Мнения за Първа детска консултативна клиника?

• 96 864
  • 661
  •   1
Отговори
# 150
Ще чакам с нетърпение Simple Smile И успех с прегледа Hug

# 151
В новите им Ословия пише също тъй, че пациенти с абонаменти ще се обслужват с предимство пред такива без, в каквото и това да се изразява на практика, ако изобщо се изрази някак.

# 152
  • София
В новите им Ословия пише също тъй, че пациенти с абонаменти ще се обслужват с предимство пред такива без, в каквото и това да се изразява на практика, ако изобщо се изрази някак.

Аз това си го представям примерно, че ще са с предимство в почивни дни и през нощта или пък когато са дошли без записан час. Thinking

# 153
Хора, има и други лични лекари (педиатри) в София освен въпросните 10-12 човека Simple Smile Simple Smile Simple Smile Не всички отказват да приемат нови деца. Запишете си децата другаде по каса, а ползвайте платените специалисти там при нужда.

Груповата практика на 1ДКК от лични лекари нито е съставена от толкова добри специалисти, нито са толкова незаменими (да не говорим, че повечето са млади лекари без придобита специалност, а с "профил" детска грижа, каквото и да значи това). В момента реално се борите за правото да им дадете 30 лева, за да можете да чакате в топъл коридор с играчки и да имате запазен час. Това струва ли 30 лв. на ходене?

За трети път редактирам, но все нещо ново се сещам. Груповата им практика не работи с пациенти след19 часа и в почивните дни. Тогава ви препращат към ЛораМед или Полимед (едно от двете беше).

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 16:16 от stelichka1

# 154
  • София
До сега не прочетох някой да е успял да си запише детето някъде другаде. Ако нямаше изискване децата да  с ваксинират само от л.л сигурно изобщо нямаше да я запиша там.

Между другото имате ли мнения за клиника Вела в Лозенец? Чудя се там дали има записване на часове или приемат децата според реда на пристигане. Таксата е 38 лв на месец, независимо колко деца имаш и можеш да посещаваш клиниката денонощно, май и някакви изследвания са включени.  Thinking

# 155
До сега не прочетох някой да е успял да си запише детето някъде другаде. Ако нямаше изискване децата да  с ваксинират само от л.л сигурно изобщо нямаше да я запиша там.

Няма такова изискване. Някои ваксини съм слагала на частно, някои при ЛЛ. Зависи как съм била със свободното време и графика на лекарите. В първия случай нося амб. лист с дата, номер на ваксината и срок на годност. ЛЛ само отбелязва в системата.

# 156
sea.sea Аз се махнах от 1 ДКК  и си записах детето свободно при педиатър по НЗОК в 17 поликлиника още лятото. Проучих една, две седмици кои са добрите в моя квартал и си го записах. Имах два избора, в две поликлиники. В едната ми отказа докторът, в другата ни прие. Засега съм доволна.

# 157
  • София

Няма такова изискване. Някои ваксини съм слагала на частно, някои при ЛЛ. Зависи как съм била със свободното време и графика на лекарите. В първия случай нося амб. лист с дата, номер на ваксината и срок на годност. ЛЛ само отбелязва в системата.

Ама откъде я вземате ваксината, не ги ли раздават само на л.л?

stelichka, супер, на мен  няколко лекари са ми отказвали.

# 158
Аз бях във Вела първите два месеца, защото имат домашни посещения. Не съм особено доволна. Главният педиатър кръстосва между София и Пловдив, като е почти невъзможно да се уговориш с него за твърд час. На място се наложи да чакаме доста, тъй като беше един лекар. Нямат лаборатория и не поставят ваксини. Информация от края на 2016.

# 159
  • София
Аз бях във Вела първите два месеца, защото имат домашни посещения. Не съм особено доволна. Главният педиатър кръстосва между София и Пловдив, като е почти невъзможно да се уговориш с него за твърд час. На място се наложи да чакаме доста, тъй като беше един лекар. Нямат лаборатория и не поставят ваксини. Информация от края на 2016.

Ясно, отказа ме.  Laughing Ние бяхме в Пловдив там по спешност в началото на декември, но чувам, че в Пловдив им е по-високо нивото от това в София.

# 160
При мен идва няколко пъти вкъщи и само ми повтаряше, че сега работата ми е да продължа да кърмя. Щото нали, ако съм забравила случайно Joy
Иначе обърка налепчета по пишлето на малкия с инфекция, като цапна веднага два крема (антибиотичен и кортикостероид), които аз реших да проверя, преди да слагам. След това Димова от 1дкк събра трима колеги, посмяха се хубаво и с марля с фр изчисти налепите за минута. Оказа се смегма Blush

# 161

Ама откъде я вземате ваксината, не ги ли раздават само на л.л?

Аз лично ги слагам в Токуда. Цената е 12лв, като това е за самата манипулация. Ваксината си е безплатна. Заявява се на регистратура. Мисля, че и във Вита и Сити Клиник също слагаха, но не съм се интересувала подробно.

# 162
Записвам се да ви следя, темата е полезна дори и извън обсъждането на 1дкк, защото е трудно с педиатрите в София.

# 163
  • София
Така, ние пак идваме от там.  Simple Smile Момичето на рецепцията беше нещо много заето и не ми обърна много внимание, но все пак какво успях да разбера. :

1. Ако си без договор наистина не можеш да запазваш часове и отиваш и чакаш без такса. Аз исках да подпиша договор днес, но нямал кой да ми го разпише, направо ме разбиват тези хора...
2. Питах за лабораторията, май 5 лв казаха, че е таксата, не се плащат 30, ако отидете само за кръв или урина или каквото и да е там.
3. Ние понеже вече ходим на ясла бележка, че детето не е контактно със заразно болни се издава, както и до сега - на регистратура - без часове, прегледи, такси и т.н
4. Като влязохме ни дадоха временна карта за достъп, трябва да се влиза един по един. На излизане я връщате.
5. Миналият път забравих да кажа, че няма никакви играчки и детски кът.
6. Острани (между двете чакални) строяха/ сглобяваха нещо, не знам какво ще е това помещение.
7. А и паркингът на била е безплатен за 1.30 Grinning

Magairlin, говорим за задължителните ваксини, нали? Наистина не го знаех това...

# 164
  • София
Без какъв договор не можеш да запазваш час?!? За абонаментите ли става въпрос, защото ние уж имаме някакъв подписан договор от самото начало, че лекарят на детето е там. И на нас по телефона, ни казаха, че всичко си остава както преди, дори и да не вземем абонамент, запазване на часове, посещения, досие до някакво време и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт