Отговори
# 510
Майко мила!@! Ама това маршрутката си е цяло родео. Като бях студентка излезнаха тези маршрутки....ми те карат като луди. Прави хора вътре, падат като чували с картофи....ужас!
Некултурни има навсякъде, не само в България. Колкото по-асоциални толково устите им са по-големи.

# 511
Хaхaхaхaхa, и моят син нa въпросa къде е бебето ми сочи коремa. Кaто му кaжa цункaй бебето ми вдигa блузaтa и целувa коремa. В последно време зaпочнa и неговия корем дa си покaзвa  hahaha A кaкво му рaзбирa глaвaтa нa 2г хич не ми е ясно. Ще видим кaк ще реaгирa нa новия член нa семейството октомври. Мисля, че нямa дa имaме дрaми, по-скоро ще го възприемa кaто новa игрaчкa и ще трябвa дa се пaзим денонощно.

# 512
Привет дами Simple Smile
Да дам отчет, днес бях на ЖК. Мерки и теглилки, качените килограми са вече 7  Tired , кръвното 120/80, странното е обаче, че обиколката на корема ми я измери същата като преди месец  newsm78 и акушерката сумати и време не можа да чуе тоновете на бебето....пппфффф....накрая уж ги улови и ми вика ще следиш за ежедневни движения на бебето  Shocked ... не знам как да го тълкувам това....
Иначе май почват да ни гледат на 2 седмици, щото ме викат след 2 седмици.
В 7 месец щяла съм да имам кръв, урина и видеозон  Peace И така Wink

# 513
Веси това, че тя трудно е уловила тонове, не означава нищо - може да си е спало, ти усещаш ли си ритничета?

Маршрутката си е пълно приключение, добре че отдавна вече не я ползвам  Peace

Ladyjj много добре си растете  Hug 

# 514
ladyjj, за хемоглобина май е нисичък, но то при повечето бременни е така, сподели утре какво ти е казала докторът, че и аз умувам за моя хемоглобин, другата седмица ще го пусна пак да видим как е. А за левкоцитите - нямам представа, не ти ли казаха от какво са завишени?
Vessi-barabesi, казаха ли ти колко движения трябва да усещаш на ден?

# 515
Чудя ви се като кажете да помоли някой да стане. Ми нямаме такова съзнание. На мен в интерес на истината мъже ми стават, но жените се обръщат в другата посока. Точно в маршрутка е много неприятно, разбирам, че си плащат за удобството, ама така спират и тръгват, че си е опасно. Вчера пред лекарски кабинет чакам, имаше и един татко с малко дете, дойде една девойка и направо влезе, пререждайки всички. на излизане само аз и казах колко е невъзпитано да пререди малко дете, а тя само каза: Съжалявам. Еми това сме ние.

# 516
Веси, аз преди 2 дни не усещах никакви движения цял ден, че и вечерта като легнах също, изплаших се, защото като легна по гръб винаги усещам движения. На сутринта в 5 обаче получих такъв ритник и цял ден преобръщания, че явно си е спал и мързелувал човекът. Явно има и такива дни.
Иначе четох за един трик, ако бебче не се движи, не помня дали тук е коментирано. Изпивате една чаша студена вода или сок, лягате по гръб, отпускате се и трябва след около 15 тина мин да го усетите, дори и да е мнооого леко, пак се приемало за движение.

# 517
Бисквитка, и на мен ми е много трудно с малкия, едвам успявам да не го вдигам непрестанно. Само за в леглото или за в столче/количка за в колата и др. Нямам представа как ще е с бебето, нищо не разбира още като говорим за бебета. Иначе се държи добре с деца и малки и големи. И на мен ми се иска три дечица, но се мотах дълго време, та не знам...две породени ок, ама три!? Имам позната мама от другата отччетна с 4то и все породени, но не мисля, че имам толкова сили и спокойствие.
За работата - много исках да съм в дълъг болничен още миналата бременност, това е единственото за което съжалявам. Този път се опитах да им намекна, имам контракции и леки болки понякога, казах им го направо дори преди седмица-две, след мъмрене, че съм прекалявала с болничните - два пъти по 3 дни, за да гледам малкия болен! Знаят, че съм бременна отдавна, и още нямам избран заместник. Но ще изберат, защото ги предупредих, че след отпуската се връщам само за няколко дни, докато отсъства колежката и после съм в болнични.Харесвам си работата, но сега са ми други приоритетите, а и имам нужда от малко почивка (трудно е с малкия, но поне мога да полегна за час следобеда).
Бебка не са я гледали от 2 седмици, но усещам движения, особено ако я притисна случайно със стегнат панталон или от позата. Онази нощ сънувах кошмар и като се събудих тя така ме изрита, че ме стресна...милата, май и нея съм разстроила с кошмара...

