Мнения за Първа детска консултативна клиника?

• 96 887
  • 661
  •   1
Отговори
# 630
Относно цените - добрата новина в случая е, че са свалили административната такса от 65 на 40 лв. Simple Smile

Относно оплакването ми - просто ме вбесиха тези от кол центъра. В продължение на една седмица се обаждам всеки ден да запиша час за презаписване за педиатър, т.к. исках да е в конкретен ден и всеки ден ми казваха "нямаме все още график, обадете се утре". Съответно на всеки по отделно обяснявам защо искам да запиша часът точно в този ден. Днес пак говорих с поредния служител и от вчера, до днес, за утре, се оказва, че няма вече свободен час за деня, който искам и че трябва да минем преглед/ваксина на частно, а не по здравна каса.
Подадохте ли оплакване и имаше ли някакъв ефект, защото и мен успяха да вбесят. Обадих се за час и ми казаха да си запиша платен преглед, защото личния лекар на детето бил напуснал и той в момента е без личен лекар. Нямам думи просто. Обмислям да сезирам и някоя институция, сега ще проучвам какви възможности съществуват за това, макар да не вярвам особено в нашата система.
Кой е напуснал?

# 631
Кой лекар отново е напуснал?
Да не би и моето дете да е без личен лекар отново?
Честно казано не знам, аз изобщо не им схващам схемите, ние обикновено сме при някой, чието име даже не знаем. Разбираме го, когато напусне.  Обадете се задължително, защото и графиците за презаписване се пълнят, не може да презапишете просто ей така. Дори не разбирам защо като са някаква групова практика не става автоматично. Освен да е заради 20 те лева, които взимат, не се сещам друга причина.

# 632
Честно да ви кажа не запомних името, но е жена, ако това ви помага като инфо Grinning

# 633
  • София
Др Албена Янкова

# 634
  • София
Ееее, не, колко жалко 😔
Аз нея много я харесвах.Тя е от мнооого време в клиниката.

# 635
Интересно ми е защо докторите напускат поликлиниката?

Преди време имаше една много добра гинеколожка, Кожухарова ако не се лъжа, тя също напусна. Аз лично презписвам ЛЛ вече 2 пъти от 4 години насам, пак защото докторите си тръгват.

# 636
  • София
Даже проблемът не е толкова, и че си тръгват, а че не те уведомяват. Некога няма да им простя как ме оставиха с 6-месечно бебе без личен лекар от днес за утре и то разбрах от интернет.
 3 г. и половина по-късно гневът ми към тях още не се уталожил за съжаление.
Иначе и според мен Янкова беше една от малкото, които ставаше за нещо.

# 637
И аз като sea.sea, много ме вбесиха тогава, нищо, че мойто магаре беше сравнително голямо.

# 638
  • София
Ееее, не, колко жалко 😔
Аз нея много я харесвах.Тя е от мнооого време в клиниката.

Доколкото знам още преглежда. Просто е прекратила договорът си със здравната каса и не може да е личен лекар.
Февруари бяхме на преглед при нея ,а края на декември подписвах за нов личен лекар.
За март нямаше часове ,не беше пуснала график ,но я видях в клиниката.  
Надявам се за април да има часове при нея.

И аз много я харесвам ,посещавах я и преди 8 години с голямото ми дете.

# 639
Янкова не е напуснала, там си е още, но няма да е личен лекар. И аз трябва да ходя да избирам...

# 640
Интересно че на нас точно при нея ни записаха час за презаписване. Не трябва ли този час да е при новия личен лекар. Мъжът ми е записвал часа и разбира се изобщо не е попитал.

# 641
  • София
Интересно ми е защо докторите напускат поликлиниката?

Преди време имаше една много добра гинеколожка, Кожухарова ако не се лъжа, тя също напусна. Аз лично презписвам ЛЛ вече 2 пъти от 4 години насам, пак защото докторите си тръгват.
Аз цялата си бременност проследих при д-р Вецев, той май обучаваше д-р Кожухарова.Виждала съм я и много мила ми се стори.
Интересното е, че не съм си плащала административна такса,дори и като ми е минал някой преглед по каса.
Но за ЛКК за болничните,всеки месец си плащах 60 лв като поп.

# 642
  • София
Не напускат, а прекратяват практика със здравната каса, различни неща са.

# 643
Има нова промяна в поликлиниката, личните лекари са на една регистраура и каса, а всички останали специалисти са на друга регистратура и каса. Вече ако отидете с детето за профилактичен преглед в съчетание с преглед при нефролог (примерно), трябва да платите 2 отделни такса на съответните две каси... Голямо разхождане пада и е доста дразнещо. Отделно часовете при личен лрекар се записват на друг номер: 0882652002

# 644
  • София
Правилно ли разбирам, че ако взема направление от личните лекари за специалист педиатър, ще плащам две такси?

Общи условия

Активация на акаунт