Мнения за Първа детска консултативна клиника?

• 96 864
  • 661
  •   1
Отговори
# 660
Прочетох темата и разбирам, че явно болницата има някои порочни практити и определено има проблем с цените и предплатените пакети. В същото време се намира точно пред блока, в който живеем и бих искала да попитам дали все пак има педиатър там, от който сте наистина доволни като специалист? Прочетох тук за няколко имена, но се оказа, че те вече не работят там. Извън проблемите с цените, дали препоръчвате някой за лекар на новородено бебе? Също така ако може да уточним нещо, което не разбрах - за всички лекари там ли цените са толкова високи или има лекари, при който можеш да запишем детето по НЗОК (т.е да му стане личен лекар) и да плащаме нормалните потребителни такси? Благодаря.
От педиатрите за болни деца аз бях доволна от др Чачулова, а за здрави (ваксини и профилактични) ходехме при др Тасев, доволни бяхме. Порочните практики не са няколко, а доста, освен произволното вдигане на цени ние на два пъти оставахме без личен лекар. Уж групова практика и изведнъж се оказваш без ЛЛ, защото този, при който си записан напуснал. Последният път исках да запиша час за преглед, не можеше защото нашия ЛЛ напуснал, а за да ни презапишат трябва час за презаписване, а такъв има след 10 дни. След като се разделиха груповата практика и Поликлиника България и последния път платих 2 такси, за да стигна до желания лекар, след 6 години и половина при тях, се отказахме и ние. Нормални потребителски такси няма, има такса административно обслужване, която в момента е 40 лв., когато там е личния лекар на детето. Платените прегледи са доста по-скъпи. Включително ми се е случвало да ми кажат, че за определен лекар няма час по здравна каса, но има платен. Така веднъж платих 220 лв., защото освен прегледа трябваше да пуснем и изследвания, а те не могат да ги пуснат безплатно, ако прегледът не е по НЗОК.

# 661
Прочетох темата и разбирам, че явно болницата има някои порочни практити и определено има проблем с цените и предплатените пакети. В същото време се намира точно пред блока, в който живеем и бих искала да попитам дали все пак има педиатър там, от който сте наистина доволни като специалист? Прочетох тук за няколко имена, но се оказа, че те вече не работят там. Извън проблемите с цените, дали препоръчвате някой за лекар на новородено бебе? Също така ако може да уточним нещо, което не разбрах - за всички лекари там ли цените са толкова високи или има лекари, при който можеш да запишем детето по НЗОК (т.е да му стане личен лекар) и да плащаме нормалните потребителни такси? Благодаря.

Доволни сме от д-р Тасев, д-р Солакова, д-р Василева, д-р Станоева.

Общи условия

Активация на акаунт