# 518
Аз не виждам защо се сърдите на работодателите си...Да не би да ги чакате да ви приканят да си отидете вкъщи и да си почивате. Това няма да стане! Всеки си гледа интереса. Просто отивате на лекар и си взимате болничен. Вие вече сте ги предупредили, чакали сте, но в крайна сметка коремите натежават, времето става горещо и куп други неразположения ще изпитате. Никой "Браво" няма да ви каже! Вярно, че след майчинството пак ще се върнете там и трябва да се запазят добрите отношения, но това се отнася и за двете страни.

# 519
За градски транспорт не искам и да чуя. Добре, че не ми се налага. ММ ме разкарва, ако не може брат му се отзовава, ако и той не може аз се разкарвам. Още в началото на бременността се бях блъснала заради тази разсеяност и сега се карам само на близко, по добре познати маршрути, ако много се налага.
На мен никой не ми отстъпва ред по опашки разни. Въпреки че съм видимо бременна с малко дете в количка, което обикновено като спрем започва да се мъчи да стане и мрънка.
Аз доколкото помня 8ми месец или по-късно се  ходи  през 2 седмици. Не е от 7ми. А за движенията мисля е индивидуално. И преди и сега при мен много мърдат. Други пък много малко и леко. Не мисля, че това значи нещо. Но все пак всички мърдат.

# 520
акушерката, която ни води лекцията в МД миналата седмица каза, че от 32 седмица трябва да ни се правят записи на тонове на бебето. А иначе май си зависи от доктора колко често ще ни вика, ама наистина в 9ти месец е по-често. Аз в понеделник влизам в 7ми (ама по моите си изчисления според термина).
Шмокси, моят термин е ден преди теб, ама виждам, че ти пък утре влизаш в 27ма  newsm78
Обърках се пак с тези седмици...

# 521
За работодателите подкрепям Шикер. И мен никой нямаше да ме прати да си почивам в болничен ако не си бях тръгнала. А при мен имайте предвид, че аз преди известно време шефката сама ме пита до кога смятам да съм, казах й до средата на юни и тя каза ОК. И като наближи, пак й казвам, че от понеделник ме няма и тя се нацупи и взе да търка ръце. Ами да са се организирали бе, техен си проблем  Crossing Arms И да видите как последния петък, който бях на работа как пуснаха веднага обява за мястото ми по заместване  Peace
За тоновете по принцип и ако си спи бебето пак трябва да се чуват, нали му бие сърчицето  Heart Eyes А моята бебка аз всеки ден по няколко пъти на ден си я усещам, даже тя докато ме ръчкаше по корема да търси къде е телцето явно, и тя си мръдна пак и аз й казвам ама ето то сега ритна, пък тя тъпо ме гледа ей така  Shocked Абе....шантава работа ...
Не са ми казвали по колко пъти на ден трябва да го усещам, според мен си е индивидуално  Peace

# 522
ladyjj и моите левкоцити са леко завишени и като поразгледах в нета много бременни пишат,че е нормално,а хемоглобина ти е нисък да,сигурно ще ти изпишат нещо
И по темата  Laughing
https://www.facebook.com/-spam013-/photos/a.462885959116.245324. … 081074117/?type=1

# 523
  • София
Привет маминки, днес бях доста заета и цяла вечер наваксвам да ви изчета:)
Веси, и моят хемоглобин е малко нисък, може би трябва да попиташ лекаря за завишените кръвно телца. Иначе някуде бях чела, че във втори триместър трябва са усещаме поне 10 мърдания на бебето:) аз усещам беба много, през цялото време докато е будна е активна, но онзи ден цял ден не я усетих през целия ден..
Аз утре съм на лекар и ще я видим малката госпожица Simple Smile)
Някъде по назад мернах че доста от вас ползват прах и омекотител на Сано- и аз го ползвам, дори за нас, особено омекотителя ли е любим:) мисля беба да я перем с този прах:)

# 524
Biskvitka87, не знаех за Биозина, хубаво ми каза да съм в час  Wink предполагам тези които имат проблем с усвояването на желязо го пият. А как го пиете тогава Биозина?
Radinka, как си? нормализират ли се вече нещата при теб?
 и аз като Eos знам - поне 10 движения на  12 часа, но при напрежение или притеснение не се усещали и е нормално било това.

Общи условия

Активация на акаунт