Мнения за Първа детска консултативна клиника?

• 96 961
  • 661
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,

Някой може ли да ми обясни как работи МКЦ Моят Лекар към 1 ДКЦ, тъй като не мога да се ориентирам от сайта ми? Какви са условията, колко струват пакетите, доплаща ли се нещо? Брои ли се за личен лекар, или детето трябва да има и друг личен лекар? Също така дават ли направления и болнични?

Става въпрос за новородено Simple Smile Мерси предварително Simple Smile

# 541
Здравейте,

Някой може ли да ми обясни как работи МКЦ Моят Лекар към 1 ДКЦ, тъй като не мога да се ориентирам от сайта ми? Какви са условията, колко струват пакетите, доплаща ли се нещо? Брои ли се за личен лекар, или детето трябва да има и друг личен лекар? Също така дават ли направления и болнични?

Да, брои се за личен лекар, дават направления и болнични.  За цените им се обадете по тел. Около 600лв беше пакет за новородено,  но е възможно да има промяна.

# 542
  • София
Докато не решат, че не им се работи повече и не ви оставят бебето без личен лекар, без дори да ви предупредят.

# 543
Здравейте,

Да, брои се за личен лекар, дават направления и болнични.  За цените им се обадете по тел. Около 600лв беше пакет за новородено,  но е възможно да има промяна.

Плащате пакет и после като ви трябва педиатър в същия ден ви казват “а, нямаме часове за днес. Или ще ви запишем утре, или си запишете платен преглед при наш специалист (60 лв). Специалистите ни са отделно звено от общата практика”

Плащате пакет и след 4 обаждания с техните кредити за телефонна консултация вече трябва да платите 23 лв за тел обаждане с педиатър.

Плащате пакет и до последно ви лъжат, че очакват да се насрочи манту по ЗК, но пък за всеки случай ви записват на платено. Понеже няма манту по ЗК, а прозореца за проверка на ваксината изтича отивате на платеното им манту и кихате 30+30 лв за нещо, за което иначе имате направление.

Абе, тия 600-700 лв са само за старт колкото като ви вдигат телефона да ви наричат по фамилия.

# 544
Оо, така с мантуто поне не ме врътнаха🤣
 Но с друга ваксина - да, не помня каква беше. Насрочих ден за профилактичен преглед, казах им, че ще искам ваксината. Отиваме, направиха прегледа, ама видиш ли, вчера изчерпали ваксините, да сме дойдели пак след три дни при следващата доставка ... 60 лв...

# 545
  • София
Нямям търпение да фалират, сигурна съм, че рано или късно някой ще направи нещо подобно, но наистина ще бъде в полза на пациенто, а не печелене на пари.
Представяте ли си детето ви да е зле и да ви кажат, нямаме часове днес, няма кой да го види...

# 546
Честно казано предния път се оказа недоразумение и презаписах пакет, така че реално не съм имала проблеми досега. Случвало се е да няма часове, но по-скоро по изключение. А за същия ден все пак е нормално често да няма

# 547
Честно казано предния път се оказа недоразумение и презаписах пакет, така че реално не съм имала проблеми досега. Случвало се е да няма часове, но по-скоро по изключение. А за същия ден все пак е нормално често да няма

Ами не е нормално личния лекар на новородено да “няма час” и за това да давате още пари освен 700 за пакет, за да има кой да ви прегледа детето. То можем да си ходим по части практики из цяла София и без да сме платили едни добри пари за годината.

Между другото, когато се записвахме никой не ни е споменавал, че пакета е административна такса, а не пакет за лечение на детето. Преди месец се наложи да правим кръвни изследвания през уикенда, защото детето беше с коронавирус и се наложи да си ги платя всички. Отговорът на момимето на касата беше, че през уикенди и по официални празници здравна каса не работи, за това и винаги се плащат всякакъв вид изследвания.

Наистина пакетът в 1ДКК покрива само да ви знаят името като ви вдигат телефона.

