелееее..... че сте активни, няколко седмици Ви изпуснах, а Вие сте разнищили една камара проблеми....не сте ли на почивки ...моренце...планина??? Не, няма почивка, който си има имотни задачи за решаване си ги действа. Всяка година обратно на очакванията юли и август има доста сделки, може би защото на пазара са най-мотивираните, които не могат да отлагат.

# 323
  • Пловдив
Става въпрос за апартамент на Централна гара в Пловдив .
Бях писала и по напред в темата ,че го продавам .
Днес се срещнах с брокера и не ми даде надежда ,че ще го продам на цената ,която аз търся  Sad
Но аз се надявам и вярвам ,че ще дойде правилния човек и ще каже ето това е което търся !!!
Иначе ви следя редовно ,но жалко ,че повече се коментира София ,което е напълно нормално .
Послушах съвета да една дама от форума и аз разлепих ,че продавам апартамент ,но жалко е ,че само агенции се обаждат ,а аз много искам аз да си го продам .Това е добре и за купувача де .

# 324
  • София

3 години??? Не бях го забелязала досега.  Tired

# 325
Това, че стои не е гаранция и нашия беше постоял няколко месеца, може и към година, но е бил на съвсем друга цена , после хората свалиха и стана сделката. аз се притеснявах разбира се , но вече 8 месеца не откривам нищо нередно, много сме доволни. И от местопложение, вход, съседи особено, а това е супер важно. Хората са си възпитани, а ето седяло си е жилището епродадено, то не е било и празно де, ама бързо се освободи...

# 326
  • София
майкоооу, към година Crazy а аз нашето го пуснах преди няма и две седмици и вече се чувствам притеснена, че няма интерес ... а и съм ужасно нетърпелива ... ако трябва да чакам година ... Tired за да го продам ...  Whistling

# 327
Мда, така се оказа толкова е стояло, но е било с 20 отгоре, а може и повече в началото, на нас ни свалиха от цената и си разделихме едни разходи, така каза ММ. Значи станало е с почти 30 по-евтино за една година.

# 328
Доколкото знам не иска никакви посредници, предполагам че това е част от проблема. Държи си някаква цена (не знам колко е), не бърза с продажба.

# 329
  • Sofia

Разбрах те, номерът е Витоша 131, а блокът се води 19. Ще чакаме включване Simple Smile

Ето обявата, за която Ви досадих толкова много  Wink

http://www.imoti.info/pcgi/info.cgi

Уви, огледа не ни остави с много добри впечатления: малки стаи и шум от бул. Витоша, иначе кв. Иван Вазов продължава да е №1 за мен, но с жилище на по тиха улица.... дано до година да излезе нещо подходящо в околностите  Confused

Четиристаен апартамент

град София
Иван Вазов
бул. Витоша  Виж на картата

Цена: 165 000 EUR
1320 EUR / кв.м
 EUR    USD    Лева     

Квадратура: 125 m2
Етаж: 3-ти
Телефон: ДА
ТEЦ: ДА

Особености: Тухла

Допълнителна информация:
Продават се два двустайни апартамента един до друг, които биха могли да се обединят в голям четиристаен апартамент, разположени са в тухлена сграда от 69г. , етаж 3 от 7, единия е с изложение - изток, а другия с изложение изток/запад , и двата са непреходни. И двата апартамента са за ремонт. Офертата е за частни лица. 0896695119 Румяна Минева 

Общи условия

Активация на акаунт