Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-4

• 76 675
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
.... голям застой и в двете посоки и за покупка и за продажба ....  Whistling

Моите наблюдения за обратните, толкова оживено не е било и в пика на имотите Rolling Eyes

# 496
.... голям застой и в двете посоки и за покупка и за продажба ....  Whistling

Моите наблюдения за обратните, толкова оживено не е било и в пика на имотите Rolling Eyes

Много се надявам да има наистина оживление, защото до момента не виждам такова. Продавам тристаен в Дружба 1, София, бях питала тук преди за цената, но никой не ми отговори. Консултирах се с агенция - била добра. Ще видим какво ще се окаже.

# 497
Оживлението е голямо за реални цени.
Търси проблема в твоята.

# 498
наистина много отпускарски период ... нищо ново от една камара време, а наличните не успяваш да си организираш оглед - собствениците на са на линия .... голям застой и в двете посоки и за покупка и за продажба ....  Whistling
Това за собствениците не го вярвам. Мисля, че е номер на агенциите.
Случвало ми се е да търся под наем, а брокерите "не могат" да се свържат с тях няколко дни, докато ти предложат друга оферта, защото бързаш.
За продажба пък звучи още по-несериозно.

# 499
цлете, тя може да си е добра, но щом няма клиент, готов да я плати, значи не е реалната.

Оживлението е голямо за реални цени.
Търси проблема в твоята.

Точно Peace

Церемония, никой брокер не би си позволил подобно нещо. Често същия имот го има и при други агенции или като ги позабави ще идат и ще си намерят собственика. Описаното обаче е характерно за фирмите, които пускат т.нар. набирателни оферти - много Убави, много големи, бижу и за без пари... само че са напълно измислени с цел да си наловят шарани, на които след това да предложат реалните.

# 500
  • София
От миналата седмица се опитвам да си организирам огледи.  от 10 обяви - 2 огледа ... едните ще се върнат в петък, вторите чак другата седмица  Rolling Eyes

# 501
Следя темата отскоро. Имаме в момента двустаен панелен апартамент в краен квартал и искам да купим втори тристаен, в по-добър район, без първоначално да продаваме настоящия (плюс ваканционен имот, но той е трудно продаваем в момента и ще си го пазим). Имаме известна сума пари, която не ни носи дивидент, може да вземем кредит, но предпочитам да не е много голям - до 40 хиляди евро (приблизително цената на настоящото ни жилище).
С тази сума имаме вариантите - да купим стандартен тристаен панелен апартамент в по-добър район, близо до парк или да търсим ново строителство в по-отдалечен район. Въпреки че не съм фен на "панелките", предпочитам локацията пред тип строителство.
От бегли наблюдения на пазара мисля, че тенденцията е към покачване на цените в сравнение с изминалите 1 -2 години.
Чудя се дали да действаме сега или да изчакаме (възможно е да получим още сума пари от наследство) - но какъв ще е тренда в следващите 5 години?!
П.С. За София става въпрос.

# 502
В момента забавянето на разплащания с ескроу-сметки е от около три седмици. За София.
От къде идва забавянето?

От службата по вписване...а ако има и стара ипотека да се заличава....може и повече от месец да стане 40 дни и +

Ами честно да ви кажа и аз не бих се съгласил да си прехвърля имота и 40 дни след това още да не съм си видял парите.

# 503
В случая продавачът няма особен избор, като продава ипотекирано жилище, чиято ипотека трябва да се свали. Най-добрият вариант за бърза сделка сигурно е без ипотеки и извън сезона на отпуските.

# 504
От службата по вписване...а ако има и стара ипотека да се заличава....може и повече от месец да стане 40 дни и +
Ами честно да ви кажа и аз не бих се съгласил да си прехвърля имота и 40 дни след това още да не съм си видял парите.
[/quote]
Блокирани са,ама поне са на твое име.Има неудобство,но няма риск,ако продаваш чист имот.
А купувачът без НА и без пари как да се чувства?Щото забавянето означава по-дълго време след разплащането имотът да принадлежи на стария собственик,нали така?
Като продавач бих чакала и ***.На маймуни ни направиха бюрократите.

# 505
Май се очертава вашата за началото на другата седмица, дано имате късмет по-рано.
Можеш ли да ми дадеш номера/отдела на който звъниш в агенцията, на лични, че и на мен ще ми потрябва скоро?
сделката ни е вписана вчера, документите най-после са готови
звънях на централните телефони 9486 189; 9486 215; 9486 157; 9486 162, изисква търпение Mr. Green

Блокирани са,ама поне са на твое име.Има неудобство,но няма риск,ако продаваш чист имот.
А купувачът без НА и без пари как да се чувства?Щото забавянето означава по-дълго време след разплащането имотът да принадлежи на стария собственик,нали така?
Като продавач бих чакала и ***.На маймуни ни направиха бюрократите.
Не е точно така. Ако е с кредит, банката не отпуска парите на купувачите, докато не мине вписването и не е готов новия нотариален акт, т.е. нямаш пари, чак когато имаш нотариален акт. Ако сделката е под друга форма, може да се впише същото при изповядването - парите след готовия акт.

За застоя не съм сигурна... който активно и сериозно купува/продава, намира начин. Аз пуснах обява вчера, сутринта ... вечерта минаха 3 огледа, за днес имаме уговорени още 3. Разбирам, че това раздвижване е защото обявата е нова, а останалите се въртят с месеци, но все пак  Rolling Eyes

# 506
  • София
Да попитам - как сами определяте цената на продавания от вас имот, за да се стори реална на купувачите и да има интерес, че и да се стигне до продажба?

# 507
сделката ни е вписана вчера, документите най-после са готови
звънях на централните телефони 9486 189; 9486 215; 9486 157; 9486 162, изисква търпение Mr. Green
Честито и благодаря за телефоните Simple Smile Повече от две седмици забавяне, не е малко... Когато е готов нотариалният акт, след това ли се подава за удостоверение за тежести или едновременно станаха? От нотариуса ли се получават или трябва да се ходи до агенцията?

# 508
Здравейте момичета, предстои ми покупка на жилище, но обявите за продажби без посредник са изключително малко.
Търся в imoti.net, imoti.bg, imot.bg, bazar.bg, olx.bg, homes.bg и alo.bg Може ли да ми предложите някой друг сайт за продажби на имоти, по възможност без посредник?
Търся тристаен в южните райони, но съдейки по цените + евентуалните комисионни + нотариус, явно бюджета ми се оказва ограничен. Някакви идеи?

# 509
  • Пловдив
Здравейте момичета, предстои ми покупка на жилище, но обявите за продажби без посредник са изключително малко.
Търся в imoti.net, imoti.bg, imot.bg, bazar.bg, olx.bg, homes.bg и alo.bg Може ли да ми предложите някой друг сайт за продажби на имоти, по възможност без посредник?
Търся тристаен в южните райони, но съдейки по цените + евентуалните комисионни + нотариус, явно бюджета ми се оказва ограничен. Някакви идеи?
И тук Без посредник също .Аз продавам и тук също съм пуснала пък да видим .Пловдив става въпрос .

Общи условия

Активация на акаунт