Отговори
# 495
Чоко, аз имах предвид момичетата, които казват, че искат да излязат, а нямат заместници. Може би да известна степен те разбирам за работата, но моите разсъждения са различни. Вероятно защото винаги съм мислила за работата си просто като за средство да взема пари.
И аз като гледам приятелки с деца на 4-5 години, доста по-лесно им е. Дори децата да не им помагат, поне не им пречат, вече са доста самостоятелни, по цял ден са на градина. Ангажират ги, но не физически. Моят палавник е тотално зависим от мен. Не мога да си опазя корема от него. От сега се чудя как живот и здраве ще опазвам и бебето.

# 496
да да , така е , имах предвид, че ако искат после да се върнат пак там....няма да е добре да се разделят в лоши отношения  Hug
При вас ще е забавно с малка разлика, ще трябва да дебнеш малкия  Joy

# 497
и на мен ми се иска да си ходя на работа до края, след 2-те години майчинство ми се иска да се разнообразя малко Simple Smile Любимото ми време е като карам сутрин до работа и говоря на бебо  Heart Eyes
Аз се притеснявам от малката щерка как ще приеме бебето, тя не дава на никой да ме приближи или целуне, гони кака си, баща си. Смята ме за частна само нейна собственост Simple Smile Надявам се да не стигне до някакви крайности с бебето. Иначе голямата вече го е преживяла Simple Smile

# 498
  • В къщурката на хълма на феите
Не знам какво ми става но ако постоя повече от 10 мин права ми прилошава, чувствам се все едно ми пада кръвното, вие ми се свят. На задух също не търпя.
аз имам абсолютно същия проблем и подозирам, че е е свъзан с ниското ми кръвно в момента или по-скоро в началото на бременността, когато още не бях свикнала с него .. вчера както ви се похвалих пих едно кафе и вечерта имах усещането, че изкарвам хипертонична криза /знам какво е усещането, защото като тинейджърка съм вдигала кръвно и съм стигала завидните стойности 170/100 / .. помолих майка ми да ми премери кръвното и установихме, че е 120/74 Mr. Green Mr. Green Mr. Green на мен ми помага да седна, да си вдигна главата назад и да дишам бавно и дълбоко .. за около 2-3-5 минутки проблема отшумява Peace

Аз се притеснявам от малката щерка как ще приеме бебето, тя не дава на никой да ме приближи или целуне, гони кака си, баща си. Смята ме за частна само нейна собственост Simple Smile
моята Ема има абсолютно същото поведение и мен точно същите неща като теб ме притесняват и се моля да не е крайно ревнива .. като слезнем пред блока на свеки /там има пространство за игра и много деца/ и някоя от съседките с колички е долу, мойта госпожица е първа да помага, ама аз не съм скачена с бебето .. чудя се като се появи нашето каква ще е реакцията й и дали това няма да е най-големия ми проблем от всички Whistling

п.с. аз вдругиден влизам в 6тия месец - от 22г.с. до 26г.с. вкл. Peace

# 499
Моята племенница е така, както описвате. Само майка й да обърне внимание на сина ми и тя тръгва да го бие, сърди се, плаче. Никой не може да докосва майка й и майка й не може да докосва никой. Освен това само майка й да излезе от стаята (дори и до WC) се започва с истерията. Не знам как се представя бебето в такъв случай. Може би има подходяща литература. Макар че по принцип не чета по тези теми, когато имам конкретен проблем и не знам как да реагирам, търся литература. Моят син не е така. Той по-скоро е много див и трябва бебето задължително да е на недостъпно място. На него ще му е интересно, че сме донесли нещо ново вкъщи и ще иска да си играе с него. А като не му даваме ще му е фикс идея. Абе ще се нагодим и ние, и вие. После ще споделяме кой как.

# 500
  • В къщурката на хълма на феите
ами в яслата са научили Ема на въпроса какво има мама в корема, да отговаря бебе, даже няколко пъти го е търсила под блузата ми .. обаче съвсем съм сигурна, че грам представа си няма какво означава това и как трябва да се държи .. тя на моменти такива истерии прави - още по бебешки не иска да се облича, да се сресва, да си ляга и т.н. .. не му се вижда края на тоя период, а на мен вече ми се иска да порасне поне мъничко ..

# 501
Охххх този период ..... #2gunfire На моменти не знам до колко да броя,че да не експлоадирам. Като си науми,че иска нещо става страшно! Иначе е много весел,целувки, прегръдки..... И след 14 седмици още едно!  Crossing Arms

# 502
Хахаха, това за бебето в корема и моят син не може да го разбере. Той е виждал бебета и знае как изглеждат. И в началото като му казвах "Тук има бебе" и той ме гледаше много неразбиращо  hahaha Как така има бебе, а той не вижда бебе. Сега като го питаме къде е бебето и той показва неговото коремче  Joy Като питаме къде е на мама бебето и тогава вече показва моя корем. Сигурно си мисли, че бебе е нещо като пъпче и всеки си има по едно  Crazy