Аз лично направих допълнително здравно осигуряване по моя фонд на детето си и сега я местя при педиатър в квартала. Нямам и намерение повече да се занимавам с тези кожодерци

# 548
Е няма как да очаквате да имат час винаги в същия ден. Един педиатър работи 7ч на ден по двама на час, това са 14 деца. Трима да са, това са 42 деца на ден. Знаете ли колко са записани в клиниката?
Не че ги защитавам, и аз напоследък не съм супер доволна, ама ако пробвате с педиатър на половин ден в поликлиниката ще разберете за какво говоря.

# 549
Здравейте, имам няколко въпроса.

При закупуване на едногодишен пакет посещенията през нощта не се заплащат, нали? Пакетът трябва ли да бъде за определен лекар или с него може винаги при нужда да търсиш лекарска помощ, от тези, които са на смяна? Благодаря!

# 550

При закупуване на едногодишен пакет посещенията през нощта не се заплащат, нали? Пакетът трябва ли да бъде за определен лекар или с него може винаги при нужда да търсиш лекарска помощ, от тези, които са на смяна? Благодаря!
Да, не се заплащат посещенията през нощта. Може да посещавате всички лекари от груповата практика, които са на смяна по ЗК. Уикенди и официални почивни дни мисля че прегледите са само платени, но не съм 100% сигурна. Също така един и същи лекар може да има прегледи и по ЗК , и платени. Случвало ми се е да искам час за определен лекар и ми казват дните, в които е по ЗК, както и платените.

# 551

Да, не се заплащат посещенията през нощта. Може да посещавате всички лекари от груповата практика, които са на смяна по ЗК. Уикенди и официални почивни дни мисля че прегледите са само платени, но не съм 100% сигурна. Също така един и същи лекар може да има прегледи и по ЗК , и платени. Случвало ми се е да искам час за определен лекар и ми казват дните, в които е по ЗК, както и платените.

Благодаря много за изчерпателната информация!

# 552
Вече съвсем се обърках с тази клиника.
От раждането на синът ми бяхме записани в болница Лозенец, отново групова практика. Не ми допадна това, че всеки път сме при различен лекар и исках да си намерим педиатър, който да опознае детето и да е в час със здравословните му проблеми.
Обадих се в Поликлиника България, обясних - казаха да да, ще ви запишем и ще си взимате часове само за него. Окей!
Попълвах анкети и платих една торба пари.
От септ до сега сме били два пъти за вирус, дадоха ни часове за същия ден.
Минавам през един лекар (който не ми бил личен лекар) за да ми дадът направление за друг лекар (който отново не ми бил личен лекар). Доволна съм от прегледите, адекватни бяха.
Минаха месеци, зачудих се дали не е време за някоя ваксина нещо, профилактика, малко дете е..
Звъня за час, дават ми за др Найденов.
Мерилки, теглилки, ваксина, изследвания - всичко точно.
Трябва ми сега направление за УНГ.
Звъня за час за др Найденов - не ми бил той личен лекар, приемал само на платен прием.
Окей! Кой ми е личен лекар? Някой си.
Може ли час за него? Ами той не приема деца, може да ви предложим някой си друг..
Та, за 8 месеца сме ги посетили 3 пъти при 5 различни лекаря и сега трябва да запиша час за 6ти!? Никой от които не ни е лл 🤷🏻♀

След като се оплаках, искам да ви попитам при кой лл сте вие, само при един ли ходите и как процедирате в тази клиника като цяло?
Благодаря

# 553
Никога не сме били при този, който му беше лл на детето.За 5те години, в които бяхме при тях, не съм търсила един и същи лекар. За който ми дадат час - за него. Няколко пъти се падахме при Албена Янкова, мисля...или Янева? нещо такова, бях доволна от нея.

# 554
  • София
На моето дете се води Асен Тасев,скоро го разбрах,а сме към клиниката от четири години.
Обикновено следя графика на д-р Димова от груповата и си го водя при нея,за мен тя си му е личен лекар.
Водя го и при определени лекари от специалистите ,когато е по-сериозно болен,или няма часове за д-р Димова,а и тя дава повече консултации,отколкото часове за остри състояния.

Общи условия

Активация на акаунт