# 503
Хахах да,на въпроса къде е бебето и започва да ми натиска пъпчето навътре.  Laughing

# 504
Я да се включа и аз по въпроса за родителите със закъснение. Оставяла съм и на двете мами сина ми от новороден. Имало е моменти, когато им правя забележки, но да са ми живиии и здрави! И двете са ми винаги под ръка 24/7. Никога не съм питала " може ли да оставя  детето" , а направо " оставяме ви детето , излизаме" Mr. Green Не може и да ми мине през ума да нямам доверие на жени отгледали моя милост и мъжо по такъв перфектен начин.  bouquetИ пак да кажа да са ни живи и здрави...дребните различия в поколенията се преодоляват на фона на вс.останало. Да не забравяме, че и ние ще станем свекърви и тъщи един ден. newsm78

# 505
  • София
Мецани, и аз подозирам, че ми пада кръвното от жегата и стоенето права(не дай Боже да са и двете налични). Помага ми свеж въздух и седене. А не помолих, защото щях да слизам скоро и някак ме досрамя. Трябва да стана по-безочлива, това е втора бременност, в която никой не ме брой за нищо. Вече и детето порасна и не предизвиква умиление.
Колкото до възприятието на децата за новите бебета, аз не помня племенницата как реагира, тогава беше на около 2г, после и племенника на около 2,5-3г. Но синът ми свикна че за да се роди бебе, коремът на майката расте и накрая се появява бебето. Виждал е леля си 2 пъти бременна и има ясна представа как изглежда новородено. Много леко приема идеята, че ще има братче, даже се хвали навсякъде. В градината децата ме поздравяваха чак. А сутринта ми каза, че вече приличам на бременна. Много е мил и внимателен, всеки ден ме пита какво е яло бебето, т.е. аз.

# 506
Нямaм думи зa тaкивa хорa, които не отстъпвaт ред или място нa бременни или мaйки. смaлки децa #2gunfire Aз сaмa си искaм по принцип. Обикновено ми отстъпвaт без никaкъв проблем, но преди десет денa в НОИ нa въпросa ми дaли ще ми отстъпи редa си и дa минa преди нея еднa женa нa видимa възрaст около 50те ми отговори: "A кaкво го нaлaгa?"  Shocked Aз си изглеждaм порядъчно бременнa, коремчето ми личи от сaмолет  Shocked Опaшкaтa беше от около 15 човекa, повечето жени, всички се възмутихa нa въпросa й...

# 507
Вики ще си имаш прекрасен , грижовен батко помощник. Носи си сладичко с теб,шоколад например. То сега в жегата трудно малко шоколад да носиш.... може шоколад в тубичка. Вода също.... Ама че хората седят и не стават изобщо не го разбирам!!!

# 508
Здравейте и от мен, чета ви редовно, но не съм се разписвала скоро. Аз и бебка бяхме на гости на майка ми за 2 седмици, и си хапнах доволно количество вкусотийки, та набързо съм качила 2 килца отгоре. В понеделник бях на преглед в Тутракан, всичко с бебка е наред, цели 604 грама. Днес се завърнах в София, утре съм на преглед в Щерев. Днес ходих за кръв и урина. Това което забелязах в 3те изследвания е следния спад на хемоглобина: 123 (март)/113(май)/99(юни). Утре ще видим доки какво ще каже - според вас стойност 99 ниско ли е? И другото което забелязвам е растеж на Лекоцитите в 3те изследвания: 11.08 (март)/16.13(май)/14.52(юни) - като референтни стойности е показано 3.5-10.5. Аз не разбирам от тези неща, някой знае ли, дали е притеснително?

Иначе прекарахме доста добре при мама, тя много ми се радва, от дълги години чакаше този момент ... имам си племенник на годинка и 2 месеца, и мнооого се забавлявах с него. Всъщност знаете ли, колко чудовато забременях аз: декември месец им бях на гсоти за около 2 седмици, и тогава прекарах незабравими момети с него. И тогава толкова силно ми се прииска да имам вече и аз детенце, но логиката в мен все си казваше, не сега не е момента, имам още задачки пред мен, може би догодина, и така все го отлагахме от 10тина години насам, та вече чукнах 32. И януари месец когато се видяхме с моето момче, чудото стана, за мен е истиснко чудо, защото една част от мен го искаше, а друга част от мен все ми казваше, изчакай още малко. Направих си извода, че когато човек адски силно отвътре си пожелае нещо, и то се сбъдва Simple Smile

Много се радвам, че съм част от тази група, и споделяме всички моменти заедно момичета Simple Smile

# 509
  • София
Вода винаги имам. Сладко изобщо не ми се прияжда и не се сещам да си нося за всеки случай. Дано само тук са такива невъзпитани. В автобуса преди месец една млада жена ми отстъпи място и две възрастни, седящи до мен започнаха да обсъждат, дебела или бременна съм. На третата спирка ми писна и им казах, че е без значение, защото съм с дете под 7г. А преди години съм се карала пак в маршрутка, защото бяхме 3 майки с 3 дечица на 3-4г прави, в претъпкана маршрутка(който се е возил в София на това чудо ще ме разбере). Шофьорът каза, че тези правила не важат в маршрутката и да напусна превозното средство, насред нищото между 2 квартала, в нивите. Тогава какъв джангър вдигнах, и парите дори ми върна, бях бясна меко казано.

Общи условия

Активация на акаунт